żelu, tym razem naprawdę gęstym. Słodko-kwaśne połączenie, ale to głównie za sprawą kwaśnych moreli. Ilość cukru można zmniejszyć lub zwiększyć w zależności od ilości owoców. Doskonała do gofrów, naleśników, deserów. 600 gram moreli 400 gram mango 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody 1 szklanka cukru pudru Owoce umyć. Morele wypestkować, mango obrać. Pokroić wszystkie
Czerwony GupikNajlepsze śniadanie, to śniadanie na ciepło. Uwielbiam wszelkiego rodzaju placuszki, naleśniki, gofry, owsianki, jaglanki, zapiekane bądź gorące z mlekiem. To chyba przez to, że jestem totalnym zmarzluchem i muszę zawsze rozgrzewać organizm, nawet latem. Dzisiaj zapraszam Was do wspólnego przygotowania pysznych, grubych i mięsistych placuszków z bananami i czekoladą. Ich zadaniem jest dodanie nam dużej dawki energii, tak abyśmy mieli
SMYKWKUCHNIminimum 12 godzin. Konfitury przygotowane w ten sposób będą służyć całą zimę. Są idealne, jako składnik ciasta, do bułeczek drożdżowych, do ciastek kruchych, do tart, tortów, do naleśników, gofrów czy też na kanapki. A poza tym mają obłędny kolor i smak! ;-))) Smacznego
SMYKWKUCHNItemperaturze pokojowej, w lodówce stwardnieje na kamień. Z podanej ilości wychodzi ok. 200-250 g masła kokosowego. Pyszne, naturalne i zdrowe. Świetnie sprawdzi się w naleśnikach, na kanapkach, na gofrach, jako przekąską z owocami lub dodatek do lodów. Smacznego
Cooking MonsterRobi się go dosyć szybko i nie wymaga dodatkowej pasteryzacji. Nie jest za słodki a w zimie będzie w sam raz do naleśników, ciast i gofrów :) 1,5 kg wiśni 1/2 kg cukru żelującego na 1,5 kg owoców 1 kieliszek rumu Wiśnie umyć, wydrylować i wraz z sokiem przełożyć do większego garnka. Wymieszać z cukrem żelującym, gotować
Smakołyki AsiPierwszy raz robiłam frużelinę z jagód i nie ostatni! Pyszna, łatwa i idealna do naleśników, gofrów, bułeczek drożdżowych... i do kajzerki :) można też użyć jako nadzienia do bułeczek, pampuchów, pyzów, pierogów... Milion możliwości :) Na zdjęciu pokazałam jak wygląda po zastygnięciu - niczym galaretka! Ale nieeee, nie zastyga tak, że można ją kroić, a smarować jak powidła :) Składniki: 2 litry jagód
Kolorowy Przepisownikspiżarce, choćby 2-3 słoiczki. Szczególnie dzieciom warto podać lek z domowej, naturalnej apteczki niż syropy kupowane w aptece. Miałam zaczęty słoiczek, więc wykorzystałam takie jagódki jako dodatek do gofrów :) pyyszne były! :) Składniki: jagody 3 łyżeczki cukru na każdy słoiczek 190g (* ilość przykładowa) Sposób przygotowania: Jagody dokładnie płuczemy z leśnych zanieczyszczeń, przebieramy i wsypujemy do słoiczków. Do pełna
Kolorowy PrzepisownikLato kusi słodkimi lodami, chrupiącymi goframi...a na plaży trzeba jakoś wyglądać ;) Dla liczących kalorie, ale i dla tych co z życia lubią czerpać garściami i nie wpadają w sidła zniewolenia dietą - pyszny deser. Lekki jogurtowy pudding z nasionami chia oraz mus owocowy, u mnie malinowy, do doskonała alternatywa dla kalorycznych kremowych deserów. Spróbujecie -pokochacie, zapewniam ! Poza walorami smakowymi
kolorowotorcikowoktóry proponuje pewne atrakcje dla mojej trójki młodych towarzyszy. Basen w hotelu, w czasie kapryśnej pogody jak najbardziej wskazany . Poza tym ra ż ą mnie ceny tzw. gastronomii. Gofry, lody, rybka (mrożona, nie pierwszej świeżości, ) i wiele innych potraw przygotowywanych by szybko zaspokoić wilczy głód dzikiego tłumu. .. Szybciej, drożej, przy brudnym stoliku ... nie lubię. INNE Co jeszcze mi przeszkadza
WYSPA SZCZĘSLIWAciekawe. O moim wyborze zadecydowaliście poniekąd też wy. Stwierdziłam, że skoro mamy już dwóch słodkich zwycięzców to trzeci musi być "na słono". Nagrodę (ksiażkę " Kaszomaniak ") otrzymują: Anna za przepis Gofry z kaszy jaglanej Justyna za Kukurydziany deser... oraz aleewa19 za Kaszę orkiszową pod pierzynką Zwycięzców proszę o kontakt na maila- wysłanie adresu i numeru telefonu
Tradycyjna Kuchniaprzygotowanie jest bajecznie proste, a radość z otworzenia takiego pachnącego latem słoiczka w środku zimy... bezcenna ! Możemy ją wykorzystać do posmarowania naleśników, gofrów i różnego rodzaju smażonych placuszków, a także jako dodatek do budyniu czy kaszy manny. Mówię Wam - palce lizać ! Frużelina wiśniowa Czas przygotowania: 2,5 godziny Składniki
Kulinarne przygody Gatityjakiegoś owocu. Tak aby móc po prostu wrócić smakiem w zimowe wieczory do tych pyszności. Dżemy wykorzystuje nie tylko na kanapki, w ten sposób to chyba najmniej, najczęściej do gofrów, naleśników, ciast. Czy też konfitury do herbaty. Więcej moich przepisów na różnego typu weki znajdziecie w tej zakładce- SPIŻARNIA i DŻEM Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania konfitury
SMYKWKUCHNIgóry dnem po zakręceniu, ale nie jest to konieczne). Domowe, takie prawdziwe konfitury z czarnej porzeczki do cudowny dodatek do chrupiącego pieczywa, do ciast, do mięs, do serów, gofrów, naleśników, deserów… czy trzeba wymieniać dalej? :) Post Prawdziwe konfitury z czarnej porzeczki pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do KuchniIdealne, chrupiące i do tego z dodatkiem pełnoziarnistej mąki :) GOFRY! Idealne na deser i leniwe śniadanie. Składniki: 2 białka 2 żółtka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1 szklanka mleka sojowego 1 szklanka wody 1 łyżka oleju kokosowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru trzcinowego Szczypta soli Dodatki u mnie: Syrop klonowy do polania
Emcia PichciChleb żytni z kaszą gryczaną i orzechami włoskimi 2. Cukinia nadziewana farszem z białą kaszą gryczaną, indykiem i warzywami 3. Deser jaglano – owocowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Gofry z kaszy jaglanej 5. Jagielnik czekoladowo- kokosowy 6. Jaglany placek z rabarbarem 7. Kasza orkiszowa pod pierzynką 8. Kotlety z kaszy gryczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Tradycyjna Kuchnia