gofry - 3099 przepisów (strona:161/207)

Moje ulubione śnaidanie 161

swój trening (bo mięsnie się przyzwyczajają) tak samo ważne jest, żeby nie jeść ciągle tych samych produktów. Może kiedyś Zielińska zmądrzeje! Tymczasem przepis na moje ukochane: omleciki, omleta, tosty, gofry i co tam jeszcze nie wymyślę :D Jedzenie musi dobrze wyglądać. Moja filozofia :D Przepis pochodzi z mojego ulubionego bloga wspaniałej wonderwoman! Polecam serdecznie http://belikewonderwoman.blogspot.com/   PRODUKTY: -2 białka

fitolarun.blogspot.com
Gofry z cukinii 170

głowie pytanie: Co ja dzisiaj z nią zrobię? Pomysłów mam jednak mnóstwo. Warzywo jest dość naturalne w smaku, wiec nie ma co się ograniczać do czystko wytrawnych dań! Dzisiaj gofry. Jeśli chodzi o to czy przypominają tradycyjne w swojej chrupkości- nie. Są wilgotne, raczej ciężkie ale super smaczne! Najważniejsze jest to, by odsączyć kabaczka z wody. Zawsze musi być jakiś

fitolarun.blogspot.com
Jabłka karmelizowane na zimę 194

imbiru lub kardamonu) lub łyżeczkę ziaren czerwonego pieprzu z zalewy dla przełamania słodyczy i nadania jabłkom lekkiej pikanterii. Polecamy... na ciepło i zimno jako dodatek do ciast, deserów, tostów, gofrów, naleśników itd. :) Podczas robienia przetworów (nie tylko karmelizowanych jabłek) bardzo przydatna jest silikonowa dziurkowana pokrywa na rondel. Odprowadza parę, zapobiega rozbryzgom i ogranicza sprzątanie :) Porcja: 6 słoików

SzczyptaSmaQ
BUDYŃ Z OWOCAMI I SOSEM 145

kalorii  - Bez tłuszczu czy glutenu  - Idealne dla diabetyków  Syrup Walden Farms to doskonałe dodatki do ciast, deserów, lodów, idealnie uzupełniają soczysty smak owoców, doskonale pasują do gofrów czy też naleśników . Odważ się dać sobie trochę luksusu - odrobinę smaku do każdej kombinacji. Teraz możesz zapomnieć o kaloriach, ponieważ nie posiadają węglowodanów, tłuszczy czy glutenu niezależnie od spożytej porcji

ClauditteMissCooking
Malinowy curd ( raspberry curd ) 235

Robicie już przetwory z malin? Dżemy, soki, konfitury ? Mam pewną alternatywę : malinowy curd. Do bułeczek  śniadaniowych, kruchych ciastek, gofrów, naleśników....jako nadzienie do pączków. Słodki, delikatnie malinowy. Tylko cztery składniki : maliny, cukier, masło i jajka. Wieczorem mam najwięcej czasu, a że nie trzeba używać do tego miksera, blendera czy innego głośnego urządzenia zabrałam się za curd koło 21-szej

apetytnapieczenie
Wrocławscy Ulicożercy - Relacja z Festiwalu Food Trucków i Zacnego Piwa 145

Meal z meksykańską kuchnią. Moja ogromna ochota na chimichangę została niestety pokonana przez pełny żołądek, czego bardzo żałuję. Ładnie prezentował się również food track Fragola , w którym serwowano fajowe gofry. Jednak zasłodzony baklavą zrezygnowałem już z kolejnego deseru. Najbardziej bolał mnie jednak fakt, że nie udało mi się odwiedzić Ośmiu Misek , tak zachwalanych przez wielu Wrocławian. Ich sztandarowa potrawa

Food Square
Gofry belgijskie 160

posiadać taką, która ma minimum 1200W, ale trudno taką dostać, a jeszcze lepiej gdy dodatkowo ciężka. Sama posiadam tylko wersję 700W z tych "nowoczesnych" i mimo to, te akurat gofry się w niej udały, ale!, tak jest ale..by były chrupiące polecam nakładać małe porcje ciasta, takie jak na zdjęciu powyżej

Karczma Honorietty
Powidła śliwkowe z orzechami włoskimi 107

Konfitury, dżemy, galaretki, powidła, marmolady. Mogą pochwalić się mnogością zastosowań. Jak przypomnieć sobie chwile spędzone latem nad morzem? Wystarczy przygotować gofry z dżemem. Chęć na naleśnika? Smażymy i smarujemy przepysznym dżemem. Jabłecznik na szybko? Marmolada sprawi się doskonale. A w czym Wy wykorzystujecie wszystkie te przysmaki najczęściej? ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Życie zamknięte w smaku
Dżem truskawkowy z gorzką czekoladą 133

nakrętki i układamy słoiki do góry dnem, zostawiając je na 12 godzin.  Następnie sprawdzamy szczelność zamknięcia i wstawiamy słoiki do spiżarki, lub spożywamy z dodatkiem placków, naleśników lub gofrów

Miód i pieprz
Gofry ze śmietaną i dżemem 144

żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka połączyć z pozostałymi składnikami i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta, na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać całość drewnianą łyżką. gofry piec w rozgrzanej gofrownicy przez ok 3 min. Gotowe posmarować dżemem i udekorować śmietaną

Camilla w kuchni
Frużelina wiśniowa - wiśnie w żelu 195

dobra, że przerobiłam na nią 8 kg wiśni, kilka słoiczków już zjedliśmy, kilka rozdaliśmy i chyba będę musiała jeszcze dorobić póki są wiśnie na rynku ;) Najlepsza jest polania lodów, gofrów i naleśników :) Składniki: 4 kg wiśnie, 1 kg cukru, 10 łyżeczek mąki ziemniaczanej, 2 galaretki wiśniowe. Przygotowanie:  Wiśnie umyłam i wydrylowałam (choć sprawdzałam każdą wiśnie to i tak podczas

Aga w kuchni
Frużelina wiśniowa 189

Polecam pyszne wisienki w żelu. Wisienki takie możemy podać do naleśników, gofrów czy też innych deserów. składniki: 1,5 kg wiśni 350 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki wody Wiśnie dokładnie umyć osuszyć i wypestkować. Przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Odstawić na ok 2 godziny aby puściły sok. Następnie owoce zagotować i gotować ok 5 minut

Monia miesza i gotuje
PLACEK JAGODOWY 129

jeść na surowo, sprawdzają się również jako dodatek do ciast i deserów. Przyrządza się z nich zupy, sosy, kompoty, soki, dżemy, konfitury. Bardzo często dekorujemy nimi  lody, babeczki, gofry, naleśniki, wykorzystujmy je również do nadziewania pierogów i bułeczek drożdżowych. Jagody można mrozić lub zawekować. Składniki:  Ciasto: 250 g margaryny 1 jajko 40 dag mąki 1 łyżka proszku

Ciastka - domowe słodkości
Krem z zielonego groszku 175

pana z drożdżówkami, żeby go zapytać, z czym te jagodzianki. Jest jeden mały problem – nienawidzimy leżeć na plaży, smażone ryby też nam nie leżą, bo starej frytury nie lubimy, gofry i lody z automatu oraz pamiątki oblepione muszelkami też nie wzbudzają naszych dzikich kwików radości. Skoro mieszkamy w Krakowie i w górach to czemu nie zajmiemy się zwiedzaniem tychże

ladykitchen
Frużelina wiśniowa 137

mocno zakręcić i odwrócić do góry dnem. Dla pewności można słoiki wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 20 minut aby się zawekowały. Frużelina można wykorzystać do ciast, gofrów i deserów

Qchnia po prostu