grzyby - 15226 przepisów (strona:663/1016)

Zapiekana jajecznica pomysłem na inne śniadanie 69

wykonanie znają chyba wszyscy, można ją zjeść niemal na całym świecie. To danie uniwersalne, które można przyrządzić z ulubionymi dodatkami najczęściej szynką, boczkiem cebulką, szczypiorkiem ale też grzybami a nawet pomidorami. Sposobów na wykonanie i podanie jajecznicy jest mnóstwo warto wypróbować wszystkich i sprawdzić, który rodzaj jajecznicy smakuje nam najbardziej. Jajecznica sama w sobie jest daniem sycącym jednak można podać

ProstePesto.pl
Na grzybobranie Zabytkowym Autosanem 110

W tym roku udało nam się zapisać na grzybobranie Zabytkowym Autosanem. Klimatyczna wycieczka w Kujawskie lasy dostarczyła nam wielu wspomnień. Pierwsze starcie odbyło się 4 września

czarrna od kuchni
Jak zrobić suszoną włoszczyznę do zup 61

teraz baza do moich dietetycznych zup. Warzywa można suszyć w piekarniku, czy w suszarce do owoców i warzyw. Suszarkę posiadam od bardzo dawna, wykorzystuję ją również do suszenia grzybów , jabłek , gruszek, pomidorów i śliwek. Suszę również czosnek i cebulę . Moja włoszczyzna suszona składa się z marchwi, pietruszki, pasternaku, pora, selera, cebuli, natki pietruszki i selera

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fasolka po żarsku 74

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kilka modyfikacji, połączeń smakowych by to ‘zwykłe’ danie nabrało innego wymiaru.          Składniki:   500

R'n'G Kitchen
Wegetariański chao fan 150

Składniki: 150 g ryżu 1 opakowanie tofu, u mnie naturalne marynowane w chili 1 słoik kiełków fasoli mung garść grzybów mun 100 g zielonego groszku, mrożony 1/2 czerwonej papryki 1 … Czytaj dalej Wegetariański chao

czarrna od kuchni
Boeuf Stroganow wg Ani Starmach 71

Ta wersja tego dania zdecydowania mi przypasowała. W Polsce nazywamy danie Strogonov czemu? nie wiem a danie pochodzi z kuchni rosyjskiej. Danie jest bardzo smakowite, delikatne

Moje Małe Czarowanie
Pieczarki nadziewane szpinakiem 121

kremowy, feta oraz warzywa. Warzywem, które idealnie łączy się z pieczarkami jest szpinak i na takie właśnie pieczarki nadziewane szpinakiem jest poniższy przepis . Przygotowanie nadziewanych pieczarek zaczynam od oczyszczenia grzybów, których nie myję a jedynie przecieram je papierowym ręcznikiem. Kolejno wyjmuję nóżki, kroję i dodaję do nadzienia wraz ze szpinakiem, a w późniejszym etapie także serkiem. Kapelusze pieczarek wypełniam nadzieniem

MeCooks
Bogactwo smaków wyjątkowej kuchni gruzińskiej 53

danie. Są to pierogi w kształcie „sakiewek” – piramidek, ze zgrubieniem ze zwiniętego ciasta na szczycie, wypełnione aromatycznymi i soczystymi mięsami (w wersji oryginalnej – wołowo-wieprzowymi) lub ziemniakami, grzybami czy serem (w swoich wegetariańskich mutacjach). Potrawę je się palcami, trzymając za zgrubienie na szczycie – należy bardzo uważać, żeby z pierogów nie wyciekł sos będący esencją dania. „Chinkali” popija

ProstePesto.pl
Luzowane udka kurczaka z piekarnika 64

Udka kurczaka z piekarnika Przepis na soczystego kurczaka w kapuście, to znakomity pomysł nie tylko na udka kurczaka z piekarnika, ale także na kapustę. Udka kurczaka

Dieta moja pasja
Papryka faszerowana zapiekana z serem mozzarella 77

Kolorowa papryka faszerowana głównie warzywami i niewielkim dodatkiem mięsa, zapiekana pod serem mozzarella. Składniki: 4 papryki - po dwie czerwone i dwie zielone, 200 g mięsa mielonego

Lena Gotuje
Zupa kurkowa 80

pieprzem. Wyłączyć palnik pod zupą i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Śmietanę zahartować odrobiną zupy, wymieszać i dodać do zupy. ----- Podobne: makaron z kurkami i szpinakiem gnocchi z grzybami i romanesco sałatka grzybowa do słoików

Weekendy w domu i ogrodzie
Czarny czosnek 88

pospolitego. Pachnie trochę jak wędzona śliwka, jednak zapach szybko się ulatnia. Ząbki czosnku są bardzo miękkie, a w smaki można ponoć wyczuć nuty wędzonych śliwek, suszonych moreli, wanilii oraz grzybów. Ważnym atutem czarnego czosnku może być fakt, że po jego zjedzeniu w jamie ustnej nie pozostaje nam smak czosnku, a więc także nasz oddech będzie wolny od niepożądanej czosnkowej woni

Z notatnika dietetyka