gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:202/261)

Jak Zrobić Domowe Sushi 145

zostawiamy na 30 minut. Po upływie czasu odlewamy wodę i zalewamy ponownie (wody powinno być 1 cm ponad powierzchnię ryżu) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przystępujemy do gotowania. Gdy woda zacznie wrzeć, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut, nie podnosząc pokrywki. Po upływie czasu odstawiamy ryż na 20 minut, w dalszym ciągu nie podnosząc pokrywki. Ocet łączymy(...)krabowe SURIMI + ogórek + awokado paluszki krabowe + papryka + ogórek paluszki krabowe + wędzony łosoś + ogórek + awokado + serek (al’a philadelpia) paluszki krabowe + mango + ogórek + sałata + majonez (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); łosoś + awokado + marchewka + serek łosoś + ogórek + mango łosoś + avocado + mango łosoś + krewetka + sałata + serek + ogórek łosoś + serek + awokado + ogórek + sałata krewetki + avokado kulka ryżu + wędzony łosoś / krewetka + pasek nori krewetka + marchewka + ogórek+ serek

Przepiski.pl
Zupa krem z dynią i warzywami 226

warzyw mrożonych, marchwi, brokułów i kalafiora.  Doprawiony aromatycznymi przyprawami i czosnkiem. Doskonałym uzupełnieniem są grzaneczki czosnkowe.  mała dynia (dobra cena KLIK) 2 małe cukinie 3-4 szalotki marchewka, brokuł, kalafior u mnie z mrożonki ( po 3-4 różyczki kalafiora i brokuł, marchew –kilkanaście talarków) 3-4 ząbki czosnku 4 łyżki masła  ziele angielskie 2 kulki listek laurowy(...)garnku podsmażam, na maślw szalotki pokrojone w piórka i plasterki czosnku, dodaję cukinie i dynię, podsmażam wszystko razem dodaję przyprawy i resztę warzyw. Warzywa zalewam wrzątkiem i gotuję do miękkości, jakieś 15 minut.  Na koniec zupę zabielam jogurtem i miksuję na krem ( wcześniej wyciągam listek laurowy) Doprawiam do smaku. Podaję z grzankami czosnkowymi. Przeglądnijcie gazetki, super promocje i dobrej

Takie tam pichcenie
Idealna zupa tajska. 177

pomysłu do pomysłu wyszło coś rewelacyjnego i na pewno do powtórzenia. Składniki: Sos warzywny z wczorajszego kurczaka, czyli: 100ml śmietanki 200ml mleka kokosowego wywar z kurczaka 200g marchewki kolendra 200g cukinii 150g ciecierzycy I kilka nowych składników: pierś z kurczaka kilka grzybów mun 2 limonki 1-2 papryczki chilli świeży imbir cukier kokosowy Skworcu papryka zielona płatki (suszona) Skworcu(...)małe przypomnienie: Na patelnię wlewamy śmietankę i mleczko kokosowe, dolewamy trochę wywaru z kurczaka. Marchew kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Wrzucamy na patelnię i gotujemy do miękkości (około 15-20 minut). Dodajemy część posiekanej kolendry. Całość doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu. Cukinię kroimy w półplastry (jeśli gniazda nasienne są bardzo rozbudowane, należy je usunąć). Gdy marchew

Brzuszki Łakomczuszki
szybkowar-udziec indyka z kością z marchewką,papryką,czosnkiem,cebulą... 240

Składniki: udziec z indyka 1,5 kg, przyprawa do gulaszu 1 opakowanie, oliwa 8 łyżek, marchew 10 sztuk, ząbki czosnku 6 sztuk, cebula 2 sztuki, papryka

W Mojej Kuchni Lubię
Chrupiący kurczak słodko kwaśny 6886

Jako fanka dobrej kuchni azjatyckiej, ubolewam, że w Polsce brakuje restauracji podających dania tej kuchni na wyższym poziomie. Niestety jedzenie we wszystkich  pseudo „chińskich” knajpach

Mania Gotowania
USA part II 236

Dzisiaj znowu bez przepisu, ale za to dużo zdjęć :) Sporo osób się mnie pyta co robię w Stanach, więc wszystko tu wyjaśnię. Jako studentka biorę udział

Zgrabne Gotowanie
Świąteczna szynka glazurowana miodem 265

Marynata: 3-4 łyżki oliwy liść laurowy 3 ząbki czosnku suszony rozmaryn i cząber sól, świeżo mielony pieprz Wywar: 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera naciowego biała część pora 15 ziarenek ziela angielskiego 4 liście laurowe Glazura: kilkanaście goździków 3 łyżki płynnego miodu 100 g cukru  100 ml czerwonego wina PRZYGOTOWANIE Szynkę nacinamy lekko w skośną kratkę. Oliwę mieszamy(...)kroimy na kawałki, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą (taką ilością, by szynka po dodaniu była cała zanurzona). Doprowadzamy do wrzenia i wkładamy mięso. Gotujemy na małym ogniu przez około 2 godziny.  Przygotowujemy glazurę - karmelizujemy cukier, dodajemy miód i wino. Gotujemy na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Ugotowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, szpikujemy goździkami

Moje Kuchenne Rewelacje
Zupa rybna z czerwoną pastą curry, trawą cytrynową i kolendrą 210

chili pokrojone 4 liście limonki kaffir House of Asia 3 łyżki sosu rybnego House of Asia 2 łodygi trawy cytrynowej 2 łodygi selera naciowego pokrojone na kawałki 2 marchewki i 1 pietruszka pokrojone w słupki  ½ szklanki zielonego lub cukrowego groszku 2 cm imbiru startego sok z limonki do smaku 2 łyżki oleju kokosowego House of Asia szczypta cukru(...)rozgniecioną trawę cytrynową, kiedy zacznie pachnieć dodaj pozostałe warzywa (z wyjątkiem pomidorów), duś 2 minuty, dodaj wodę i resztę mleka, zagotuj. Dodaj ryby pokrojone w ok. 4-cm kawałki, gotuj 5 minut. Dodaj pomidory, dopraw do smaku sosem rybnym, sokiem z limonki, solą i szczyptą cukru, zagotuj. Przed podaniem posyp zieleniną i chili. Podaję z ryżem

SzczyptaSmaQ
czerwony barszcz 140

czerwonych 1,5 litra wołowego wywaru w wersji wege można dodać wodę lub wywar warzywny 4 jabłka bez gniazd - pokrojone na cztery garść suszonych śliwek garść suszonych grzybów 4 marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek selera kawałek pora 2 cebule pęk świeżego kopru 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka ziela angielskiego kilka listków laurowych 4 ząbki czosnku sól , cukier , pieprz(...)umyte warzywa oraz owoce i koper  , cebulę w całości smażyć na suchej patelni aby uzyskać przypalony kolor również dodać do wywaru , następnie dodać liść laurowy i ziele angielskie gotować na bardzo małym ogniu - najlepiej tak by tylko się leciutko "pyrkolił" do momentu aż warzywa będą miękkie . Doprawić do smaku oraz dodać wyciśnięty czosnek. Odstawić na kilka godzin by smaki

na gazie
Kotlety z selera 206

Pyszne i proste wegetariańskie kotlety z selera. Kotleciki  bardzo apetycznie się prezentują i wspaniale smakują z tą chrupiącą panierką z bułki tartej i siemienia.składniki

Monia miesza i gotuje
Muffiny z żółtym serem i boczkiem 316

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Muffiny w wersji wytrawnej z żółtym serem, boczkiem i suszonymi pomidorami. Wychodzą bardzo smaczne, wilgotne i miękkie w

Marta Gotuje
Zupa jarzynowa z cieciorką 173

Dziś na obiad była u nas szybka i smaczna może trochę nietypowa zupa jarzynowa. Zamiast ziemniaków dodałam cieciorkę, pominęłam także marchewkę, ponieważ unikam jej ze względu na wysoki IG. Zupa wyszła całkiem smaczna, kluczowe jest dodanie do niej koperku (im więcej tym lepiej;) i kremówki dzięki czemu ma lekko śmietankowy i bardzo wiosenny smak :) Składniki: 1 brokuł 1 kalafior(...)pieprz do smaku Przygotowanie: Kalafior, brokuła i fasolkę umyć i podzielić na mniejsze części. Włożyć do garnka i zalać wodą tak aby przykryła warzywa. Dodać masło, posolić i gotować na średnim ogniu aż warzywa zmiękną. Cieciorkę opłukać i dodać do zupy. Posiekać koperek i kolendrę i dodać do zupy, wlać kremówkę i przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem

Ze smakiem i z pasją
Zupa z brokułów z serem cheddar 129

ziemniaków  z ciemnym piwem –  krem z kalafiora  z posypką z bułki tartej –  zupa krem z brokuła –  zupa krem z buraczków –  krem z marchewki z pomarańczą i imbirem –  krem z pora z boczkiem –  zupa taco ZUPA Z BROKUŁÓW Z SEREM CHEDDAR PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4-5 SKŁADNIKI: – 1 łyżka oliwy(...)drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Do cebuli dodaj drobno pokrojonego batata i wędzoną paprykę, smaż 1-2 minuty mieszając. Dodaj brokuła pokrojonego w niewielkie różyczki i wlej gorący bulion. Gotuj przez 15-20 minut aż warzywa zmiękną. Ser cheddar drobno pokrój. Zupę zdejmij z kuchenki, dodaj ser i zblenduj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj zupę przybraną dodatkowym serem

nietylkopasta.pl
Zupa ogórkowa z ziemniakami 143

dodatek z ziemniakami, a nie z ryżem. Zupa ogórkowa jest bardzo prosta i prawie dietetyczna, bez zagęszczania i zabielania. Składniki: • 4 małe marchewki • 2 małe pietruszki • 1/2 małego selera • 1 duża cebula • 1 mały por • 5 średnich ziemniaków • 6 ogórków kiszonych • 5 łyżek oliwy • 2 łyżki masła • pęczek natki pietruszki • sól, pieprz do smaku(...)paski. • Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na grubej tarce, podsmażyć z cebulą. • Zalać 2 litrami gorącej wody, dodać przyprawy, sól i pieprz do smaku, gotować 10 minut. • Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do warzyw i gotować 10 minut. • Do garnka wrzucić ogórki, wymieszać i gotować kolejne 10 minut

To co kocham
Botwinka 179

SKŁADNIKI: 1 pęczek botwiny (buraczków z liśćmi) 1 młoda pietruszka 2 młode marchewki 1 młody por 1/2 młodego selera 3 młode ziemniaki 3 łyżki śmietany 18% lub jogurt 1 kostka rosołowa sól i pieprz do smaku 1 łyżka cukru 1 szczypta kwasku cytrynowego 2 łyżki mąki 3 jajka na twardo 1 łyżka świeżego koperku PRZYGOTOWANIE: Marchew, seler i pietruszkę umyć(...)zagotują, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i kostkę rosołową. Botwinę dokładnie umyć, zwłaszcza liście. Posiekać, buraczki pokroić w kosteczkę. Kiedy warzywa będą miękkie, dodać pokrojoną botwinę i gotować, aż buraczki zmiękną. Doprawić zupę cukrem, kwaskiem cytrynowym, solą i pieprzem do smaku. Gotować jeszcze chwilę, a następnie zdjąć z ognia. Śmietanę wymieszać z mąką (może być bez mąk

kulinarnyJa