Pierogi Lamberta 140Pierogi Lamberta Pierogi Lamberta, najmłodszego z wiedźminów należących do Szkoły Cechu Wilka z Kaer Morhen. Wiedźmini to nie tylko wyszkoleni zabójcy do walki z potworami
RafalCook
Gjuwecz z Rylskiego Monastyru 148Przepis na tę pyszną potrawę pochodzi z książki "Kuchnie świata". Spieszę wyjaśnić że gjuwecz jest potrawą bułgarską, przygotowywaną w glinianym naczyniu które umożliwia długie
Moje Małe Czarowanie
Jajka po szkocku z sosem tatarskim 134Wyjmujemy jajka i odsączamy z nadmiaru tłuszczu, układając na papierowym ręczniku. Sos tatarski 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki chrzanu tartego 2 ogórki kiszone kilka marynowanych grzybów łyżka posiekanego szczypiorku łyżka posiekanej natki pietruszki 1 cebulka szalotka 1 łyżeczka cukru sól pieprz Przygotowanie: Ogórki, grzybki, cebulkę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy szczypiorek i pietruszkę, a następnie majonez
Smakowity Blog Kulinarny
Tradycyjny Żurek Wielkanocny na zakwasie 185potrzebujesz: 3 litry wody 4 marchewki 1 por 2 pietruszki 1 cebula 2 liście laurowe 2 ząbki czosnku pęczek pietruszki kilka ziaren pieprzu 3 ziela angielskie 2 kawałki suszonych grzybów łyżka majeranku 1/2 łyżki lubczyku sól Wszystkie warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę opal nad palnikiem. Wszystkie warzywa włóż do garnka, zalej zimną wodą, dodaj przyprawy, pęczek pietruszki. Bulion
To Musisz Wiedzieć
KURCZAK W POMARAŃCZACH Z GNOCCHI I SZPARAGAMI 129KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE
globuskulinarny
Kiełbasa zapiekana z karmelizowaną cebulą / Sausage and Caramelised Onion Hot Pot 183Dzisiaj przedstawiam przepis, który z powodzeniem można przygotować w nadchodzące święta, jak i na co dzień. Biała kiełbasa zapiekana w pysznym sosie z karmelizowaną cebulą i
karmelowy
Szumawska zupa grzybowa - Šumavská kulajda 131Šumavská kulajda czyli zupa grzybowa rodem z Czech podawana z jajem. Zupa jest aromatyczna, i bardzo smakowita, warto wypróbować przepis, który pochodzi z książki "Kuchnie
Moje Małe Czarowanie
Schabowe pod ciepłą pierzynką 165dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Papryki obieramy z nasion, kroimy w paseczki, ogórki kroimy w pół plasterki. Paprykę i ogórki łączymy z grzybami. 4. Następnie wlewamy sos, chwilkę gotujemy. Gotowy sos warzywny nakładamy na każdy kotlet schabowy. 5. Przykrywamy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem
Kulinarna Chwila
Zakwas na żurek 121Domowy zakwas na żurek z dodatkiem czosnku i przypraw. Do zakwasu możesz dodać kilka suszonych grzybów, np. podgrzybków, co wzbogaci aromat i smak zakwasu, na którym przygotujesz pyszny żurek. Zakwas potrzebuje 7-8 dni, aby był w pełni gotowy do użycia. Możesz go potem przechowywać w lodówce nawet do 2 tygodni. Zapraszam po sprawdzony przepis na domowy zakwas na żurek
Zasmakuj Kuchni
THUG KITCHEN Gotowanie bez zbędnego pieprzenia - recenzja 128przyprawy i dodatki mogą być sercem dania, stanowiąc powód, dla którego sięgamy po nie kolejny raz. Na dalszych stronach odkrywamy dania z użyciem roślin strączkowych, inspiracji azjatyckimi grzybami, makaronami w otoczeniu warzyw i aromatycznych ziół i przypraw, a także meksykańskie tortille w towarzystwie ostrych papryczek. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, gdzie jednym ograniczeniem może być ilość odnośników
wegujemy
Szakszuka z pomidorami i pieczarkami 149Szakszuka na stałe zagościła w mojej kuchni. To danie nigdy się nie znudzi. Brak pomysłu na obiad? Robimy szakszukę. Prosto, szybko i pysznie. Za każdym razem
Izabelawkuchni
Buraczane kluski śląskie z grzybowym sosem 113Któż nie zna klusek śląskich? Oczywiście znamy je wszyscy i bardzo lubimy, ale ja dziś przychodzę do Was nie z klasykiem, a z ich kolorową
Kulinarne przygody Gatity
Pasztet drobiowy - domowy 1657drobiowy pasztet domowy. Wiele jest przepisów na pasztet domowy i każdy o swoim mówi mój ulubiony. Pasztet z wątróbką, pasztet z mieszanego mięsa, pasztet z królika, pasztet z żurawiną, grzybami, orzechami. Każdy powinien wybrać swój ulubiony przepis. Nie lubię wątróbki, dlatego mój pasztet drobiowy jest bez wątróbki. Pasztet domowy z tego przepisu to delikatna wędlina i taką właśnie lubię
Dieta moja pasja
Tarta z kiełbasą i cebulą czerwoną 150Jeśli chcecie się zainspirować zajrzyjcie do poniższych przepisów: Kryzysowa tarta z dżemem Tarta z tuńczykiem Tarta z porem i słonecznikiem Tarta z ryba wędzoną Tarta ze szpinakiem Tarta z grzybami suszonymi Tarta z galaretkami Tarta z pokrzywą Tarta z pomidorami Tarta z krewetkami Tarta z sałatka jarzynową Tarta z kurkami PRZEPIS TARTA Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ CZERWONĄ Składniki: ciasto: 250g
Dorota Smakuje