Syrop z czarnego bzu - skład to sok z czarnego bzu 38%, cukier i sok z cytryny. Zastosowanie: do herbaty, napojów, deserów. Kolejne słoiczki to: Żurawina kresowa z gruszką - skład: cukier, 28% żurawina, 18% gruszka, pigwa, skórka pomarańczowa. Zastosowanie: do deserów, placków, mięs. Sałatkowy rarytas - skład: morele, czosnek, żurawina, oliwki, papryka chilli, kapary, ocet. Zastosowanie: do mięs, wędlin, pieczeni
kruche babeczkizimnego masła - łyżeczka soku z cytryny Całość zagnieć na gładkie ciasto, owiń folią i wstaw do lodówki na min. 30 min. Nadzienie nr 1: - 1 średnie jabłko - 2 gruszki - 1 banan - 350 ml dżemu dyniowego z dodatkiem cynamonu - 120 g cukru Jabłko, gruszki i banana, obieramy kroimy w kosteczkę. Wymieszaj z cukrem i dżemem. Nadzienie nr 2: - 200 g dżemu
SMYKWKUCHNIduży seler korzeniowy gruszka bulion ok 1.5 litra oliwa kilka łyżek cebula pestki dyni szczypta cynamonu ewentualnie śmietanka Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, cebule także w kostkę. Na oliwie podsmażamy seler z cebulą. Zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy gruszkę i cynamon. Całość blendujemy. Podajemy skropioną oliwą i prażonymi pestkami
AZgotuj!pyszny deser z musem owocowym i ciastkami oreo. Deser jest szybki do przygotowania. Ucieszy niejedno podniebienie. SKŁADNIKI NA 3 PORCJE: 9 ciastek oreo, 2 jabłka, 2 dojrzałe gruszki, 50 ml wody, 200 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, czekoladowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Jabłka i gruszki obieram, usuwam gniada nasienne. Owoce kroję na mniejsze kawałki, przekładam
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: wątróbka drobiowa 70 dag, olej rzepakowy 10 łyżek, masło 2 łyżki, mąka pszenna - do panierki, cebula 4 sztuki, jabłka 3 sztuki, gruszki 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, majeranek 2 łyżeczki w rondlu na maśle podsmażyć pokrojone jabłka, gruszki, cebulę, dodać majeranek, kucharka, pieprz do smaku na gorącym oleju usmażyć oczyszczoną wątróbke i obsypaną mąką
W Mojej Kuchni LubięBardzo zdrowy i pożywny koktajl składający się z owoców i warzyw. Schłodzony w upalne dni, orzeźwia i zaspokaja pragnienie. Składniki 4 duże gruszki 2 kiwi gold 2 łodygi selera naciowego 4 gałązki natki pietruszki 1 garść szpinaku baby 1 cytryna Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Gruszki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Kiwi przecinamy
R'n'G Kitchenkaszy gryczanej z rukolą i klementynką Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka ze szpinaku
Moja smaczna kuchniazawiera witaminę „C” i „B” wspaniale nadaje się do picia w upalne dni. Składniki: 11/2 kg soczystych gruszek 60-80 dag cukru Kwasek cytrynowy do smaku 3 dag drożdży 3 dag rodzynek 10 litrów wody Wykonanie: Gruszki umyć, pokroić w bardzo cienkie plastry, pocukrować i podusić. Zalać przegotowaną letnią wodą, dodać kwasek cytrynowy do smaku, drożdże roztarte w odrobinie cukru
Tradycyjna KuchniaUpiekłam małą, ale przepyszną drożdżówkę z rabarbarem, gruszką i kruszonką. Ot tak, po prostu. Domowe drożdżowe ciasto jest najlepsze pod słońcem! Czasami człowieka najdzie na zrobienie ciasta nawet po nocy. Któregoś wieczoru tak mnie dopadło, że nie wytrzymałam i poszłam do kuchni zagniatać drożdżowe ciasto . Na szczęście drożdże mam w domu prawie zawsze a do wykorzystania była odrobina rabarbaru. Niestety(...)jestem jego wielką miłośniczką więc dla przełamania smaku postanowiłam dodać do ciasta jeszcze gruszkę. Czułam, że to dobry pomysł i nie pomyliłam się. Wieczór na szczęście był całkiem ciepły, ciasto rosło jak na drożdżach i nie zarwałam całej nocy. A rano, do porannej kawy, mogliśmy zjeść sobie po kawałku świeżutkiej, pachnącej drożdżówki . Ja wiem, że dla niektórych drożdżowe ciasto wydaje
Smaczna Pyzakiwi to kopalnia wielu witamin zwłaszcza witaminy C. Poniżej pyszny przepis na sok multiwitamina. Składniki: 2 pomarańcze 2 kiwi 1 gruszka Przygotowanie Owoce umyłam. Wycisnęłam sok z pomarańczy. Obrałam kwi i gruszkę, pokroiłam na mniejsze kawałki. Całość włożyłam do kielicha i zblendowałam
Kukuleczkipierwsze konwalie i cały zapach roznosi się po domu. Uwielbiam wiosnę! Dzisiaj zapraszam po przepis na kolejne pyszne zdrowe śniadanie. Składniki: jogurt grecki granola 1 gruszka pół łyżeczki chia syrop klonowy Przygotowanie: Jogurt przełóż do miseczki dodaj granolę, obraną gruszkę posyp nasionami i polej syropem klonowym. Smacznego
Kukuleczkigruszki -3 szt jabłko - 2 szt papryka zielona - 1 szt ser gouda -20 dag sok z cytryny - 2 łyki imbir mielony - 1 szczypta olej - 2 łyżki miód płynny - 2 łyżki sól pieprz Gruszki i jabłka umyć, obrać, przeciąż na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić
Camilla w kuchnikromka chleba Graham 1 kromka chleba pszennego 5 g sałaty 0.5 jajka ugotowanego na twardo 5 rzodkiewek 1 mała gruszka 1 łyżeczka szczypiorku ************************************** Na kanapkach ułożyć sałatę , pokrojone w plasterki jajko i rzodkiewkę ,posypać szczypiorkiem.Podawać z herbata miętową bez cukru i gruszką.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiszkl.ugotowanego makaronu 1 szkl.ugotowanego mleka 0.5% 1 mała gruszka pokrojoną i obrana 2 kromki chleba chleba żytniego 0.5 op.serka homogenizowanego ****************************************** Makaron zalać gorącym ,przegotowanym mlekiem, dodać pokrojoną w kosteczkę gruszkę.Kromki chleba posmarować serkiem i podawać wraz z mleczną zupą.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki Ciasto: 250 g mąki 20 g drożdży 100 ml mleka sól jajko 2 żółtka 50 g cukru 75 g masła skórka z jednej cytryny 3 łodygi rabarbaru 1 gruszka Kruszonka: 75 g mąki 50 g masła 50 g cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu łyżeczka cukru waniliowego Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Drożdże mieszamy(...)połączy się z ciastem. Wkładamy je do posmarowanej masłem i posypanej mąką prostokątnej formy (mała keksówka). Odstawiamy na 30 min przykryte ściereczką. Rabarbar kroimy na kawałki 2-3 cm, gruszkę obieramy, kroimy na ósemki. Przekładamy do miski razem z rabarbarem, oprószamy cukrem i odstawiamy na 20 min by puściły soki. Odsączamy i układamy na cieście. Przygotowujemy kruszonkę : zimne masło siekamy
R'n'G Kitchen