Placek z zakwasu na chleb ze szczypiorkiem i sezamem

Placek z zakwasu na chleb ze szczypiorkiem i sezamem

Placek z zakwasu na chleb ze szczypiorkiem i sezamem

Przepis na : deser

Nie wyrzucaj zakwasu! Co zrobić z zakwasem? Jak często dokarmiacie swój zakwas na chleb? U mnie jest różnie i czasem wykorzystuję do pieczenia chleba cały zakwas, ale bywa, że zostają mi nadwyżki. Opróżniam wtedy prawie cały słoiczek , pozostawiam na dnie odrobinę zakwasu i dokarmiam wodą i mąką. Co robić z nadwyżkami zakwasu? Jeszcze do niedawna część mojego zakwasu lądowała na kompoście. Ale odkąd poznałam i wypróbowałam przepis na placuszki Mika* nie wyrzucam już ani grama.  To jest wyjątkowo prosty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Autor

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, placuszki, sezam, sosy, śniadania, naleśniki, naleśnik, chleb, pizza , przekąski, chleb na zakwasie, gofry, desery, pancakes, deser, ciasto, sos do pizzy, pizza na patelnie, ciasto na naleśniki, przekąski z ciasta na pizze, ciasto na pizze

Inne przepisy z Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.