Pierogi to jedno z najbardziej znanych dań kuchni polskiej. Oczywiście najpopularniejsze to pierogi ruskie lub wigilijne, to znaczy z farszem z kiszonej kapusty i suszonych grzybów. Danie to możemy przygotować też z innym nadzieniem, na przykład ze szpinakiem i pieczarkami, natomiast w okresie letnim bardzo często robię pierogi ze świeżymi owocami, np. jagodami lub truskawkami. Tym razem zrobiłam pierogi
Danka PichciSkotnicki, prof. Roman Mazur) preparat zawierający wyciąg z grasicy cielęcej, który podnosi poziom peptydów grasiczych we krwi, a tym samym wzmacnia działanie układu odpornościowego w walce z wirusami, bakteriami grzybami a także nowotworami. Sen i aktywność fizyczna Twoim sprzymierzeńcem Bez głębokiego spokojnego snu i aktywności fizycznej trudno będzie wzmocnić organizm. Aby dać układowi odpornościowemu szansę na zwalczenie
Cztery FajerySkładniki: 1 kg żeberek 1/2 kg wołowiny gulaszowej 1 cebula 2 marchewki 2-3 łodygi selera naciowego 2 garście suszonych grzybów 1 kieliszek białego wina 500 g passaty pomidorowej 2-3 pomidory … Czytaj dalej Ragout wołowe z żeberkami
czarrna od kuchniMiniony rok był dziwny. Niestety żyje się drożej i gorzej, na każdym kroku spotykamy podwyżki cen. Drożeją produkty spożywcze, drożeje paliwo niezbędne do podróżowania, a bilety
czarrna od kuchniposmakują Wam i Waszym gościom. Polecam także inne smaczne przekąski, idealne na domowe imprezy: Szybkie przekąski z ciasta francuskiego Imprezowe ślimaczki z łososiem Pieczone pierożki z kapustą i grzybami Pieczone pierożki kebabowe PRZEPIS NA PIECZARKI FASZEROWANE FETĄ I SZPINAKIEM Składniki 12 pieczarek 400 g szpinaku mrożonego 150 g sera feta 3 ząbki czosnku ok 100 g sera żółtego Wykonanie Wycinamy
Alle Dobre!moim rodzinnym domu na stole wigilijnym goszczą: barszcz grzybowy na zakwasie z uszkami, a potem z ziemniaczkami i cebulką pierogi z kapustą i grzybami kapusta z kaszą jaglaną i … Czytaj dalej Wigilia w moim domu
czarrna od kuchnipierogi na Wigilię, ale nie tylko, to jedne z moich ulubionych pierogów, tuż po pierogach z jagodami oczywiście ;-), robię je z innego ciasta niż pierogi z kapustą i grzybami czy ruskie z prostego powodu farsz do tych pierogów robię z sera białego tłustego i jaj, jest dość luźny i musi się chwilę dłużej gotować taki pieróg, zatem ciasto musi być
SMYKWKUCHNI