gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:208/258)

Jamajka 118

Znacie już „Jamajkę”? Ten wielowarstwowy przekładaniec swoim smakiem i zapachem przeniesie Was na odległą, gorącą, karaibską plażę ;) Jest przepyszny, nic więc dziwnego, że podbija serca (i podniebienia) coraz większej liczby smakoszy. Dwie warstwy kakaowego ciasta przełożone delikatną masą z bitej śmietany i serka mascarpone oraz galaretką cytrynową z zatopionymi w niej bananami. Czy już nie brzmi pysznie? :) W smaku(...)ciasta): 1/2 szklanki ciepłej wody 3 łyżki soku z cytryny cukier (do smaku) Dodatkowo: 5-7 sztuk bananów sok z cytryny dżem morelowy/brzoskwiniowy kakaowa posypka cukrowa/starta mleczna lub gorzka czekolada Wykonanie: Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek . Następnie ubijamy je na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dosypujemy partiami cukier, ubijając po każdym dodaniu. Do ubitych wraz z cukrem białek dodajemy żółtka

MyCookBook.pl
Black velvet cake z jagodową frużeliną. 256

Był red velvet więc musi być i black.  Chciałam aby  tym razem kolor był naturalny, więc użyłam jagód, które w zeszłym roku dostałam będąc

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
DYNIOWE SERNIKOBROWNIE Z MUSEM ŚLIWKOWYM 418

się rozpuszczą i połączą w jednolitą masę. Nie podgrzewamy za bardzo. Lekko studzimy. W drugiej misce krótko ubijamy jajka z cukrem. Stopniowo, cały czas miksując małym strumieniem wlewamy roztopioną czekoladę z masłem. Na koniec wprost do miski z masą jajeczno-czekoladową przesiewamy mąkę i dodajemy zmielone orzechy. Delikatnie i krótko mieszamy. Powstałą masę wylewamy do przygotowanej formy i pieczemy(...)Blaszkę z ciastem ustawiamy na dużej blaszce z wyposażenia piekarnika i wsuwamy, tak by ciasto znajdowało się w środkowej części piekarnika. Blachę na której ustawiliśmy formę z ciastem wypełniamy gorącą wodą. Zapobiegnie to zbytniemu wysuszaniu się spodu brownie. Pieczemy około 50 minut . Przed podaniem lekko studzimy. Kroimy na porcje, podajemy z dodatkową porcją musu śliwkowego

cool and minty
Bez-błędny sernik 143

duża kiść kwiatów bzu Bez płuczemy i kładziemy na papierowy ręcznik, żeby obsechł. Ciastka mielimy w mikserze na drobne okruchy i wysypujemy nimi dno okrągłej tortownicy. Żelatynę zalewamy gorącą wodą, na tyle, żeby przykryło proszek. Dokładnie mieszamy i dodajemy jeszcze odrobinę wody- płyn ma być gęsty ale bez kryształków. Gruszki obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Miksujemy(...)bardziej intensywny smak. Polowanie na majowe bzy.     Największym atutem tego ciasta jest według mnie kombinacja smaków- gruszka lekko wyczuwalna w śmietankowym serze, ostre kwiatki i odrobina czekolady w ciasteczkowym spodzie. Niewątpliwą jego zaletą jest też wygląd, więc spokojnie zadziała jako ciasto na różne majowe okazje. A tym, którzy rozsmakowali się w bzowych kwiatkach polecam zeszłoroczne bułeczki z bzem

les mirabelles
Tort dynia (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 182

czekoladowa -50g moreli niesiarkowanych -2 łyżki gorzkiego kakao -2 łyżeczki oleju kokosowego -1/4 szkl. ciepłej wody -1 płaska łyżeczka żelatyny + ¼ szkl. wody lub prostsza wersja to rozpuszczona czekolada ;) DYNIOWE CIASTO Dynie, olej, ksylitol, żółtka, napój roślinny zmiksować razem na gładką masę.  Dodać mąki, proszek, sodę i wszystko wymieszać na niskich obrotach miksera. Białka ubić na sztywną pianę(...)wsypać do środka, na górze również posmarować je kremem dyniowym. Następnie całość polać polewą morelowo-czekoladową a wafelkiem (u nas sojowym) wykonać ogonek :) POLEWA MORELOWO- CZEKOLADOWA Morele namoczyć w gorącej wodzie na ok 45 minut (muszą być bardzo rozmiękłe), następnie odcedzić i zmiksować z ¼ szkl. ciepłej wody, olejem kokosowym oraz z kakao na gładką masę (miksować tak długo

Candy Pandas
Pączki z adwokatem 142

trudno więc o dokładny przepis. Nadzienie z kremu adwokatowego tylko dla dorosłych i nie-kierowców, ale kilka zrobiłam z powidłami śliwkowymi z czekoladą i też były wyśmienite. Pączusie celowo były małe, bo mały pączek to mało kalorii, pod warunkiem oczywiście, że zje się tylko jeden. Było trudno i niestety(...)żółtkiem i budyniem, następnie wlać na gotujące mleko ciągle mieszając, aby nie przypalić kremu. Ciasto drożdźowe • Mleko podgrzać (ma być ciepłe, ale nie gorące), wlać do miseczki. Dodać pokruszone drożdźe, cukier i mąkę. • Wymieszać składniki i postawić miseczkę na garnku z ciepłą wodą na 15 minut. • Jajko, żółtka

To co kocham
Tort śmietankowo – truskawkowy 169

średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia , samo dno. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy w temperaturze 170ºC przez około 35 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, z wysokości około 30 – 40 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę a następnie studzimy w temperaturze pokojowej. Wystudzony przekrawamy na 3 blaty(...)pozostałymi dwiema porcjami kremu. Wkładamy do lodówki do schłodzenia i tam tez przechowujemy. Dodatkowo: Kształt konika uzyskacie na dwa sposoby: rysujecie go bezpośrednio na schłodzonym torcie za pomocą roztopionej czekolady przy użyciu woreczka śniadaniowego z odciętą końcówką lub odbijacie konika drukując szablon konia, nakładając na szablon papier kuchenny i za pomocą czekolady obrysowujecie kontury. Zostawiacie do ostygnięcia, po czym przynosicie

Made By Mom And Son
Sernik z rosą 252

Udoskonaliłam przepis na bounty - stanowczo lepsza niż zwykła roztopiona czekolada jest polewa czekoladowa do ciast. Cenowo wychodzi tak samo a wynik jest o wiele lepszy! Wygodniej też się obtaczają, czekolada jest gęsta i strasznie twardnieje a polewa jest fajnie płynna i kulki rozpływają się w ustach! Przepis dzisiejszy to sernik z rosa. Kilka lat temu dostałam go od koleżanki(...)białka które nam zostały na sztywną pianę dodajemy 1/2 szklanki cukru, jeszcze chwilkę miksujemy i wykładamy na wierzch sernika. Pieczemy do zarumienienia. Gdy sernik się upiecze jeszcze ciepły ( nie gorący - ok 10 minut po wyłączeniu gazu) przenosimy w chłodne miejsce aby wyszła rosa! Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Meksykańska pikanteria i domowe tortille - najlepsze! 177

posypaną mąką stolnicę i wyrabiaj chwilę. Zostaw na 10 minut.  Podziel ciasto na 8 części, uformuj z nich kulki. Rozwałkuj na cienkie placki.  Rozgrzej (aby była naprawdę gorąca) małą patelnię, delikatnie ją natłuść i smaż tortille chwilę z obu stron.  FARSZ DO TORTILLI: Składniki (4 duże porcje, 8 małych): 400 g mięsa mielonego(...)placuszki - najpierw boki do środka, a na końcu dół, jak pieluszkę (przepraszam za to porównanie;)) Owiń folią aluminiową tak, by tortille się nie rozpadły. Smacznego! Paulina Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem Wspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!" Moja poranna rutyna i niezwykły olej kokosowy Podobał Ci się post

Gotowanie to kochanie
Gorzkie słodkie kwaśne 122

oraz karmelizowanych cytrusów        Moj ulubiony... najulubieńszy ..... deser!!!!   Bezglutenowy. Jeśli lubicie kwaśne desery i czekoladę to ta propozycja jest specjalnie dla Was! Spód to suflet czekoladowy a wierzch to bogaty mus cytrynowy.  Ozdobiony karmelizowanymi cytrusami.  Jak karmelizować cytrusy znajdziecie  tu- w tym poście Przepis pochodzi z  Moje wypieki Zacznijcie od sufletowego spodu(...)szklanka schłodzonej śmietany kremówki Zagotować sok z cytryny z połową cukru- wymieszać odstawić. W misce zmiksować żółtka z cukrem na puszysty kogel mogel i nastepnie dodać nie przestając mieszać - gorący sok cytrynowy. Przelać mase do garnka i zagotować UWAGA!  -będzie sie przypalać, wiec nie gotujcie na silnym ogniu i cały czas mieszajcie. Jak zacznie gęstnieć i zabulgocze zdjąć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pączki oblane lukrem i czekoladą 161

Najlepsze są domowe pączki z lukrem Pączki oblane lukrem i czekoladą SKŁADNIKI: żółtka 5 szt drożdże 1 paczka ( 100 g) mleko 2 szkl olej 1/2 szkl margaryna 1/4 kostki cukier waniliowy 1 opak mąka 1 kg marmolada z róży sól tłuszcz do pieczenia LUKIER 15 łyżek cukier puder 1 łyżeczka woda 1/2 łyżeczki sok z cytryny POLEWA CZEKOLADOWA jajko(...)mieszamy powstanie nam biały lekko płynny lukier, gęstość lukru zależy od ilości cukru pudru POLEWA CZEKOLADOWA Do miski wybić jajko, dodać cukier i kakao, zmiksować. Margarynę rozpuścić w rondlu, gorącą stopniowo dolewać do zmiksowanej masy, dalej miksować. Pączki polukrować, polać polewą, posypać skórką. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Ciasto kokosowo- kawowe 157

Kiedy zastanawiamy się do czego wykorzystać niezużyte białka, możemy skorzystać z bardzo prostego przepisu na ten oto placek do kawy. Składniki: Na blachę 24x36cm: Biszkopt kakaowy

Kuchnia w czekoladzie
Tort cytrynowo-śmietanowy z kiwi 200

mnie ten jest rewelacyjny) *krem: - gotowy krem cytrynowy w proszku - 200 ml mleka - 2 łyżki miękkiego masła *masa śmietanowa: - 200 ml śmietany 30% - 2 łyżeczki żelatyny - 50 ml gorącej wody - 2-3 łyżeczki cukru pudru - krem maślany - 80 g masła - pół szklanki drobnego cukru - 3 łyżeczki śmietany 30% *dodatkowo: - 4-5 owoców kiwi - maczek truskawkowy - woda z cytryną(...)kremu kwiaty. Tutorial znajdziecie na youtubie :) Ja swój tort ozdobiłam jeszcze maczkiem truskawkowym, który wniósł trochę koloru. Możecie go oczywiście ozdobić czym chcecie - świeżymi owocami, gotowymi ozdobami czy wiórkami czekolady :) Pełna dowolność, tort ma cieszyć oczy i smakować

W poszukiwaniu inspiracji
Konfitura z malin 168

podać gościom do herbaty, posmarować herbatniki, domowe czekoladowe ciasteczka... Świetnie nadają się jako dodatek do ciast i deserów, do wysmarowania upieczonych blatów biszkoptu, przełożonych dowolną konfiturą, polane czekoladą, udekorowane owocami, najlepiej sezonowymi, latem. Czy nie brzmi prosto i kusząco? Przygotowanie nie wymaga nie wiadomo jakich zdolności kulinarnych. Każdy może przygotować konfiturę, każdy może upichcić proste ciasto i smakować(...)rondlem, a następnie odstawić z ognia na kilka minut. Czynność tę powtórzyć kilka razy. Konfitury można także gotować w dniu następnym, aż owoce staną się szkliste. Gotowe i gorące włożyć do wygotowanych i osuszonych słoików typu twist, przykryć wygotowanymi i suchymi zakrętkami, od razu zamknąć. Odstawić do całkowitego ostygnięcia do góry dnem. Gotowe

Zasmakuj Kuchni
Tort z cukierkami i kremem czekoladowo-truskawkowym otoczony wafelkami w czekoladzie 331

Wiem, że ostatnio bardzo Was zaniedbuję. Czas przedświąteczny i zbliżającej się Pierwszej Komunii Świętej to u mnie gorący okres przygotowywania zaproszeń, pamiątek i kartek. Ale nie martwicie się, w międzyczasie udaje mi się upiec coś pysznego, niestety gorzej już z czasem na publikację wpisów. Obiecuję jednak, że w najbliższym czasie pojawią się także wpisy wielkanocne:)  Dzisiaj(...)herbata do nasączenia.  Serek mascarpone utrzeć z Nutellą. Blaty ciasta nasączyć herbatą, po czym przełożyć kremem truskawkowym. Wierzch oraz boki ciasta posmarować kremem czekoladowym. Dekoracja:  wafelki w czekoladzie, np. WW, Pryncypałki około 45 sztuk,  150g kolorowych drażetek lentilek. Boki tortu obłożyć wafelkami, układając je ciasno, jeden przy drugim. Do środka wsypać cukierki. Całość przewiązać wstążką

Z miłości do słodkości