Maliny w cukrze

Maliny w cukrze

Maliny w cukrze

Maliny w cukrze to pomysł na wykorzystanie zbyt dużej ilości świeżych/mrożonych malin. Takie owoce są idealne do herbaty, ciasta jak i gofrów. Smakują wyśmienicie, a ich przygotowanie jest banalnie proste.  Składniki: maliny cukier sok z cytryny odrobina przegotowanej wody Owoce umyć, osuszyć i obrać z szypułek. Do umytych, wyparzonych i suchych słoików wkładać maliny, następnie przesypać to 1 łyżką zwykłego cukru. Delikatnie ubić i ponownie ułożyć maliny oraz cukier. Ostatnia warstwa musi kończyć się cuk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.