groszek - 3077 przepisów (strona:160/206)

Naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami 1392

Studzimy. Składniki na farsz: - 100 g ser typu feta - 2 jajka ugotowane na twardo - mix sałaty z buraczkami - 2 łyżki jogurtu greckiego - chili w młynku - trochę kukurydzy, fasoli i groszku z puszki Ser rozcieramy z jogurtem, aby uzyskał konsystencję zdatną do smarowania, doprawiamy chili. Serem smarujemy naleśniki. Na serze rozrzucamy sałatę, Jajka gotujemy na twardo (8 minut), obieramy i kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z farfalle i warzywami (light) 364

zamiar przejść. Polecam. Sałatka z farfalle i warzywami i lekkim sosem majonezowym (light) Składniki na 1 porcję: garść makaronu farfalle/ kokardki 3 łyżki mieszanki meksykańskiej (czerwona fasola, kukurydza, groszek, papryka, marchewka) 1/2 łyżeczki majonezu Winiary 1/2 łyżeczki jogurtu greckiego chili w młynku Kotanyi 1 jajko ugotowane na twardo świeży koperek Przygotowanie: Gotujemy makaron al dente z solą ok. 12 minut

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Żeberka wieprzowe z sałatką ziemniaczaną 180

razem wyjątkowo, aby zaostrzyć ich smak dodał chili. Podczas duszenia żeberek powstaje pyszny, naturalny sos bez konserwantów i zbędnych dodatków. Do żeberek Piotrek przygotował marchewkę , ale tym razem bez groszku oraz sałatkę ziemniaczaną, w sposób jaki podaje się w Niemczech, czyli ugotowane ziemniaki pokrojone w grubą kostkę z dużą ilością majonezu, doprawione tylko solą i pieprzem, bez dodatków. Ostatnio piekłam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zimne nóżki (Galat) 162

talarki. Do galatu z zimnych nóżek nie dodajemy żelatyny, gdyż zawierają dużo kolagenu i doskonale żelują wywar. W szklanych miseczkach dno obsypujemy pieprzem, nakładamy plasterki marchewki, możemy dodać zielony groszek, pokrojone mięso wieprzowe i zalewamy wywarem. Gdy ostygną wkładam do lodówki na cała noc, galaretki ścinają się na naturalnej żelatynie, nie trzeba nic więcej dodawać. Podaję z cytryną lub octem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka jarzynowa z papryką i majonezem (tradycyjna sałatka) 1283

ziemniaki w tzw. mundurkach. Ugotowane warzywa, kiszone ogórki dokładnie są krojone w drobną kostkę. Jajka na twardo rozdrabnia się za pomocą specjalnego siekacza do jajek. Czasami dodajemy do sałatki groszek konserwowy lub mrożony (ja nie lubię, ale Piotrek uwielbia), bywa, że dodajemy gotowaną szynkę, albo soczyste jabłko. Jeśli sałatka ma być zjedzona od razu to dodajemy również cebulę. Doprawiamy solą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z kuskus i rydzami a’la meksykańska 228

miliony innych grzybów! Ostatnio robiłam już sałatkę z kuskus z dodatkiem rydzów , tym razem postanowiłam dodać mieszankę meksykańską z puszki, która składa się z czerwonej fasoli, kukurydzy, marchewki i groszku. Sałatkę z kuskus i rydzów a’la meksykańska była podana na zimno. W roli głównej duszone na maśle z cebulką rydze, kuskus, mieszanka meksykańska, świeże oregano i pietruszka, sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łosoś w sosie ogórkowym 163

Gotujmy do momentu odparowania wody i doprawiamy do smaku solą, cukrem i pieprzem. Tuż przez podaniem posypujemy sos świeżym siekanym koperkiem. Upieczonego łososia podajemy z sosem ogórkowym, kiełkami zielonego groszku i łyżką czerwonego kawioru. Autorem przepisu jest Konrad Birek szef kuchni ASS. The post Łosoś w sosie ogórkowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepis na sałatke gyros 12396

duże podudzia z kurczaka lub pierś z kurczaka 1 łyżka oleju 2 ogórki kiszone z chilli 1 duży pomidor 1/2 średniej wielkości kapusta pekińska 1 puszka mieszanki meksykańskiej (kukurydza, groszek, marchewka, czerwona fasola) sól, pieprz przyprawa Gyros Kamis 1 czerwona cebula natka pietruszki i pomidorki koktajlowe do dekoracji Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka luzujemy z kości i skóry, kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pikantne roladki z ciasta francuskiego 27194

smakowały roladki z łososiem. Również tarta z ciasta francuskiego jest pyszna. SKŁADNIKI: 2 arkusze- ciasto francuskie 1 opakowania świeżego szpinaku plastry salami mieszanka meksykańska w puszce (czerwona fasola, groszek, kukurydza, marchewka) sos salsa Winiary PRZYGOTOWANIE: Rozwijamy ciasto francuskie. Smarujemy ciasto sosem salsa. Na sosie układamy plastry salami, świeży szpinak i posypujemy warzywami z puszki. Ciasto francuskie zwijamy w rulon

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Eklerki 135

zdejmujemy z ognia, przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Wystudzony krem nakładamy przy pomocy rękawa cukierniczego na jedną połówkę eklerki i przykrywamy drugą. Krok 3: Polewa czekoladowa Potrzebujemy: - 50 g groszków czekoladowych lub pokruszonej czekolady Czekoladę rozpuszczamy z mikrofali lub w kąpieli wodnej, a następnie dekorujemy nią eklerki. Smacznego

W mojej holenderskiej kuchni
Ceramiczna Elegancja 154

wyglądzie tyle, nie chciałabym tu stworzyć poematu na temat firmy. Skupię się teraz na wrażeniach z użytkowania woka. Pierwszym daniem jakie wykonałam w woku był  Gulasz z zielonym groszkiem, rozmarynem i miętą . Podczas gotowania uśmiechałam się pod nosem. Dlaczego? W przepisie napisane było tak:"(...) obtoczone mięso obsmażamy. Wlewamy niewielką ilość wody i odskrobujemy to co nam przywarło, a potem

Blondynka Gotuje
Kanapkowa pasta groszkowa 132

Ekspresowa w przygotowaniu, delikatna, znakomita na kanapki, ale także jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki. Królowa spotkań towarzyskich - pasta groszkowa. Składniki: puszka odsączonego z zalewy groszku 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżeczki musztardy łyżeczka majonezu 2 łyżeczki jogurtu greckiego sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki zblendowałam, doprawiłam solą i pieprzem do smaku i gotowe :-) Przepis bierze udział

Kulinarny Pamiętnik
Świderki z kurczakiem 149

Składniki - 40 dag makaronu świderki - słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą - 3 filety z kurczaka - 30 dag pieczarek - 2 łyżki majonezu - natka pietruszki - 1 łyżka oleju - sól, pieprz Wykonanie Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do miski. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Warzywa również odcedzić. Pieczarki

Świat Smaku
Ciasteczka 165

Ciasteczka i kolorowe groszki to jedne z najwspanialszych wspomnień dzieciństwa , a z racji , że ostatnio robię się sentymentalna postanowiłam upiec ciasteczka z entilkami ku uciesze mojej siostry :) ***Ciasteczka*** Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

ciemna strona patelni
Krem z kalafiora 111

minut. Chwilę przestudzić, po czym zblenderować na gładką masę. Na końcu dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku. Rozlać na talerze i udekorować szypiorem. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym

wyzwania kuchenne