Miał być sernik. Klasyczny pieczony, mocno waniliowy. Potem, że może jednak na zimno. Ostatecznie wyszedł sernik, ale w szklance. Nie szkodzi. Smakował wybitnie malinowo. I można jeść bez grzechu, gdy nie ma w nim ani grama cukru <3 4 porcje: 1 kg twarogu sernikowego 500 g mrożonych malin 1/2 szklanki erytrolu 25 g agaru (lub żelatyny) Twaróg(...)ucieramy z erytrolem. Spróbujcie masy, bo ja przygotowuję ciasta mało słodkie, więc może będziecie chcieli dosłodzić. 20 g agaru rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, a następnie podgrzewamy i gotujemy ok. 2-3 minuty. Dolewamy rozpuszczony agar do masy serowej i mieszamy dokładnie. Dodajemy 400 g malin i mieszamy dokładnie. Masę przekładamy do szklanek i wstawiamy na 1/2 godziny do lodówki
Kucharzycaswoją kolej czekają słoiczki wypełnione letnimi smakołykami, a wśród nich znajduje się również czerwona porzeczka. Aktualnie moim jedynym problemem jest zdecydowanie, która wersja sernika smakuje lepiej... Karmelowy sernik z czerwoną porzeczką Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) spód: 125 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 180 g czekolady karmelowej(...)porzeczek ze słoika (lub 300 g porzeczek i 50 g cukru) 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej Świeże porzeczki zasypać cukrem, odstawić, aż owoce puszczą sok. Zagotować całość, gotować na małym ogniu kilka minut, aż porzeczki zmiękną. Owoce odcedzić, przełożyć do innego naczynia, odlać 2 łyżki soku, resztę zagotować. Zimny sok wymieszać z mąką, dodać do gorącego soku; podgrzewać, aż całość
Pożeraczka, czyli raz adobrzejapońska … dynia makaronowa i wiele wiele innych.Z każdej możemy przyrządzić przepyszne dania zarówno na słodko … jak i na ostro.Ja dziś mam dla Was przepis na mój ulubiony sernik dyniowy na zimno.Miąsz dyni w połączeniu z kremowym waniliowym serkiem .. tworzy prostą , ale zarazem niesamowicie smaczną całość!Napewno posmakuje – obiecuję! SKŁADNIKI:- serek homogenizowany waniliowy(...)woda – ( 100 ml + 50 ml ) – sok z cytryny – 1 łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Dynię obieramy, kroimy w kostkę.Wrzucamy do garnka, podlewamy 2 łyżkami wody i gotujemy do miękkości, studzimy.Dodajemy cukier , miksujemy blenderem na gładki mus.Ok. 150 g musu odkładamy do innego naczynia i wciskamy do niego sok z cytryny, mieszamy.Zostawiamy musy do ostygnięcia.Do garnka z większą ilością
Ostra na Słodkotruskawkowa 300 gram truskawek (świeżych lub mrożonych) 100 gram jogurtu greckiego 2 łyżki wody różanej* świeże truskawki do dekoracji Mus truskawkowy Galaretkę rozpuszczam w 350 ml gorącej wody. Truskawki gotuję z dodatkiem wody różanej do momentu aż całkowicie się rozpadną. Jeśli jest taka konieczność możemy zmiksować truskawki blenderem. Łączymy puree truskawkowe z galaretką i odstawiamy do wystygnięcia (można wstawić(...)stopni na 20 minut. Po upieczeniu wyciągamy formę, nie wyłączamy piekarnika. Masa serowa Wszystkie składniki miksuję, gotową masę wylewam na spód brownie i piekę całość przez 35 minut. Upieczony sernik studzę. Na chłodną masę serową wykładam tężejący mus truskawkowy i wstawiam do lodówki do całkowitego stężenia. Dekoruję truskawkami. Smacznego, Klaudia. *woda różana to dodatek opcjonalny, moim zdaniem świetnie komponuje
Mango PapajaSkładniki / Ingredients: Spód / the underside of the cake:1,5 szklanki mąki pszennej do ciast / 1,5 cup of wheat flour to pie1 kostka
Projekty ze smakiemPasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron z suszonymi pomidorami to bardzo proste i szybkie danie, które możemy przygotować w kilka minut i mieć pyszny obiad. Oczywiście musimy choć trochę lubić suszone
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cholerny sernik. Postanowiłam zrobić po swojemu. Wyszło fajne, dobre i nadające się do powtórzenia, jednak niezastępujące smaku prawdziwego sernika. Z sernikiem ma tylko wspólne słowo. Przed Państwem: Sernik z kaszy jaglanej Przepis jest na tortownicę 23 cm ale można ułożyć to w dowolnym naczyniu bądź foremce. Na spód potrzebujemy: dwie szklanki dobrej jakości daktyli bez pestek(...)pomaga usunąć goryczkę. Niektórzy moczą kaszę lub prażą, ale wystarczy ją bardzo dobrze wypłukać. Kaszę gotujemy w stosunku 2:1, czyli na jedną szklankę kaszy dajemy dwie szklanki płynu. Ja do wody dodałam startą skórkę z pomarańczy, szczyptę soli i ziarenka wanilii. Gotowałam do miękkości. Po tym, jak kasza wchłonęła cały płyn i była gotowa, dodałam sok z pomarańczy, wymieszałam
ladykitchenMoże ta publikacja to nie nowość, ponieważ do nabycia jest już od kilku lat, ale ze względu na zawartość postanowiłam ją Wam zaprezentować. "Domowe wypieki" to
Di gotujekupienia, ugotowania i udekorowania. A przecież można zalanować parce wcześniej, żeby było prosto i łatwo. Jakiś czas temu na spotkaniu mojego klubu kolacyjnego zastanawialiśmy się, co to znaczy gotować prosto i łatwo. Testowaliśmy przepisy z książki Ottolenghiego, który tak jak ja lubi przepisy, które nie wymagają jakiś specjalnych umiejętności i sprzętów, takie, które przyrządzisz ekspresowo, ale też takie, które robią(...)sposób możemy przygotować twarożek warzywny . Spokojnie możemy przygotować go dzień wcześniej i potem tylko podać Składniki twarożku warzywnego pół kilo twarogu mielonego (pół opakowania twarogu na sernik) 100 g fety pół opakowania serka mascarpone ok. 125 g pół pęczka botwinki drobno pokrojonej garść umytego i posiekanego szpinaku pęczek drobno posiekanego koperku pęczek rzodkiewek startych na tarce pół łyżeczki świeżo
Ugotowane pozamiataneW przypływie chwili powstają czasem wspaniałe połączenia Tak właśnie jest w przypadku serowych placuszków z konfiturą z kokosa i malinami . Musicie koniecznie spróbować. Jak dla mnie
Słodkie okruszkiNa wielkanocnym stole często pojawia się pascha. U mnie jednak nigdy się jej nie robiło ani nie miałam też okazji jej spróbować. Dlatego też w tym
Monia miesza i gotujepszennej 2 żółtka Przygotowanie Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem. Jedną szklankę mleka wymieszać z żółtkami, cukrem waniliowym, oraz mąką ziemniaczaną i pszenna. Dodać do gotującego się mleka energicznie mieszając, aby nie powstały grudki. Gotować, aż budyń zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puszystą masę, do masła stopniowo dodawać po łyżce wystudzoną masę budyniową. Wystudzone ptysie przecinamy(...)posypujemy cukrem pudrem, lub polewamy rozpuszczoną czekoladą. Ptysie najlepiej smakują n drugi dzień kiedy ciasto nawilgnie od kremu. Ptysie z kremem karpatkowym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sernik oreo z borówkami i malinami Pudding chia z musem z mango i kiwi – Ksiega-smaku.pl Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl Churros – przepis na Hiszpańską przekąskę Artykuł Ptysie z kremem karpatkowym
Księga-Smakupiec serniki. Ciasto jest dosyć wysokie i słodkie dzięki temu bardzo wydajne ;) Oczywiście możecie użyć zwykłego kajmaku i też będzie pysznie. Polecam :) Masa serowa: 1 kg serka na serniki z wiadereczka 4 jajka 200 g masła 1 szkl domowego cukru waniliowego 3 budynie śmietankowe 3/4 szkl mleka Dodatkowo: ok 550 g herbatników pełnoziarnistych puszka kajmaku czekoladowego(...)dodać pokrojone w nieduże kawałki masło, ser, rozbełtane jajka i cukier. Podgrzewać na niedużym ogniu często mieszając. Budynie rozpuścić w zimnym mleku. Gdy masa zacznie bulgotać wlać budynie i gotować do czasu aż masa zgęstnieje. Foremkę (21x21cm) wyłożyć folia aluminiową, ułożyć warstwę herbatników, posmarować połową kajmaku, ułożyć kolejną warstwę herbatników. Wylać 1/3 gorącej masy serowej, ułożyć herbatniki, wylać 1/3 masy
Smakołyki AsiIzaura to pyszny kremowy sernik na czekoladowym spodzie, polany również czekoladową polewą. wszystkie smaki doskonale się uzupełniają. Mama kiedyś piekła go często, bo mieliśmy dużo swojskiego sera. Teraz też miałam taki ser, więc postanowiłam przypomnieć ten smak :) Trzy kolory powstały przypadkiem (długa historia;)), ale był to strzał w dziesiątkę! Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szkl. mąki(...)jajka 3/4 szkl. cukru 1 cukier wanilinowy Sposób przygotowania: 1) Margarynę siekamy do rondelka, wsypujemy cukier i kakao, dolewamy wodę i podgrzewamy cały czas mieszając, aż składniki się połączą. Gotujemy 5 min. Po zestawieniu z gazu wsypujemy cukier wanilinowy, dokładnie mieszamy i odlewamy około 1/2 szkl. masy (na polewę). Masę studzimy. Do ostudzonej masy dodajemy żółtka. 2) I masa serowa
Kolorowy Przepisownik