full wypas ;-) POLECAM RÓWNIEŻ: 1. CHLEBEK BANANOWY 2. DOMOWE BATONY JAK SNICKERS LUB TWIXX 3. MUFFINKI BANANOWE Z CZEKOLADĄ 4. BROWNIE Z BANANAMI - "JADALNA ZIEMIA" 5. CHRUPIĄCE GOFRY Smacznego
SMYKWKUCHNImój czas, ale i dużo siły Wysokie obroty robota planetarnego marki Ariete w połączeniu z odpowiednią końcówką do ubijania są idealne, gdy przygotowuję bezę, ubijam pianę do ciasta na gofry czy bitą śmietanę do dekoracji. Duża misa sprawia, że na raz można ubić naprawdę duże ilości śmietany. Końcówka do mieszania ciasta z łatwością miesza zarówno małe, jak i duże porcje
Słodkie okruszkiPomysł na szybki, słodki krem przygotowany z suszonych śliwek, gorzkiej czekolady i kakao/karobu. Idealna pasta do pieczywa, placuszków, gofrów lub naleśników. Warto dodać, że jest to zdrowsza wersja popularnego kremu czekoladowego. Poniższy krem przygotujecie w zaledwie kilka minut. Wystarczy suszone śliwki zalać wrzątkiem, odczekać kilka minut, a następnie zblendować je z pozostałymi składnikami kremu. Zachęcam do przygotowania. Składniki
UgotowaćUwielbiamy wszelkie słodkie kremy na kanapki, placuszki, gofry czy zwykłe wafle. Najczęściej sięgamy po pasty orzechowe w różnych wariantach smakowych. Jednak co wybierać mogą osoby, które nie lubią masła orzechowego a do tego są na diecie wegańskiej? Swoją propozycję pokazuje nam Dr Daktyl, czyli krem daktylowo-kokosowy. Czy wygra z naszym ulubionym masłem orzechowym? Nazwa: Krem
Candy Pandasmrożonek? Uwielbiam mrożone wiśnie chociażby dlatego, że nie trzeba ich drylować. W sezonie można użyć oczywiście świeżych owoców. Frużelina wiśniowa to świetny dodatek do deserów, lodów, naleśników, śniadaniowej owsianki, gofrów i do przekładania tortów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!/2019/08/ciastka-francuskie-z-marmolada.html), francuskie ślimaczki z mięsem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/francuskie-slimaczki-z-miesem.html), ciastka francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html), napoleonka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/napoleonka-na-ciescie-francuskim.html)
Waniliowe Improwizacje/2019/08/ciastka-francuskie-z-marmolada.html), francuskie ślimaczki z mięsem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/francuskie-slimaczki-z-miesem.html), ciastka francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html), napoleonka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/napoleonka-na-ciescie-francuskim.html)
Waniliowe Improwizacjejedno… Ta sałatka naprawdę wymiata! Pytania i odpowiedzi Z czym podawać? Ja podałem z tortillą, ale nachosy lub zwykły, powszedni chleb również się nadadzą. Fajną opcją mogą być gofry z mąki kukurydzianej . Musi być ostre? Oczywiscie jest szansa na jej złagodzenie. Wystarczy pominąć papryczki jalapeno lub zastąpić je np papryczkami pepperoni. Dodatkowo warto zwrócić uwagę, czy papryka wędzona jest
Blendman/2019/08/ciastka-francuskie-z-marmolada.html), francuskie ślimaczki z mięsem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/francuskie-slimaczki-z-miesem.html), ciastka francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html), napoleonka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/napoleonka-na-ciescie-francuskim.html)
Waniliowe Improwizacjejesteś miłośnikiem śniadań wypróbuj również: 1. AMERYKAŃSKIE PANCAKES WEDŁUG GWYNETH PALTROW 2. ZAPIEKANE OWOCE POD MIGDAŁOWYM CIASTEM! 3. OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM 4. GOFRY Z WARZYW: MARCHEWKI, PIETRUSZKI I ZIEMNIAKA! 5. PANCAKES Z BATATÓW I DYNI, PODANE Z ORZECHAMI NERKOWCA I ANANASEM
SMYKWKUCHNIspiżarni mam z 50 słoików dżemów różnej maści, począwszy od pomidorowego, a kończąc na dżemie z młodych orzechów włoskich. Niestety moje Miśki nie uznają za jedzenie pieczywa z dżemem, gofry i naleśniki owszem, ale oczywiście trzeba im zrobić. Muszę jakoś spożytkować te dżemy, więc wymyśliłam szybkie ciasto. Jest to proprostu kruche ciasto, które nie wymaga wałkowania, ani podpiekania spodu. Przygotowałam
greenscarfteż, wykorzystać ją do naleśników – zarówno takich na ciepło, na obiad, jak i takich na zimno, na przykład w formie roladek do lunch boxa. Będzie również idealna do wytrawnych gofrów, tostów lub warzywnych placuszków. Śmiało można z nią eksperymentować! Smacznego! A jeśli macie ochotę na coś słodkiego, polecam Wam: ciasteczka z ciecierzycy, bananów i masła orzechowego Artykuł Wegańska pasta
Okiem Blondynki by McBlondisłodko, jak i tych wytrawnych. Bardzo dobrze sprawdza się w owsiankach, koktajlach jogurtowych, koktajlach owocowych. Możemy nią aromatyzować herbatę, kawę, gorącą czekoladę. Szczypta przyprawy doda charakteru naleśnikom, racuchom, gofrom. Kto lubi ten cudowny zapach korzennej przyprawy piernikowej wie o czym mowa. Zanim jednak zaczniemy szaleć z dodawaniem przyprawy do wszystkiego co lubimy, zapoznajmy się ze składem w gotowych mieszankach przyprawowych
Tajemnice Smakucytrynowymi jabłkami i chrupiącym ciastem sprawi, że tartaletki będą wyjątkowe i nieprzyzwoicie pyszne. Możecie przygotować więcej karmelu i przechowywać go w lodówce. Będzie wspaniałym dodatkiem do lodów, owoców, owsianek, gofrów, czy też naleśników. Składniki KARMEL 250g cukru 6 łyżek wody 125 ml śmietanki kremówki 40 g masła 25 ml rumu 1/2 łyżeczki soli CIASTO 350 g mąki 20 g cukru
Tajemnice SmakuPieczone śliwki to doskonały dodatek do jogurtu, owsianki, budyniu, omletów lub gofrów. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warto więc zapiec większą porcję i przez 3 – 4 dni dodawać je do różnych dań. Składniki 1 kg śliwek 3 – 4 łyżki miodu 1/2 – 1 łyżeczki cynamonu jogurt naturalny granola (polecam domową granolę jabłkową
Tajemnice Smaku