gofry - 3099 przepisów (strona:139/207)

Krem cytrynowy (lemon curd) 141

Gęsty krem intensywnie pachnący cytrynami jest znakomitym dodatkiem do ciast, ciasteczek i tortów. Można używać go do naleśników, placuszków czy gofrów. W tym kremie doskonale równoważą się smaki słodki i kwaśny

Przepisy Kulinarne
Owsianka z jabłkami 80

Śniadanie jest jedną z moich ulubionych por w ciągu dnia. I gdybym mogła wybierałabym gofry lub górkę pancakes. Niestety rano mam za mało czasu. Najczęściej sięgam po granolę i przygotowuję z ciepłym mlekiem. I chociaż bardzo ją lubię to się nią w końcu przejadłam. Dlatego przypomniałam sobie o poczciwej owsiance, która wcale nie musi być […] Artykuł Owsianka z jabłkami

Pink Envelope
Jarmark Bożonarodzeniowy w Bristolu 98

Grzane wino, kiełbaski, gofry, ozdoby choinkowe i mnóstwo domowych wypieków – to mogliśmy spotkać na Jarmarku Bożonarodzeniowym w Bristolu. W samym sercu miasta mamy choinkę (tak wyszło, że nawet jej zdjęcia nie zrobiłam) następnie drewniane domki i specjalnie wyznaczone miejsca, gdyby ktoś chciał sobie zrobić szybki postój i napić się grzanego wina. We Wrocławiu co […] Artykuł Jarmark Bożonarodzeniowy

Pink Envelope
Co mnie inspiruje – ciekawe linki #3 87

Wrzesień wprowadził mnie w jesienny klimat, ale jego końcówka dała porządnego inspiracyjnego kopa. W poprzednim miesiącu gawędziliśmy trochę o gofrach, rozmarzyliśmy się o podróży na Islandię i było też kreatywne podejście do filmów – dla niewtajemniczonych zapraszam do poprzedniego zestawienia ciekawych linków. Wiem, że jesień to nastrój bardziej melancholijny, spokój, spacery i wieczory z herbatą. […] Artykuł Co mnie inspiruje

Pink Envelope
Fit kokosowe kuleczki, czyli jaglane Rafaello – przepis krok po kroku 135

magiczną moc znikania w okamgnieniu   Smacznego! Polecam również inne moje fit przepisy na desery: Domowy budyń bez glutenu i laktozy Ciasteczka z ciecierzycy, bananów i masła orzechowego Gryczane gofry bezglutenowe   Artykuł Fit kokosowe kuleczki, czyli jaglane Rafaello – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Korzenne powidła śliwkowe z migdałami 142

Korzenne powidła śliwkowe z migdałami do naleśników, gofrów, lodów do jogurtu, musli i nocnej owsianki do wszystkiego, co tylko sobie zamarzycie. Korzenne powidła śliwkowe z migdałami. Pachnące pierwszymi powiewami jesiennego wiatru, przepełnione aromatem orientalnych przypraw - goździków, gałki muszkatołowej i kory cynamonowej. Pyszne, odpowiednie na każdą porę roku. Naturalnie słodkie, bez dodatku cukru i zagęszczaczy. Wolno smażone przez wiele, wiele godzin

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dżem ze śliwek (powidła śliwkowe) z odzysku 124

ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku przepis

KuchniaWeDwoje.pl
Powidła śliwkowe z odzysku z cynamonem 161

ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku przepis

KuchniaWeDwoje.pl
Czoko dżem ze śliwek i jabłek 108

ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku przepis

KuchniaWeDwoje.pl
Czekośliwka 78

roku. Kiedyś robiłam powidła śliwkowe, ale odkąd poznałam smak śliwki z czekoladą to nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć jej w swoich zimowych zapasach. Wspaniała do naleśników, rogalików, gofrów, kanapek, ale również do podjadania łyżką ze słoika :) Składniki: 2,5 kg. śliwek 1 szklanka cukru 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g.) 2 czubate łyżki kakao Wykonanie: Śliwki umyć i pozbawić

Agusiowe smakołyki
Domowy kompot 171

Lato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KARMEL BEZ CUKRU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 124

mojego przepisu zaledwie 5 g i do tego jest bez laktozy. Taki bezcukrowy karmel pasuje idealnie do różnego rodzaju deserów, lodów, ciast, naleśników, racuszków, placków czy gofrów choć wiem, że są i tacy którzy zapewne zjedzą go prosto ze słoiczka Przepis jest niezwykle prosty nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych. Jedyne co musicie robić to mieszać wszystko od czasu

Ola la LCHF
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami. Krok po kroku. 210

kuron.com.pl/smazone-cukinie/ Dzisiaj pomysł dość klasyczny Cukinia faszerowana mięsem mielonym.   Magiczna uniwersalność   Cukinie cechuje magiczna uniwersalność. Można z niej robić rzeczy słodkie: ciasta, gofry, dżemy. Wytrawne, tutaj jest pełne pole do popisu: leczo , kotlety, placki. Zupy krem i jarzynowe oraz przetwory: w curry, sałatka czy ketchup. Nie wiem, czy znajdzie

kuron.com.pl
Konfitura z arbuza 275

ilość cukru i dodając ekstrakt z wanilii. Konfitura z miąższu arbuza dobrze komponuje się z czerwonymi porzeczkami, malinami lub kwaśnymi jabłkami np. szara reneta i jest świetnym dodatkiem do gofrów, lodów i innych deserów. Jeśli będziecie przygotowywać konfitury z arbuza,  dżem z arbuza lub galaretkę nie wyrzucajcie skórki - to najbardziej wartościowa część tego owocu. Przepisy na przetwory z arbuza

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
DŻEM BRZOSKWINIOWY + FILMIK 124

Pyszny dżem brzoskwiniowy, który możemy przygotować na zimę, w dodatku jest bardzo pyszny. Można przygotować jego mniej lub więcej, w zależności ile potrzebujemy. Idealny do naleśników, gofrów, placków itp.  SKŁADNIKI :  3 kg brzoskwiń 1,2 kg cukru  PRZYGOTOWANIE : Do dużego garnka wkładamy brzoskwinie bez pestek, wsypujemy cukier i zaczynamy gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania