gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:204/261)

Gulasz anyżowy z makaronem ryżowym 174

łyżkę (lub ewentualnie widelec :)) Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kuchnia Azjatycka. Gulasz - bulion (4 porcje): 500 g wołowiny 2 łyżki oleju arachidowego 1 szalotka pęk świeżej kolendry 1 marchewka 1 pietruszka 5 cm imbiru 2 ząbki czosnku 3 gwiazdki anyżu 4 goździki 1 cynamon 2 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżki sosu rybnego 1 strączek kardamonu 1 łyżeczka cukru(...)wołowinę kroimy w kostkę. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną szalotkę i czosnek, podsmażamy przez chwilę. Wlewamy 1,5 l wody, wrzucamy pozostałe składniki na bulion. Gotujemy ok. 60 min. Po tym czasie przecedzamy bulion, mięso wołowe odkładamy na bok, resztę składników wyrzucamy. 2. Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przecedzamy i rozdzielamy

Tajskie smaki
Placki z cukini 201

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dietetyczne i zdrowe placki z cukinii, które wykonywałam już wielokrotnie ale smażone w tłuszczu na patelni. Postanowiłam

Marta Gotuje
Kurczak po Seczuańsku 482

które uda mi się wyszukać.    Kurczak po Seczuańsku       Składniki: 2 małe piersi z kurczaka 1 słoik sosu Seczuańskiego Łowicz około 50g orzeszków ziemnych niesolonych ½ marchewki ½ papryki około 200 g fasolki mrożonej lub świeżej    ½ papryczki chili (opcjonalnie) 5 plastrów ananasa z puszki 2 łyżki oleju sezamowego 2 paczki ryżu Basmanti Przyprawy: 1 łyżka sosu(...)lodówki. W tym czasie kroimy warzywa w słupki. Orzeszki ziemne obieramy i wrzucamy na nagrzaną patelnię. Smażymy (bez tłuszczu)do momentu aż orzechy się uprażą i   zarumienią. Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. Kurczaka smażymy na oleju sezamowym. Kiedy się   zarumieni wrzucamy warzywa i wszystko smażymy. Jeśli używamy mrożonej fasolki, to dodajemy ją bezpośrednio do kurczaka (nie rozmrażamy

Mania Gotowania
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 157

ostatnim czasie miałam przyjemność przygotowywać różne dania. Masz dużą rodzinę i jednorazowo przygotowujesz większe ilości jedzenia? A może wręcz odwrotnie – głównie gotujesz dla 1-2 osób? Albo nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie i wolisz przygotowywać porcje od razu na kilka dni? Żaden problem . Patelnie marki Woll dostępne są w różnych wariantach rozmiarowych – począwszy od takich(...)rodzaju mięsiwa, a nawet naleśniki. W każdym przypadku patelnia okazała się niezawodna. Dania wychodziły jeszcze lepiej, niż przygotowywane na moich dotychczasowych patelniach. Co więcej, umycie takiej patelni po skończonym gotowaniu nie przysporzyło mi najmniejszych problemów. Choć producent zapewnia, że patelnia nadaje się do mycia w zmywarce, na prawdę nie widzę takiej potrzeby. Każdorazowo do umycia patelni wystarczyła jedynie gąbka

Smaki Na Talerzu
Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry 65

litry zupki: 500 gr mięsa z kością (u mnie kości schabowe) 2 litry zimnej wody 5 ziarenek ziela angielskiego 3 listki laurowe 10 ziarenek nasion kolendry 3 marchewki 2 buraki 1 korzeń pietruszki 250 gr puree z pieczonej dyni lub 400 gr świeżej dyni 1/4 korzenia selera 50 gr pasty z kolendry można zastąpić pęczkiem żywej kolendry drobno posiekanym(...)kaszy) szczypiorek do dekoracji, drobno pokrojony kwaśna śmietana do podania Do 3 litrowego garnka włożyć mięso oraz ziele, liście, nasiona kolendry, 1 łyżeczkę soli, zalać zimną woda, zagotować i gotować do miękkości mięsa (u mnie 30 min w szybkowarze). Warzywa umyć, obrać i pociąć na talarki lub zetrzeć na tarce. Gdy mięso odchodzi od kości, wywar przelać przez sitko

moj przepis na
Zupa krem z brokułów 225

zaniedbałam. Właśnie sobie uświadomiłam, że w tym roku umieściłam tylko jeden przepis. Tak nie może być! Muszę przyznać, że przygotowania do ślubu zabierają mój cały wolny czas. Oczywiście codziennie gotuję, ale w pośpiechu nie zdążam zrobić zdjęć, a nawet jak mi się to uda, to nie notuję przepisu, więc i tak nie mam co zamieścić. Ale czas na poprawę(...)warzywno mięsne oraz syte zupy kremy. Dziś przepis na jedną z nich - krem z brokułów. Do roboty! ZUPA KREM Z BROKUŁÓW Składniki: - 1 duży brokuł - 1 duży ziemniak - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek pora - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Do podania : łyżka jogurtu naturalnego, prażone płatki migdałowe Warzywa umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać 2 litrami wody i zagotować

Zgrabne Gotowanie
Rosół 190

liście laurowe natka pietruszki lubczyk sól listonic_name = "Rosół (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "około 2 kg mięsa (drobiowego, wołowego lub mieszanego) 1 por 3-4 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 duża cebula (opalona nad płomieniem, na suchej patelni lub w piekarniku) 5 litrów wody pieprz mielony lub w ziarnach kilka iarenek ziela angielskiego 2-3 liście(...)tyle smaku ile powinno. Na tym etapie nie dodajemy jeszcze żadnych przypraw. Przykrywamy garnek pokrywką i na najwyższym ogniu doprowadzamy niemal do wrzenia. Zupa nie powinna się jednak gotować. Ważne aby jedynie lekko „pyrkała”. Dzięki temu powstanie piękny, przejrzysty rosół. Szum, który powstanie na zupie można zebrać aby zupa była bardziej klarowna. Nic złego nie stanie się jednak jeśli szum

CoolinarniePL
Pieczona karkówka 439

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczona karkówka z warzywami z dodatkiem ketchupu i majonezu. Całość podlana winem i posypana żółtym serem. Wychodzi smaczna

Marta Gotuje
Jak Zrobić Domowe Sushi 86

zostawiamy na 30 minut. Po upływie czasu odlewamy wodę i zalewamy ponownie (wody powinno być 1 cm ponad powierzchnię ryżu) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przystępujemy do gotowania. Gdy woda zacznie wrzeć, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut, nie podnosząc pokrywki. Po upływie czasu odstawiamy ryż na 20 minut, w dalszym ciągu nie podnosząc pokrywki. Ocet łączymy(...)krabowe SURIMI + ogórek + awokado paluszki krabowe + papryka + ogórek paluszki krabowe + wędzony łosoś + ogórek + awokado + serek (al’a philadelpia) paluszki krabowe + mango + ogórek + sałata + majonez (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); łosoś + awokado + marchewka + serek łosoś + ogórek + mango łosoś + avocado + mango łosoś + krewetka + sałata + serek + ogórek łosoś + serek + awokado + ogórek + sałata krewetki + avokado kulka ryżu + wędzony łosoś / krewetka + pasek nori krewetka + marchewka + ogórek+ serek

Przepiski.pl
Zupa krem z dynią i warzywami 199

warzyw mrożonych, marchwi, brokułów i kalafiora.  Doprawiony aromatycznymi przyprawami i czosnkiem. Doskonałym uzupełnieniem są grzaneczki czosnkowe.  mała dynia (dobra cena KLIK) 2 małe cukinie 3-4 szalotki marchewka, brokuł, kalafior u mnie z mrożonki ( po 3-4 różyczki kalafiora i brokuł, marchew –kilkanaście talarków) 3-4 ząbki czosnku 4 łyżki masła  ziele angielskie 2 kulki listek laurowy(...)garnku podsmażam, na maślw szalotki pokrojone w piórka i plasterki czosnku, dodaję cukinie i dynię, podsmażam wszystko razem dodaję przyprawy i resztę warzyw. Warzywa zalewam wrzątkiem i gotuję do miękkości, jakieś 15 minut.  Na koniec zupę zabielam jogurtem i miksuję na krem ( wcześniej wyciągam listek laurowy) Doprawiam do smaku. Podaję z grzankami czosnkowymi. Przeglądnijcie gazetki, super promocje i dobrej

Takie tam pichcenie
Idealna zupa tajska. 156

pomysłu do pomysłu wyszło coś rewelacyjnego i na pewno do powtórzenia. Składniki: Sos warzywny z wczorajszego kurczaka, czyli: 100ml śmietanki 200ml mleka kokosowego wywar z kurczaka 200g marchewki kolendra 200g cukinii 150g ciecierzycy I kilka nowych składników: pierś z kurczaka kilka grzybów mun 2 limonki 1-2 papryczki chilli świeży imbir cukier kokosowy Skworcu papryka zielona płatki (suszona) Skworcu(...)małe przypomnienie: Na patelnię wlewamy śmietankę i mleczko kokosowe, dolewamy trochę wywaru z kurczaka. Marchew kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Wrzucamy na patelnię i gotujemy do miękkości (około 15-20 minut). Dodajemy część posiekanej kolendry. Całość doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu. Cukinię kroimy w półplastry (jeśli gniazda nasienne są bardzo rozbudowane, należy je usunąć). Gdy marchew

Brzuszki Łakomczuszki
szybkowar-udziec indyka z kością z marchewką,papryką,czosnkiem,cebulą... 209

Składniki: udziec z indyka 1,5 kg, przyprawa do gulaszu 1 opakowanie, oliwa 8 łyżek, marchew 10 sztuk, ząbki czosnku 6 sztuk, cebula 2 sztuki, papryka

W Mojej Kuchni Lubię
Chrupiący kurczak słodko kwaśny 6859

Jako fanka dobrej kuchni azjatyckiej, ubolewam, że w Polsce brakuje restauracji podających dania tej kuchni na wyższym poziomie. Niestety jedzenie we wszystkich  pseudo „chińskich” knajpach

Mania Gotowania
USA part II 210

Dzisiaj znowu bez przepisu, ale za to dużo zdjęć :) Sporo osób się mnie pyta co robię w Stanach, więc wszystko tu wyjaśnię. Jako studentka biorę udział

Zgrabne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania