Zapraszam na przepyszne, bardzo czekoladowe ciasto z gruszkami i uprażonymi orzechami. Jest to ciasto typu brownie, więc jest gęste i wilgotne. Po wyjęciu z piekarnika trochę opadnie, ale proszę się nie przejmować. Ciasto pachnie cudownie orzechami laskowymi i czekoladą, podczas pieczenia po całym domu rozchodzi się ten zapach, od razu robi się raźniej. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM(...)Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czekoladowe ciasto z gruszkami i orzechami Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 150g miękkiego masła 170g cukru 3 duże jajka 100g orzechów laskowych 100g migdałów 200g gorzkiej czekolady 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa: 150g gorzkiej czekolady 1/3 szklanki oleju kokosowego Dodatkowo
Mała CukierenkaLubicie serniki? Ja i moja rodzina wprost za nimi przepadamy. Dlatego dziś zapraszam Was na przepis na śmietankowy sernik z gruszką. Idealny na osłodę ciężkiego tygodnia. Sernik, który Wam dziś polecam jest naprawdę prosty w przygotowaniu, nie posiada spodu (choć oczywiście jeśli wolicie serniki ze spodem, możecie taki zrobić z połączenia ciastek rozkruszonych w blenderze i roztopionego masła), a jego(...)dodatkowym atutem są pyszne, słodkie kawałki gruszek… Mówię Wam po prostu niebo na talerzu Nie ukrywam, że nie mogłam się powstrzymać i ukroiłam sobie jeszcze lekko ciepły kawałek No cóż… uwielbiam takie serniki. Dlatego szczerze Wam polecam ten przepis na weekend. Spróbujcie. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl
Słodkie okruszkiLubicie serniki? Ja i moja rodzina wprost za nimi przepadamy. Dlatego dziś zapraszam Was na przepis na śmietankowy sernik z gruszką. Idealny na osłodę ciężkiego tygodnia. Sernik, który Wam dziś polecam jest naprawdę prosty w przygotowaniu, nie posiada spodu (choć oczywiście jeśli wolicie serniki ze spodem, możecie taki zrobić z połączenia ciastek rozkruszonych w blenderze i roztopionego masła), a jego(...)dodatkowym atutem są pyszne, słodkie kawałki gruszek… Mówię Wam po prostu niebo na talerzu Nie ukrywam, że nie mogłam się powstrzymać i ukroiłam sobie jeszcze lekko ciepły kawałek No cóż… uwielbiam takie serniki. Dlatego szczerze Wam polecam ten przepis na weekend. Spróbujcie. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl
Słodkie okruszkiLekkie ciasto z dużą ilością musu czekoladowego i mięciutkimi gruszkami. Biszkopt w tym cieście jest puszysty i wilgotny, nawet nie przypomina tradycyjnego biszkoptu. A to za sprawą oleju i odrobiny coca-coli, które go spulchniły. Jeśli piekąc biszkopt mam pod reką jakiś gazowany napój to zawsze dolewam odrobinką, wtedy ciasto jest mniej suche. Polecam Wam także ten trik i zapraszam(...)napoju gazowanego (może być woda gazowana, ewentualnie zwykła woda) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na mus czekoladowy: 500 ml śmietanki kremówki 250 g czekolady mlecznej 3 duże miękkie gruszki łyżka wody Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę. Następnie nadal ubijając dosypywać cukier a później żółtka. Kiedy masa będzie puszysta wsypać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamoja prywatna, Madziowa wariacja na temat gruszki w słoiku. Będę się nią zajadała całą zimę. Z wędlinami, z pasztetami, a nawet dodam ją do ciasta. O wynikach moich eksperymentów będę was informowała na bieżąco. A może wy macie pomysł do czego można taką gruszkę w winie dodać? Podzielcie się pomysłami w komentarzach! A tymczasem zapraszam po przepis(...)Potrzebujemy: 1 kg gruszek 0,5 kg cukru 1 szklanka czerwonego wina wytrawnego 250 ml czerwonego octu winnego 0,5 łyżeczki startej gałki muszkatołowej kawałek kory cynamonu kilka goździków Wykonanie: Wino mieszamy z octem, dodajemy cukier, gałkę, cynamon i goździki. Zalewę zagotowujemy, zbieramy powstały szum i odparowujemy na małym ogniu na lekki syrop. Odstawiamy i studzimy. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda
Marder&Marder ManufactureTarta z gruszkami i serem pleśniowym to szybki i smaczny deser – koniecznie spróbujcie tego połączenia. Sprawdźcie też przepis na tartę z jabłkami Składniki: opakowanie ciasta francuskiego gruszka ser pleśniowy (gorgonzola, lazur) łyżka cukru orzechy brazylijskie (mogą być dowolne) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='opakowanie ciasta francuskiego gruszka ser pleśniowy (gorgonzola, lazur) łyżka cukru orzechy brazylijskie (mogą(...)być dowolne)'; document.write(" "); Krok 1 Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim. Kładziemy na nim gruszkę pokrojoną w plasterki. Krok 2 Ser kroimy na małe kawałeczki i wkładamy je pomiędzy gruszki. Całość posypujemy cukrem oraz orzechami. Krok 3 Pieczemy w temperaturze 220 stopni około 15-20 minut. Artykuł Tarta z ciasta francuskiego z gruszkami i serem pleśniowym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia BazyliiAromatyczne gruszki w syropie z dodatkiem pomarańczy, syropu klonowego, wanilii i cynamonu to moja propozycja zdrowego i mało kalorycznego deseru. Ja je uwielbiam, myślę, że Wy również je polubicie! Przygotowanie 15 minut Pieczenie 35 minut Dla 4 osób 4 duże dojrzałe gruszki podobnej wielkości 2 soczyste pomarańcze Sok z cytryny 3 łyżki syropu klonowego (lub miodu) 1 łyżka ekstraktu(...)wanilii ½ łyżeczki cynamonu Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Gruszki obierz, przetnij na pół, pozostawiając ogonki, i wydrąż gniazda nasienne. Ułóż połówki gruszek w naczyniu żaroodpornym. Skrop je sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Wyciśnij sok z pomarańczy, wymieszaj z syropem klonowym, ekstraktem z wanilii i cynamonem. Przelej do garnuszka i zagotuj na wolnym ogniu, mieszając. Gotuj jeszcze
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDzisiaj pomysł na pieczone piersi z kurczaka z karmelizowaną gruszką. Danie zdrowe, mało kaloryczne i smaczne. Wszystkie świeże produkty nabyłam w sklepie internetowym Frisco.pl. Bardzo duży wybór i szybka dostawa Frisco.pl(...)Karmelizowane gruszki : 2 twarde, dojrzałe gruszki Frisco.pl 1 łyżeczka cukru 2 łyżki masła naturalnego 1 łyżka miodu 1 łyżka octu balsamicznego malinowego Frosco.pl sól, pieprz do smaku, ostra papryka do smaku
Kulinarne Fantazje Marioliużyć tego przepisu jako wypełnienia do tarty. Znakomicie też sprawdzi się podane w większym naczyniu – gdy masa zastygnie, będzie można ją pokroić niczym ciasto! Składniki Warstwa winna 1 spora gruszka 1/3 łyżeczki kardamonu w proszku 1,5 łyżki stewii z erytrytolem* 1 szklanka i 1/3 szklanki wina białego 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka agar agar Warstwa budyniowa 1 opakowanie budyniu(...)łyżki stewii z erytrytolem* Chrupiące migdały 75g płatków migdałowych 2 łyżeczki stewii z erytrytolem 2 łyżeczki syropu z agawy lub syropu klonowego *lub więcej, do smaku Sposób przygotowania Gruszkę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnuszka i podsmażamy ciągle mieszając (aż puści sok). Dolewamy wino i resztę składników (oprócz wody). Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 minut. Po tym czasie
Fill The BowlGruszki to jedne z ulubionych owoców mojego Męża. Ja średnio za nimi przepadam, ale wyjątkowo lubię je na ciepło. Ta słodycz jest wtedy trochę inna, delikatniejsza. Moja Mama piekła pyszne ciasto ucierane z gruszkami, najlepsze na świecie. Niestety nie pamiętam ani nazwy, ani przepisu, więc sama upiekłam pierwszą w życiu rustykalną tartę. I choć nieco przypiekła się od spodu(...)był wspaniały :) Składniki: CIASTO: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 125g zimnego masła szczypta cynamonu szczypta soli 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 żółtko DODATKOWO: 2 niezbyt dojrzałe gruszki 2 - 3 łyżki mielonych migdałów białko 2 łyżki cukru brązowego Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie robota (lub na stolnicy), zagnieść na gładkie, elastyczne ciasto. Owinąć folią spożywczą, schłodzić
Cakes By Kejtsmaku, ale też procentów; ). To mój nowy ‚must have’ na każdej imprezie, ale też sposób na niezapowiedzianych gości, bo deser robi się prawie sam! Składniki Warstwa winna 1 spora gruszka 1/3 łyżeczki kardamonu w proszku 1,5 łyżki stewii z erytrytolem* 1 szklanka i 1/3 szklanki wina białego 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka agar agar Warstwa budyniowa 1 opakowanie budyniu(...)łyżki stewii z erytrytolem* Chrupiące migdały 75g płatków migdałowych 2 łyżeczki stewii z erytrytolem 2 łyżeczki syropu z agawy lub syropu klonowego *lub więcej, do smaku Sposób przygotowania Gruszkę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnuszka i podsmażamy ciągle mieszając (aż puści sok). Dolewamy wino i resztę składników (oprócz wody). Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 minut. Po tym czasie
Fill The Bowlwiedziałem co z nich będzie. Ten burger paleo jest pełen uzupełniających się smaków, jak hummus z buraka (pasuje również do wielu innych dań), guacamole, rukola, grillowana cebulka i karmelizowana gruszka. Takie połączenie sprawia, że od razu robię się głodny, nawet nie przeszkadza mi myśl o tym jak bardzo można się ubrudzić jedząc taką piramidę. Czysta euforia dla kubków smakowych. Dobry(...)burgery i odkładamy do lodówki na 30minut. Pieczarki: Pieczarki grillujemy, aż zrobią się brązowe i odkładamy na bok. Grilujemy dwa duże plastry cebuli i też odkładamy na bok. Karmelizowana Gruszka: Rozgrzewamy na patelni pół szklanki miodu, dodajemy pokrojoną w plasterki gruszkę i czekamy, aż nasz sos zrobi się gęsty, a gruszka miękka i złocista. Hummus z buraka: Naszego buraka obierany
PaleoLifeGrzanki z karmelizowaną w miodzie gruszką, pleśniowym serem, musztardą i prażonymi orzechami....czy to nie brzmi obłędnie? I dokładnie tak obłędnie smakują. Idealne na śniadanie, kolację czy przekąskę, gdy do drzwi pukają niezapowiedziani goście. Słodycz gruszek przełamuje ostra musztarda a roztapiający się ser kontrastuje z chrupiącą bułką i orzechami.... POTRZEBUJEMY (na 2 bułki jak na zdjęciu(...)bułki wieloziarniste lub inne ulubione 1 gruszka 1 mały ser pleśniowy z niebieską pleśnią czyli około 6 niewielkich plasterków, tak aby zakryły spód bułki garść rukoli garść orzechów włoskich łyżka musztardy 1 łyżka masła Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone w plasterki gruszki. Smażymy około 3 minut (w zależności od odmiany i twardości gruszki) po czym dodajemy łyżkę miodu
WYSPA SZCZĘSLIWAPierwszy raz zapiekałam gruszki z serem pleśniowym. Słyszałam o tym połączeniu, czytałam o nim, ale jakoś nigdy nie miałam na tyle odwagi, żeby coś takiego zrobić. Ale kiedy zostały mi 2 samotne gruszki, postanowiłam, że warto zaryzykować. Opłacało się, bo jeszcze nigdy nie jadłam tak pysznej kombinacji smaków. Słodka gruszka, chrupiące ciasto francuskie i pikantny ser. Idealna przekąska dla niezapowiedzianych(...)gości, do zrobienia dosłownie w 15 minut. A ten smak - nie do opisania! Składniki: 1/2 opakowania ciasta francuskiego 1 gruszka 1/2 opakowania sera Bavaria Blu Przygotowanie: Ciasto rozwinąć, delikatnie rozwałkować. Gruszkę umyć, pokroić na cienkie plasterki, wykroić gniazdo nasienne. Poukładać gruszki na cieście, pociąć je na kawałki. W każdą dziurkę po gnieździe nasiennym włożyć po trochu sera. Zapiec
Cakes By KejtDziś mam dla Was przepis na pyszne, delikatne, złote kukurydziane babeczki z gruszką. Uwielbiam to połączenie smaków. Kiedy zrobiłam je po raz pierwszy nawet nie myślałam, że wyjdą tak dobre. Moje pociechy nie mogły się nimi najeść Spróbujcie i Wy. Złote kukurydziane babeczki z gruszką Złote kukurydziane babeczki z gruszką 2016-05-04 00:54:21 Write a review Save(...)calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na 10 sztuk) 1 soczysta gruszka (!nie może być zbyt miękka) 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki jogurtu naturalnego 50 g roztopionej margaryny 1 jajko klasy L 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki kukurydzianej BIO z Bazarka Smakoszy 1/2 szklanki
Słodkie okruszki