Przepis na : obiad
Któż nie zna klusek śląskich? Oczywiście znamy je wszyscy i bardzo lubimy, ale ja dziś przychodzę do Was nie z klasykiem, a z ich kolorową wersją, czyli różową. Jestem pewna, że najbardziej spodoba się ona dziewczynkom, które przecież kochają róż. Taki piękny kolor klusek uzyskamy dzięki dodaniu do ziemniaków buraków. Oczywiście do śląskich musi być też sos, tym razem więc wystąpią one w duecie z gęstym i aromatycznym sosem grzybowym. Powiem Wam, że to przepyszne danie. Buraczane kluski śląskie ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...