korpus wykonany w całości z metalu — wystarczająco wytrzymały, aby towarzyszyć Ci przez lata. Kitchen Assistent oferuje różne ustawienia, które możesz dostosować do bieżących potrzeb — zależnie od tego, czy gotujesz dla jednej czy dwudziestu osób. Dwa rozmiary misek i dziesięć ustawień prędkości zapewni Ci swobodę wyboru, jakiej potrzebujesz. Urządzenie EKM 4000 w kolorze czerwonym jest wyposażone w spiralne mieszadło hakowe, końcówkę(...)mąki kukurydzianej 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wody 2-3 łodygi rabarbaru, pokrojone w plasterki 150 g truskawek, pokrojonych na ćwiartki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 350 g serka na serniki 2 duże jajka, lekko rozbełtane 1 duże żółtko truskawki do dekoracji Przygotowanie: Wyłóż ciasto do natłuszczonej formy do tarty o średnicy ok. 25 cm, w kilku miejscach nakłuj widelcem
karmelowypiwonie. Dla mnie niech te chwile trwają wiecznie. Jak maj to i rabarbar,który dumnie sterczy na grządce w ogrodzie i wręcz prosi się by coś z nim upiec. Sernik już był, kruche też więc padło na drożdżówki i to nie byle jakie,bo z budyniem. ciasto: 500 g mąki pszennej wrocławskiej 150 ml ciepłego mleka(...)łodyg rabarbaru 750 ml mleka 2 budynie cytrynowe na 1/2 l Wlać do garnka 500 ml mleka i zagotować. W 250 ml rozpuścić budynie i cukier. Wlać na gotujące mleko i ugotować gęsty budyń. Odstawić do przestygnięcia. Do mleka rozkruszyć drożdże,dodać łyżkę cukru i łyżkę mąki,wymieszać i odstawić na 10-15 minut do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę
Kolorowa kuchnia ElkiZapraszam na wiosenną lekko zieloną wersję naleśników. Do ciasta dodałam młode pokrzywy, które nadały ciastu fajny posmak a w farszu królują brokuły z dodatkiem sera. Naleśniczki
Monia miesza i gotujeponiedziałku. Coraz częściej pojawiają się komentarze pod serniczkiem jagodowym z malinami. Idąc za ciosem podsuwam Wam kolejny pomysł na pożywne śniadanko. Tym razem w wersji dla leniuchów - bez gotowania :) Gotowy serniczek można jeść na zimno lub podgrzać w mikrofali ok. 2 minuty, aby otrzymać puszysty, gorący i niezwykle kremowy serek śniadaniowy :) Składniki : 4 łyżki twarożku 1 banan 2 łyżeczki ciemnego(...)Dosłodzić do smaku. Gotowy serniczek można zjeść na zimno lub podgrzać w mikrofali ok. 1-2 minuty - krem będzie puszysty a jego konsystencja będzie podobna do znanego wszystkim pieczonego sernika. Podawać z jagodami i orzeszkami ziemnymi. Smacznego
Chocolate Muffin BlogIdealny napój na gorące, upalne dni. Podany z kostkami lodu i chłodzącą miętą, smakuje najlepiej! A z jego przygotowanie poradzi każde dziecko. Zapraszam do wypróbowania! Składniki
Kuchnia ŁukaszaZiemniaki to jeden z głównych składników do sałatek, a przygotowane w poprawny sposób można powiedzieć, że są królami kuchni i sałatek. Sałatka ziemniaczana, to idealna sałatka
Kuchnia Łukaszadeser zachwyci również dorosłych. Piankowy kolorowy deser powstał z pianek i galaretek i ma urocze, delikatne, pastelowe kolory. Piankowy deser dla najmłodszych trochę strukturą przypomina jogurtowiec z galaretkami, lub serniki na zimno. 100 ml zimnego mleka 120 g pianek Marshmallow ( JoJo) Nestle galaretki Winiary po 1 szt. każdego rodzaju (Pink Margarita, Mojito, Blue Curacao, Pina Colada) Galaretkę zieloną, niebieską(...)żółtej i niebieskiej galaretki do każdej szklanki, warstwami, każdą zostawiając osobno by stężała. 100 ml mleka zagotowujemy, wrzucamy pianki Marshmallow i za pomocą trzepaczki, mieszamy aż się rozpuszczą, nie gotujemy. Galaretkę Pink Margarita (różowa) przygotowujemy wg. przepisu używając 250 ml wody. Gdy będzie lekko tężała, 3/4 dodajemy do masy piankowej, mieszamy trzepaczką na puszystą piankę. Przekładamy masę na stężałe galaretki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżki mąki pszennej 2 jajka garść kandyzowanej papaji Polewa: 100 gram czekolady deserowej 2 łyżki masła migdały do dekoracji Masa makowa Mak gotuję w mleku z cukrem przez minimum 20 minut- do wyparowania całego płynu. Miksuję ugotowany mak za pomocą blendera. Dobrze zmiksowany powinien zmienić barwę na nieco jaśniejszą. Dodaję Amaretto, sok z pomarańczy(...)nagrzanym do 160 stopni przez godzinę a następnie studzę do temperatury pokojowej a później przez 2-3 godziny w lodówce. Czekoladę rozpuszczam z masłem i polewam nią schłodzony sernik. Dekoruję migdałami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajauwielbiam je! To one były inspiracją do stworzenia tego delikatnego, kremowego sernika z matcha i wiśnią One of my favoriet sweet snacks are green tea mochi – love them! They were my inspiration for this delicate, creamy cold cheesecake with matcha and cherry (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki (na sernik matcha ∅21cm ): 2 torebki bezbarwnej galaretki (np winogronowa i cytrynowa(...)przełóż wiśnie do garnka lub na patelnię tak, by przykryły dno pojedynczą warstwą. Posyp cukrem i dodaj 100ml wody postaw wiśnie na średnim ogniu, przykryj i doprowadź do wrzenia. Gotuj na średnim ogniu często mieszając i rozgniatając owoce aż się rozpadną – zajmie to max 10 minut przełóż zawartość garnka/patelni na sitko wyłożone gazą i odcedź sok – nie przecieraj
SandraFrej.comhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Przyznam się, że ta pyszność powstała przypadkowo, a teraz powtarzana jest regularnie. Kiedyś chciałam upiec
Di gotujeChoć powstają z różnych składników, łączy je wiele. To dzięki nim tradycyjne sałatki nabierają wyjątkowego charakteru, a nasze menu staje się bardziej różnorodne. To one sprawiają
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kalorycznością, zdecydowałam się na użycie kaszy jaglanej. Dobrze uprażona traci swoją charakterystyczną goryczkę i zyskuje łagodny smak. To dla mnie nieustające źródło kulinarnych inspiracji! Z kaszy zrobiłam już kilka serników i kremów do tortów czy ciastek. Nie mogło jej zabraknąć w letnim deserku! Mus malinowy to zdecydowanie HIT SEZONU LETNIEGO! Dobrze schłodzony niesie ukojenie w upalne dni... musicie(...)kilka łyżeczek miodu (lub słodkiego zamiennika) ewentualnie odrobina mleka szczypta soli Kaszę jaglaną prażymy w garnuszku w celu pozbycia się charakterystycznej goryczki. Podlewamy wodą i zagotowujemy dodając szczyptę soli. Gotujemy przez kilka minut pod przykryciem na małym ogniu. Najlepiej gdyby kasza była lekko rozgotowana. Studzimy. Białą czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w mikrofali/kąpieli wodnej. Ostudzoną kaszę przekładamy
Kuchnia Elliezrobieniu sernika zostało mi trochę białek, więc... czas na bezy:) Moje początkowe doświadczenia z bezami kończyły się często niepowodzeniem, ale odkąd trafiłam na przepis w "Palce lizać" wychodzą zawsze. Zapraszam do wypróbowania, na pewno się nie zawiedziecie. Składniki: 1 szklanka białek 2 szklanki cukru (nie pudru), daję o 1/3 mniej kilka kropel soku z cytryny 1 łyżka kakao(...)łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Białka wlać do dużej metalowej miski, wsypać cukier. Miskę z białkami ustawić na garnku z gotującą się wodą i mieszać, aż cukier całkowicie się rozpuści, a białka będą ciepłe. Ważne - trzeba cały czas mieszać, aby białka się nie ścięły. Następnie przelać białka z cukrem do misy miksera, dodać kilka kropel soku z cytryny i ubić
Domowa Cookierenka Agisporym garnku na dnie ułożyć wierzchnie liście kapusty, układać gołąbki. Zalać bulionem, dolać wody, tak, żeby przykrywała wszystkie gołąbki. Obsypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Gotować do miękkości, ja zazwyczaj gotuję około 1,5 godziny, gdy robię podwójną porcję. Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp(...)url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('f7e69eebc1f35522580fc467af330441').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: ciasta na boze narodzenie sernik na swieta bozego narodzenia The post Gołąbki appeared first
dom-agi.plmożna go zrobić słodszym lub kwaśniejszym. Z podanego przepisu otrzymacie miseczkę sosu. Proporcje można dowolnie zwiększyć, aby zrobić go więcej. Jest to mój ulubiony dodatek do naleśników z serem, sernika lub lodów waniliowych. Zapraszam do spróbowania :) Składniki: Szklanka świeżych jagód (można zastąpić mrożonymi) 3 łyżki cukru (lub więcej, jeżeli ma być bardziej słodki) 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta(...)dolewamy łyżkę stołową wody i stawiamy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Mąkę rozrabiamy z 2-3 łyżkami zimnej wody. Jak jagody i powstały sok zaczną się gotować, dolewamy mieszankę wody i mąki. Doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Na koniec, po ponownym zagotowaniu doprawiamy sokiem z cytryny i cynamonem. Mieszamy i wykładamy do miseczki lub na potrawę. Voila
PastelFood