słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Co Lila jadła
lady-och-mistrzyni.blogspot.comczekoladą. Mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Przekrojony biszkopt smarujemy kremem, wierzch polewamy czekoladą. U nas zostało nieco kremu, więc został wykorzystany do posmarowania boków. Można także zostawić do gofrów lub naleśników. Doskonale się sprawdzi. Smacznego
Kuchnia od dwojgaczyli doskonały Lemon Curd Nadszedł czas na cytrynową rozkosz podniebienia. Gęsta, lekka, cytronowa słodycz, idealna na naleśniki, gofry, tartę czy lody :D Idealny, bo własny, bez jaj, bez mleka, za to pyszny. Polecam. czas przygotowania: 10 minut ilość: 1 mały słoiczek Składniki: 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego sok oraz skórka z jednej cytryny 1 zamiennik jajka - 1 jajo
Lajtkraft food intolerancefamily:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Błyszczące, jędrne wiśnie do deserów, gofrów, tostów a przy okazji pyszny sok. Składniki: 3 kg wiśni 3 kg cukru Wykonanie: Wiśnie wydrylować, zasypać połową ilości cukru, zostawić najlepiej przez noc w chłodnym miejscu. Na drugi dzień
W garach u GosiPyszny kremik do przekładania ciast,wypełniania babeczek,smarowania naleśników czy gofrów. Składniki: 3 duże jajka 1/2 szkl soku z cytryny 1/2 szkl cukru 100 g masła Przygotowanie: Masło pokroić w kostkę.Jajka rozbić i przełożyć do małego garnka.Dodać cukier i wymieszać.Następnie dodać sok z cytryny i wymieszać.Postawić garnek na małym ogniu i podgrzewać cały czas mieszając rózgą
słodkie i nie tylko historie kulinarneBezpłatny Lista Food Trucków: Belgijki - Frytki duże, grube i chrupiące - frytki belgijskie z sosami własnej produkcji Kultowe Zapiekanki - 50 cm klasyki polskiego street food-u gofreak - gofry na wytrawnie i słodko West Coast Toast - tosty Fresh Donuts - amerykańskie pączki z dziurką:) Kill Grill Burger & Sandwich Bar - burgery Hussar Coffee - kawa Złote Paluchy
Atlas Smakówpewo zauważyliście, że na moim blogu wśród przepisów dominują propozycje śniadaniowe i desery. Były placuszki różnego rodzaju, były fit ciasta, ciasteczka z kubeczka, muffiny, naleśniki, gofry i wiele, wiele innych. A dzisiaj przyszła pora na OWSIANKĘ. Z reguły robię ją na wodzie, bo tak jest szybciej i prościej, a równie smacznie, jak na mleku. Często ważną rolę w owsiance spełniają
Tetiisheribarwników, bez dodatków smakowych i aromatów. Co najważniejsze - niedosładzany. Świetnie sprawdza się nie tylko podczas sporządzania napojów, ale także jako dodatek do drinków, polewa do lodów, placków czy gofrów. Podobno równie dobrze pasuje do wytrawnych potraw, np. zup. Sok z granatu 100% Bezpośrednio wyciskany na zimno, dzięki czemu zachowuje wszystkie dobroczynne właściwości pestek granatu. Zawiera dużą liczbę łatwo przyswajalnych polifenoli
Poranek na słodkoGrudzień już za nami, a największą popularnością cieszyły się w nim: Wpis poświęcony Sprawiedliwemu Handlowi Recenzja wegańskich czekolad Conscious Chocolate Przepis na gofry z mąką bananową Przepis na ciasteczkowy krem ryżowy Piernik z masłem orzechowym
Poranek na słodkoMalinowa ricottowa owsianka z musem z persymony, malinami, płatkami migdałów i bezglutenowymi goframi z wanilią RICOTTOWA OWSIANKA OVERNIGHT /przepis własny/ /1 porcja/ 60 g ekologicznych płatków owsianych gorące mleko kokosowe bio (około 150 ml) 150 g ricotty szczypta soli 1/3 łyżeczki mielonych goździków 2 płaskie łyżki miodu garść malin Płatki zalać gorącym mlekiem do ich poziomu. Odstawić
Poranek na słodkopodobnego smaku i absolutnie się nie zawiodłam. Smak jest mocno owocowy i słodki, podkreślony przez wanilię i lekką goryczkę gorzkich migdałów. Plus za brak rafinowanego cukru. Najlepszy do placków, gofrów i omletów :) * Allos pieczywo chrupkie amarantusowe wielozbożowe Ekologiczne pieczywo chrupkie, podobne do popularnego pieczywa z supermarketów, jednak ma w swoim składzie kminek, len i kolendrę, z którymi w tego typu
Poranek na słodkoPróbowaliście już placuszków, gofrów lub pączków na bazie serka mascarpone? Jeśli nie... to koniecznie spróbujcie! Do tej pory smażyłam już omlet, który bardzo mi posmakował i podobnie było z pancakes. Wyszły puszyste i kremowe w smaku, a dodatek banana nadał pięknego aromatu i słodyczy. Co najlepsze, nie "rozpływają się" na patelni jak te na bazie zwykłego serka
Poranek na słodkoGOFRY WEGAŃSKIE /przepis autorski/ 25 g mąki pszennej graham 10 g płatków owsianych górskich 25 g mąki kokosowej 10 g ekologicznego baobabu w proszku (The Essence of Africa) 45 g sojowego jogurtu waniliowego (może być inny) 40 ml wody gazowanej szczypta soli łyżka cukru pudru trzcinowego kilka kropli aromatu migdałowego 40 ml waniliowego napoju sojowego łyżka oleju kokosowego Jogurt
Poranek na słodkopory słyszałam tylko o jego właściwościach. W smaku podobny do miodu, lekko słodki... jednak z nutą goryczki. Solo nie każdemu może posmakować, jednak jako dodatek do owsianki czy gofrów - pasuje wręcz świetnie! * Żelazo w kapsułkach tej firmy jest żelazem dwuwartościowym, a więc najlepiej przyswajalnym przez organizm. Jedna kapsułka zaspokaja aż 100% dziennego zapotrzebowania na ten pierwiastek. Jak zapewne wiecie, żelazo
Poranek na słodkoswojej ofercie również inne, orientalne smakołyki. Mi najbardziej przypadł do gustu obłędnie morelowy sos oraz przyprawa Za'atar, której używam do sałatek niemal codziennie! PROTEINOWE GOFRY Z CIECIERZYCY /przepis własny/ 140 g ugotowanej ciecierzycy jajko 2 płaskie łyżki dowolnej mąki łyżka odżywki białkowej łyżka syropu klonowego pół łyżeczki proszku do pieczenia około 70 ml mleka kilka kropli aromatu
Poranek na słodko