gofry - 3099 przepisów (strona:146/207)

Dżem brzoskwiniowo-nektarynkowy 123

roku nie wyrobiłam się w sezonie truskawkowym i jagodowym, ale za to mam przepyszny dżem brzoskiwniowo-nektarynkowy. W zimie będzie stanowił idealny dodatek do owsianki na śniadanie, lub gofrów na deser :) 1,2 kg nektarynek 1 brzoskwiń sok z połowy cytryny 2 łyżki cukru trzcinowego Owoce obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy na mniejsze kawałki. W garnku z grubym dnem, zasypujemy

Mienta blog
Słodki sos jagodowy / Sweet blueberry sauce 232

wszędzie gdzie się da, a nie ma na to lepszego sposobu niż sos:) Takim też sposobem powstał pyszny, szybki i przyjemny słodki sos jagodowy, którym można polać dosłownie wszystko, gofry, lody, naleśniki, ciasta i wszystko na co macie ochotę. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Słodki sos jagodowy (8 porcji) Składniki: 2 szklanki świeżych lub mrożonych jagód 1/3 szklanki

karmelowy
Kanapki z figą i łososiem! Mniam!!! 207

Figi są przepysznymi owocami, które nadają się do wielu dań. Figi można dodawać do śniadania, czy to na kanapkę, czy do owsianek, jaglanek, do gofrów czy naleśników. Można z nich wyczarować najlepsze na świecie konfitury, lubią połączenie z mięsem bądź rybą. Smakują dobrze świeże, jak i pieczone. Możecie być pewni, że pokażę Wam kilka fajnych i pysznych pomysłów na wykorzystanie

SMYKWKUCHNI
Nutella orzechowa. 147

czystych, suchych, wyparzonych wcześniej słoiczków. Zamknij szczelnie wieczkami, przechowuj w lodówce, maksymalnie do 3 tygodni.    K remem tym możesz smarować kromki razowego chleba, chałki, bułki, naleśniki czy gofry. Krem ten smakuje wyśmienicie i nie zawiera żadnych środków konserwujących czy poprawiających smak. Nie wymaga zbyt dużego nakładu pracy, a doskonale smakuje, zwłaszcza milusińskim. Polecam

Przepisy i porady kulinarne
Dżem brzoskwiniowy 161

Pora zacząć przetwarzanie. Na początek zapraszam po przepis na domowy dżem brzoskwiniowy. Taki dżemik jest idealny do naleśników czy gofrów. Składniki: 1 kg brzoskwiń 500 g cukru żelującego 2:1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Brzoskwinie myjemy i osuszamy. Obieramy ze skórek i usuwamy pestki. Owoce drobno kroimy w wkładamy je do garnka. Polewamy sokiem z cytryny i mieszamy. Wsypujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pancakes, czyli wegańskie, amerykańskie naleśniki 121

się kontrolować, bo stosuję kilka prostych trików, o których pisałem w artykule Jak nie podjadać między posiłkami?. Jednak od kilku dni chodziły za mną gofry. Przypieczone ciasto, chrupiące z każdym kęsem, a do tego […] Artykuł Pancakes, czyli wegańskie, amerykańskie naleśniki pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Ciasto marchewkowe bezglutenowe 127

wiecie, co zrobiłem? No pewnie, że wiecie, bo trafiliście na ten przepis… Upiekłem! I ku mojemu zaskoczeniu wyszło naprawdę dobre. Co prawda na początku miały to być gofry marchewkowe, ale może to i dobrze, że zadanie się nie powiodło, bo dzięki temu prezentuję Wam dzisiaj ciasto marchewkowe bezglutenowe , które oczywiście może być glutenowym, jeśli pałacie dużą niechęcią do mąki

Blendman
Lody malinowe z mleczkiem kokosowym [ENG] 152

weeks. You can serve them with homemade corn wafers. Link to the recipe you will find below. ... Smacznego :) ... Bon appetit! Zobacz też:  Chrupiące wafle kukurydziane - gofry serduszka

Better Life By Auntie Ju
Frużelina malinowa 161

Frużelina to fajny dodatek do gofrów, naleśników, deserów, a także do kremów do ciast. Można robić z praktycznie z każdych owoców, ale najlepsze są te z dużą zawartością pektyny jak np. wiśnie czy jagody, wtedy mają fajną konsystencję.  Składniki: 500 g malin świeżych (mogą być również mrożone) około 6 łyżek cukru 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny

talerz przyjemności
CO Z TYM MLEKIEM ? - PRZEPIS NA Mleko owsiane (Vege) 168

wydobyć jak najwięcej płynu z ziaren. Mieszamy.  Przed użyciem wstrząsamy, gdyż naturalnie wystąpi proces sedymentacji(opadanie na dno cięższych cząsteczek). Mleko takie nadaje się do :  -Naleśników, gofrów placków  -zabielania kawy -jako baza do koktajli  Z czystym sumieniem polecam

vaniliowoczekoladowa
Ekologiczny nektar kokosowy - Maya Gold 116

gorzej!(chociaż mógłby być gęstszy xD). Świetne jest w nim to, że łączy w sobie wszystkie najlepsze smaki różnych płynnych słodzideł :D Dobrze się spisał w deserach, na gofrach, pysznie uzupełnił kwaśny zapiekany rabarbar a nawet dał radę złączyć składniki  na spód w ryżowym torciku (brzmi ciekawie? przepis na torcik znajdziecie tutaj ^^).  Według nas kolejny produkt wart uwagi

Candy Pandas
Masło orzechowe 100% - Hardkorowy Alvin 128

samo jak orzeszki kochamy też chrupanie ;) Pozostałości na dnie (zdjęcie zrobione 2 dni po otwarciu!)  😆 Placuszki owsiano-kokosowo-białkowe z bananami i masłem orzechowym <3 Owsiane gofry ze szpinakiem, wędzonym tofu, pomarańczą i masłem orzechowym (ambrozja smaku!) Ocena: 6 pand UWAGA!  Jeżeli jeszcze nie wiecie co kupić bliskiej osobie na święta a wiecie, że jest fanem masła

Candy Pandas
Box z Polskimi Skarbami - polskie-skarby.pl 136

wiśni, więc nie jest to nudny gładki dżem. Konfitura jest słodko-kwaśna z przewagą na to pierwsze. To sprawia, że jest idealnym dodatkiem do mniej słodkich budyniów/kremów, gofrów/naleśników. Na początku główny prym wiedzie cynamon dopiero z czasem zaczyna nieco „szczypać” język i podniebienie ujawniając w ten sposób moc imbiru i kardamonu. Do tej pory myślałyśmy

Candy Pandas
Masło z orzechów włoskich/nerkowców/migdałów - Nutura 175

Nasza opinia Wygląd: Wszystkie masła są gładkie bez widocznych grudek czy kawałków orzechów. Wersja z orzechów włoskich jest bardzo lejąca, idealna na polewę do placków lub gofrów. Opcja z nerkowców jest najbardziej stała z pośród całej trójki. Masło z migdałów konsystencją znajduje się pomiędzy włoskimi a nerkowcami. Smak: z orzechów włoskich – pierwszy raz spotkałyśmy się z tak tłustym masłem orzechowym

Candy Pandas
Marchewkowy dżem 122

każdym razie był geniuszem. Zrobiłam swoją wersję, tj. inspirowaną kuchnią indyjską, bo uwierzcie mi, nic tak cudownie nie podkreśla smaku lekko mdłej marchewki ja kardamon. Będzie idealny do naleśników, gofrów a nawet placków ziemniaczanych. Można pasteryzować jak każdy inny dżem. ps. A jak dzieciaki będą pytały co to, to kłamcie i mówicie, że dżem z pomarańczy, jak są małe

greenscarf