Obłędna w smaku konfitura z wiśni, pysznej czekolady, gorzkiego kakao i niezwykle aromatycznego cynamonu. Petarda smakowa. Można wprost wyjadać ze słoiczka. Idealna do deserów, naleśników, gofrów czy ciasteczek. Można i do lodów. Ja uwielbiam z domową bułeczką. Polecam każdemu. U mnie już został otworzony drugi słoiczek. Pysznych inspiracji życzę. Dobrej niedzieli :) Potrzebujemy: 1 kg wydrylowanych wiśni 1 żelfix
Izabelawkuchniłyżkami wody, wlać do gotujących się wiśni, przemieszać. Gotować jeszcze ok. 2 minuty, aż sok zgęstnieje. Frużelina wiśniowa jest już gotowa do wykorzystania. Gorącą można polewać np. gofry, a po przestudzeniu desery lodowe lub użyć do przełożenia ciasta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Frużelina wiśniowa pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparytruskawki, czereśnie na co tylko macie ochotę. Frużelina to nic innego jak kawałki owoców zatopione w delikatnym żelu przypominającym konsystencją zastygający kisiel. Wykorzystujemy ją jako dodatek do deserów, lodów, gofrów czy do przełożenia ciasta. Składniki ( na dwa słoiczki o pojemności 200ml ) - 600 gram wydrylowanych wiśni - 6 łyżeczek cukru - 1 łyżka soku z cytryny - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie Wiśnie
Kuchnia z widokiem na ogróddwuczęściowego rusztu z wymiennym środkiem. Jego wymiana jest bardzo prosta, a na grillu przygotuje się przez to nie tylko mięso i ryby, ale też warzywa, krewetki, a nawet naleśniki, gofry i pizzę! W modelu II SP 335 jest bardzo duża powierzchnia rusztu, ponieważ są to aż 3264 cm3. Pozwala to na jednoczesne przygotowanie posiłku dla kilku osób, co jest szczególnie
karmelowybatatem Steki z kalafiora Sałatka z wędzonym łososiem BABA GANOUSH – PASTA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA Muhammara – pasta z pieczonej papryki Krewetki w maśle czosnkowym Szakszuka ze szpinakiem i serem korycińskim Gofry z szynką parmeńską i jajkiem Sałatka gyros Pieczone faszerowane bataty Deska serów i przekąsek Pikantne frytki z batatów Tradycyjny tatar wołowy Rollsy z salami Pizza z batatów z kurczakiem placki
nietylkopasta.plKonfitura z czerwonej porzeczki świetnie nadaje się jako dodatek do deserów, gofrów i naleśników. Inaczej niż w dżemie mamy tu całe owoce. Do wykonania tej konfitury możecie użyć zarówno świeżych, jak i mrożonych owoców. Inne przepisy na przetwory znajdziecie TUTAJ . W dzieciństwie mieliśmy sporo krzaków porzeczek, zarówno czarnych, jak i czerwonych. Powstawało z nich dużo pysznych przetworów, głównie dżemów. Czerwone
Pasja Smakuleśne. Córka przepada za pierogami z nimi, ja uwielbiam znowu muffiny. Tym razem pojechaliśmy do lasu na spacer i okazało się, że jest ich mnóstwo, więc nazbieraliśmy. Były gofry z bitą śmietaną i jagodami i zostało jeszcze na muffiny. Muffiny pyszne, przepis znalazłam tutaj ( klik ) polecam, od razu radzę zrobić podwójną porcję :-) Miłego dnia :-) Składniki
kruche babeczkiulubionej surówki, np. surówki z kapusty, buraczkami konserwowymi bądź mizerią. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety mielone 2020-07-13 Ogórki kiszone najczęstsze błędy jakie psują smak 2020-06-29 Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 2020-06-25 Surówka z marchewki 2020-06-21 Marchewka z groszkiem 2020-06-01 Przepis na kotlety mielone Kotlety mielone to danie, które
To Musisz Wiedziećkońcu zdrowie ma się jedno, prawda? Ale… oczywiście wszystko jest dla ludzi, dlatego nie obawiajcie się – na blogu wciąż będą pojawiać się lubiane przez Was ciasta czy gofry z bitą śmietaną. Ja to kocham. Po prostu we wszystkich należy zachować umiar Zresztą kocham też ruch, więc ciastko mi nie zaszkodzi Dlatego warto wprowadzić do swojego menu zdrowe przepisy
Słodkie okruszkiteż inne przepisy na naleśniki: – przepis na naleśniki – naleśniki pełnoziarniste z serem i jagodami – Pieczony naleśnik – dutch baby – Omlet z serem ricotta – Przepis na gofry – Placuszki pełnoziarniste z jabłkami – Racuchy drożdżowe – Przepis na tosty francuskie – Placki serowe z jabłkami – Jabłka w cieście – Placuszki z dyni – Placuszki jogurtowe z owocami
nietylkopasta.plKolejne słoiczki dżemu truskawkowego trafiły do mojej spiżarni. Tym razem z dodatkiem wiórek kokosowych i białej czekolady. Pyszna jest taka konfitura. Czy do naleśników, gofrów czy tak po prostu ze świeżą i chrupiącą bułeczką na śniadanie lub podwieczorek. Warto zrobić :) Potrzebujemy: 1 kg świeżych truskawek 30 dag cukru 5 dag białej czekolady 8 łyżek wiórek kokosowych 1 żelfix
Izabelawkuchnizdecydowałam się na wariację malinową, bo tak świetnie pasuje do letnich deserów. Spróbujcie dodać ją do lodów, panna cotty, sałatek owocowych, musów owocowych czy jako sos do placków i gofrów. Glassę malinową możecie jednak wykorzystać także do dań wytrawnych, np. do różnych sałatek, jak sałatka z malinami i pleśniowym serem, do bruschetty, czy polędwiczek. Zachęcam Was do tego, abyście zaprosili
Chilli Czosnek i Oliwasmak 2020-06-29 Kurkuma i czarny pieprz zapewnią ci zdrowie oraz wspaniałą figurę 2020-06-27 Przyprawy które szkodzą twojemu zdrowiu Większość używasz codziennie 2020-06-26 Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 2020-06-25 Kąpiel ziołowa dowiedź się jak działa 2020-06-24 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ogórki kiszone najczęstsze błędy jakie psują smak pochodzi
To Musisz Wiedziećjest gotowa. Gorące konfitury przekłada się do wyparzonych, małych słoiczków i mocno zakręca. Konfitura gotowa… i co dalej? Konfitury są doskonałym dodatkiem do kanapek ze świeżym masłem, naleśników i gofrów. Niektóre z nich świetnie będą komponowały się również z daniami mięsnymi. Wachlarz możliwości jest naprawdę ogromny. Oczywiście możne je również wyjadać bezpośrednio ze słoiczka. W okresie jesienno-zimowym konfitury będą
Pasja Smaku