grzyby - 15226 przepisów (strona:546/1016)

Zupa kurkowa prosta i pyszna ( zupa z kurek ) 166

dokładnie oczyściłam i drobno pokroiłam. Cebulę i czosnek obrałam i drobno pokroiłam. Do garnka wlałam 4 łyżki wywaru i poddusiłam w nim cebulę, czosnek, jak już były miękkie dodałam grzyby i ziemniaki oraz pozostały wywar i całość gotowałam, aż ziemniaki były miękkie ( około 15 minut ). Do miseczki nałożyłam śmietanę, dolałam łyżkę zupy i wymieszałam, tak hartowałam śmietanę 3 razy

Kuchnia na wzgórzu
Okrągła cukinia faszerowana ryżem z kurkami 171

lekki, letni obiad lub kolację. Faszerowanie cukinii to bardzo kreatywne zadanie, zależy tylko od naszej fantazji lub zasobności lodówki. Dzisiejsza propozycja to cukinia faszerowana ryżem i przebojowymi letnimi grzybami - kurkami. A clou całego nadzienia to pikantny beszamelowy sos kokosowy który łączy ryż grzybami. Nadzienie jest aksamitne i rozpływa się w ustach. Jesten pewna, że posmakuje każdemu. Pikanterii dodaje mu dodatek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron z sosem kurkowym 152

Sezon na kurki już dawno otwarty i trwa w najlepsze, to najlepszy moment, żeby upolować kilka sztuk i wykorzystać w kuchni. Jeżeli lubicie zbierać grzyby, zaglądajcie szczególnie pod sosny i świerki, a jeżeli nie to znajdziecie je na targu lub w warzywniaku. Świeże, żółciutkie pieprzniki jadalne idealnie nadają się do zrobienia kremowego, aromatycznego sosu na bazie słodkiej śmietanki

Fitsweet.me
Nalewka jabłkowa. Jabłkówka korzenna 398

bardzo wysokiej pozycji. Właściwie przyjęło się robić nalewki z owoców miękkich albo ziołowe. Ale jabłka czy gruszki też się do tego celu nadają. Na nalewkę nadają się nawet grzyby! Nalewka na jabłkach zaskoczyła mnie swoim smakiem, oczywiście pozytywnie. Cukier i alkohol świetnie wyciągnęły smak z dojrzałych jabłek i korzennych przypraw. Już jestem z niej bardzo zadowolona, a przecież kiedy

Smaczna Pyza
Stek Tomahawk z Angusa w winnym sosie kurkowo-szczypiorkowym 139

Jego cechą charakterystyczną jest tkanka łączna przy kości, która nadaje mu charakterystyczny posmak. Dziś serwujemy go w połączeniu z winnym sosem kurkowo-szczypiorkowym korzystając z sezonu na grzyby

Milion Smaków
Gulasz wieprzowy (z łopatki) z kurkami 164

mocnego zarumienienia. Dodajemy marchew, cebulę i czosnek. Podlewamy 2/3 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez godzinę. 3. Po upływie godziny dodajemy kurki i koperek. Uzupełniamy wodę tak by przykrywała grzyby, czyli około 1/2 szklanki. Dusimy kolejne 30 minut. 4. Do gulaszu dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Szefowa kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 122

chwilkę do mikrofalówki żeby zmiękła. Naczynie żaroodporne posmarowałam masłem i poukładałam składniki warstwowo. Piekłam około godzinki ale po 40 minutach dodałam jeszcze ser żółty w plastrach z dodatkiem grzybów i to był zdecydowanie dobry pomysł, ponieważ nadał on zapiekance fantastyczny smak a przede wszystkim aromat. Pachniało lasem, grzybami jak po młodym letnim deszczu. Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
Makaron z wołowiną i warzywami 130

stąd-klik . Polecam! Makaron z wołowiną i warzywami 250 g wołowiny 100 g makaronu ryżowego wstążki 2 marchewki ząbek czosnku 3 cebulki dymki (tylko jasna część) 5 pieczarek lub grzybów shitake (dałam pieczarki) Marynata 1 łyżka cukru 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju ryżowego 2 łyżki sosu sojowego pieprz Sos 1 łyżka czosnkowego sosu chili 1 łyżka sosu sojowego(...)się nie przypalił i dodajemy mięso. Smażymy stale mieszając aż zmieni kolor. Makaron przygotowujemy wg wskazówek podanych na opakowaniu, odsączamy i kroimy na cztery części. Dodajemy razem z grzybami i warzywami do mięsa. Po minucie dodajemy wymieszane składniki sosu, dokładnie mieszamy i dzielimy na porcje. Smacznego Artykuł Makaron z wołowiną i warzywami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak w sosie kurkowym 280

dobro luksusowe. Trudno je znaleźć w lasach, ale gdy już to nastąpi to trafiamy zazwyczaj na cały łan. Oczywiście możemy też je dostać dobrym sklepie spożywczym, choć cena grzybów może przyprawić nas o zawrót głowy. Mój przepis to szybki sposób na wykwintny obiad w zaledwie 30 minut. Delikatne mięso z kurczaka w połączeniu z sosem kurkowym to odrobina luksusu

Kuchennyviral.pl
Fasolka szparagowa kiszona 210

zakwas na chleb i żurki a to przecież także kiszonki. Nastawiam octy owocowe chociaż to nieco inna fermentacja. Jak na pewno zaobserwowaliście teraz kiszę już więcej warzyw, a nawet grzyby, owoce i fermentuję też napoje bo cały czas rozkręcam się w tym temacie. Z czasem na pewno pojawi się więcej sfermentowanych przepisów. Zrób sobie lemoniadę chabrową - potrzebne tylko świeże

Smaczna Pyza
Fritatta z młodych ziemniaków, kiełbasek i szczypiorku! 125

kiełbasek, młodych ziemniaków najlepiej o kolorze żółtym, ekologicznych jajek i dobrej jakości masła i oliwy. Fritattę możesz przygotować z wieloma składnikami, wystarczy, że dodasz podsmażone na maśle kurki lub grzyby i uzyskasz fritattę grzybową, możesz dodać pomidory malinowe, oliwki, bądź ulubiony ser. Dzisiaj dzielę się z Wami moim ulubionym pomysłem na fritattę! Polecam! PRZEPIS NA FRITATTĘ SKŁADNIKI: - 8 sporych

SMYKWKUCHNI
Zupa z kurkami i fasolką szparagową - wegeteriańska 164

przepisu ). Osuszyć na papierowym ręczniku, większe kurki pokroić na mniejsze kawałki. Podsmażyć grzybki na rozgrzanym maśle. Początkowo puszczą wodę, smażyć do odparowania wody. Będą wówczas miały intensywniejszy smak dołożyć grzyby do garnka z warzywami, pogotować jeszcze kilka minut razem. Zabielić zupę zahartowaną śmietaną. Podawać suto posypaną zieleniną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Spaghetti z Papryką i Pieczarkami 123

rozdrabniamy najlepiej drewnianą łopatką, delikatnie doprawiamy solą,pieprzem i solą czosnkową. Przesmażamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy pomidory w puszce, płaską łyżkę cukru i dużo ziół. Na drugiej patelce podsmażamy grzyby pokrojone w paski oraz paprykę w kostkę, gdy zmiękną dodajemy do reszty. Dusimy pod przykryciem całość jeszcze kilka minutek

Dziś Ja gotuje
Fasolka szparagowa w słoikach - zimowe zapasy 495

przepisu. Trzeba tylko pamiętać, że fasolkę po uprzednim obgotowaniu powinno się przynajmniej dwukrotnie pasteryzować. Fasolka zawiera spore ilości białka i przy przygotowaniu przetworów traktujemy ją podobnie jak mięso i grzyby. Nie chodzi tu o dodatkowa pracę, ale nasze bezpieczeństwo. Drobna zielona fasolka powinna być pasteryzowana przez 60 minut (grubsza odmiana 90 minut) i robimy to na dwa razy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron z kurkami i szpinakiem oraz "Kilka dni lata" 160

szpinaku. Wymieszać i zestawić z palnika. Na talerze wyłożyć makaron, a na niego sos z kurkami i szpinakiem. ( Jeśli makaron ugotujecie al dente, można go przerzucić na patelnię do grzybów. Podgrzewać razem aż makaron będzie gotowy do jedzenia .) Całość posypać pokrojoną papryczką chili. Kurki można znaleźć w przeróżnych miejscach lasu. Przy wydeptanych ścieżkach - malutkie, ale ciut wgłąb rosną naprawdę piękne

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania