Udka kurczaka z piekarnika Przepis na soczystego kurczaka w kapuście, to znakomity pomysł nie tylko na udka kurczaka z piekarnika, ale także na kapustę. Udka kurczaka
Dieta moja pasjaKolorowa papryka faszerowana głównie warzywami i niewielkim dodatkiem mięsa, zapiekana pod serem mozzarella. Składniki: 4 papryki - po dwie czerwone i dwie zielone, 200 g mięsa mielonego
Lena Gotujepieprzem. Wyłączyć palnik pod zupą i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Śmietanę zahartować odrobiną zupy, wymieszać i dodać do zupy. ----- Podobne: makaron z kurkami i szpinakiem gnocchi z grzybami i romanesco sałatka grzybowa do słoików
Weekendy w domu i ogrodziepospolitego. Pachnie trochę jak wędzona śliwka, jednak zapach szybko się ulatnia. Ząbki czosnku są bardzo miękkie, a w smaki można ponoć wyczuć nuty wędzonych śliwek, suszonych moreli, wanilii oraz grzybów. Ważnym atutem czarnego czosnku może być fakt, że po jego zjedzeniu w jamie ustnej nie pozostaje nam smak czosnku, a więc także nasz oddech będzie wolny od niepożądanej czosnkowej woni
Z notatnika dietetykaINDYKIEM QUESADILLAS Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI KOTLETY ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – ŁĘŻNIE Feta pieczona z pomidorami i czosnkiem: – To feta która utraciła słoność a zyskała na atrakcyjności – Smaczna, prosta i szybka przekąska – To poezja którą chce się czytać do końca
globuskulinarnyDuże pieczarki faszerowane warzywami, zapiekane pod serem mozzarella - to pomysł na ciepłą przekąskę. Świetnie smakuje z dipem jogurtowym lub czosnkowym. Składniki: 5 dużych pieczarek, kawałek
Lena GotujeDostałam sporą ilość kurek. Ugotowałam pyszną zupę i jeszcze zostało. Kurki podsmażyłam z cebulką i mięsem i zrobiłam farsz do naleśników. Część naleśników zapiekłam pod beszamelem
Monia miesza i gotujedzisiejszy obiad koniecznie spróbuj tego przepisu. Gwarantuje, że zniknie ze stołu w ekspresowym tempie. Delikatne mięso z polędwiczki pieczone w piekarniku, zanurzone w pysznym, pachnącym lasem sosem z grzybów kurek. czytaj
Kulinarna ChwilaRydze z patelni to efekt naszego ostatniego weekendu, który spędziliśmy w rejonie Piwnicznej Zdroju, a dokładnie Wierchomli Małej. Teren ten obfituje w lasy oczywiście grzybowe, szczególnie
Bernika - moj kulinarny pamietnikKurczaczek w sosie kurkowym ale z dodatkiem marchewki i korzenia pietruszki. Dzięki temu mamy sycący wzbogacony o warzywa obiad. Prosty sposób żeby przemycić do obiadu trochę
wesoła kuchniaBigos z kapusty Bigos z kiszonej kapusty, przepis na danie z kapusty, mięsa, wędlin. Jak zrobić bigos z kapusty? Jakie mięso najlepsze do bigosu? To
Dieta moja pasjaPyszne, chrupiące domowe zapiekanki z bagietki, pachnące przypieczonymi pieczarkami i roztopionym serem. Łatwe w przygotowaniu danie, które było klasyką małej gastronomii w czasach PRL. Dziś to
Kuchnia Na Wypasieśmietany? Czerwony barszcz ukraiński to zupa ludzi biednych i tak naprawdę wrzucało się do garnka co było. Uszlachetnianie przepisu na barszcz ukraiński i mówienie barszcz bez fasoli, bez grzybów nie ma sensu. Bardzo wiekowi ludzie na Ukrainie wspominają, że były czasy kiedy barszcz ukraiński gotowało się z brukwią lub bulwami dalii czy też bulwami topinamburu. Jednak zawsze w takiej zupie
Dieta moja pasja