gofry - 3099 przepisów (strona:167/207)

DIAMANT-owa przyjemność 220

200g   to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi

Z Kuchni Do Kuchni
Frużelina truskawkowo waniliowa. 170

wody i czekamy aż spęcznieje. Wyłączamy kuchenkę i dodajemy żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. Rozlewamy gorącą frużelinę do słoików i odwracamy do góry dnem do wystudzenia. Polecam do gofrów, kanapek, deserów... Naprawdę pycha

Malinowe Pocałunki
Frużelina truskawkowa 153

Dzisiaj u nas szybka wersja truskawkowej frużeliny...idealna do gofrów. My używamy ją również do pavlovej i....makaronu:)  Oczywiście do kanapek też jest świetna. Składniki;  1 kg truskawek, 6 łyżeczek żelatyny, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka soku z cytryny, Wykonanie; Truskawki myjemy i obieramy. Zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok. Gdy już puszczą sok, gotujemy, dodajemy ocet

Anioły w kuchni
Smarowidełko z dyni! Boskie! 139

Pyszne i jeszcze raz pyszne smarowidełko z pieczonej dyni! Jestem nim zachwycona, nadaje się na kanpkę, na rogala, na chałkę, na gofra, do ciastek i do czego tylko macie ochotę. Jest bardzo aromatyczne, słodkie i zdrowe! Polecam tym co kochają dynię tak jak ja! ;-) SKŁADNIKI: - 1 szklanka purre z upieczonej dyni Hokkaido  - 2 łyżki miodu lipowego - cynamon - kardamon

SMYKWKUCHNI
Gryczane placki drożdżowe z jabłkami (bez glutenu, jajek i mleka) 154

Zapach tych placków jest boski,  cynamonowo-karmelowo-drożdzowy. Przywołuje miłe wspomnienia karmelowych gofrów... mąka gryczana 1 szklanka mąka kukurydziana 1 szklanka miód lub cukier 2 łyżki drożdże instant 1 torebka mleko sojowe lub woda około 2 szklanki jabłka  2 szt cynamon (niekoniecznie) 1/2 łyżeczki Wymieszać mąkę z drożdżami, miodem (lub cukrem). Powoli dolewać mleko, aż składniki się połączą

głodny alergik
Wycieczka do Brukseli i nowy dział na blogu 179

temu, z okazji wejścia Polski do UE wygrałam konkurs radiowy, w nagrodę poleciałam do Rzymu! Właśnie teraz kiedy przygotowuję dla Was wpis, w głowie mam tylko jedno, zapach gofrów roznoszący się po pięknych i wąskich uliczkach...  Tylko raz podróżowałam samolotem, zawsze były to wycieczki autokarowe, z połączeniami promowymi itp. Do tej pory zwiedziłam już: Hiszpanię, Włochy, Turcję, Brukselę, Brugię

Moja smaczna kuchnia
Chleb, bułki, rogaliki, drożdżówki 200

Bułeczki z fetą Chleb ze szpinakiem Drożdżówki z budyniem Drożdżówki serca z chałwą Drożdżówki z rabarbarem Maślane rogaliki Drożdżowe rogaliki z powidłami Drożdżowe rogaliki 2 Gofry Pączki z serka homogenizowanego Serowe paluchy Zapiekanki z bagietek

Aga w kuchni
Mus z pieczonej dyni i prażonych jabłek 142

dobrze, że o tym powiem ale w tym musie w ogóle nie czuć dyni... Za to ma on smak pysznego, wyrafinowanego kremu i idealnie nadaje się do naleśników, gofrów i... sami zobaczycie z czym ja go połączę bo z pewnością podzielę się moim pomysłem z Wami. Składniki: szklanka puree z dyni (dynię pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Mango Papaja
Gofry 200

Piec w gofrownicy na rumiano przez około 2 - 3 minuty, studzić na kratce. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :) . przepis z mojewypieki.com Z podanej ilości składników wyszło 14 małych gofrów :)   Do posmarowania gofrów lub wafli można wykorzystać  tradycyjną koreańską "herbatę" cytrynową z miodem .  Ta herbata  jest swoista w smaku i jakże inna od znanych nam herbat

Proste Potrawy
Jak przygotować gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem? 157

szczypty soli (1 szczypta do ubicie piany z białek, a 1 szczypta do ciasta) 5 łyżek oleju 2 łyżeczki aromatu waniliowego lub esencji waniliowej cukier puder do oprószenia gofrów szklanka śmietanki do ubijania 30% 3 łyżki kakao w proszku bez cukru 3 łyżki cukru Przygotowanie:  Do wysokiej miski wbijamy dwa białka, dodajemy szczyptę soli. Ubijamy mikserem na sztywno(...)pieczenia, sól, olej, aromat waniliowy oraz dwa żółtka, miksujemy mikserem wszystkie składniki, tak, aby ciasto miało konsystencję ciasta naleśnikowego. Dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy całość łyżką. Smażymy gofry w rozgrzanej gofrownicy, podajemy oprószone cukrem pudrem i z bitą śmietaną, którą przygotowujemy ubijając śmietankę 30%, pod koniec ubijania dodajemy cukier i kakao

Moja smaczna kuchnia
Ryżowo-kukurydziane gofry *BEZGLUTENOWE* 166

Pierwszy przepis z serii akcji bezglutenowej. Po raz pierwszy w życiu zrobiłam sama gofry! Byłam zachwycona, bo wyszły idealnie. Myślałam, ze moja uboga gofrownica mnie zawiedzie, a jednak nie! Składniki: 3 łyżki mąki ryżowej 3 łyżki mąki kukurydzianej 1 jajko 1 łyżeczka cukru trzcinowego   1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia mniejsze 1/2 szklanki gazowanej wody Sposób przygotowania(...)dodać pozostałe składniki. Konsystencja ciasta powinna wyglądać jak gęsta śmietana. Odstawić na 10 minut do lodówki. Rozgrzaną gofrownicę dobrze natłuszczamy olejem i wlewamy ciasto. Czekamy ok. 10 minut, aż gofry będą gotowe. Odstawiamy do ostudzenia, aby dobrze odstały. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Frużelina truskawkowo-arbuzowa 152

klarownym, lśniącym żelu. Od razu zdecydowałam, że przygotuję pyszną frużelinę. Cukier biały zastąpiłam bursztynowym cukrem kandyzowanym, który nadał konfiturze delikatnego karmelowego smaku. Frużelina to super dodatek do deserów, gofrów, lodów, bitej śmietany, pierogów, czy też naleśników. Idealna w smaku i konsystencji. Frużelina truskawkowo-arbuzowa z kandyzowanym cukrem, składniki na 8 słoiczków 200 ml: Składniki: 1 kg arbuza 2 kg truskawki(...)dokładnie zakrętki, odwracamy słoiczki do góry dnem aż przestygną. Jeśli ktoś ma obawy co do trwałości frużeliny, można słoiczki spasteryzować. Smacznego, ta frużelina truskawkowo-arbuzowa to świetny dodatek do gofrów, kanapek, deserów, słodkich obiadów typu naleśniki. The post Frużelina truskawkowo-arbuzowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gofry z owocami 156

też lato kojarzy się z goframi? Mój S uwielbia wszystkie smakołyki z bitą śmietaną więc musiałam zrobić i gofry. Przepis na nie mam z bloga Moje Wypieki .  Składniki : * 2 szklanki mąki pszennej * 2 szklanki mleka * łyżeczka proszku do pieczenia * szczypta soli * łyżka cukru * 1/3 szklanki oleju rzepakowego * 2 jajka * dodatkowo : bita śmietana i owoce  Przygotowanie : Ubić białka. Wszystkie

Magiczne Życie Marty
Gofry czekoladowe 153

Gofry w wersji mocno czekoladowej, najlepsze na ciepło oprószone cukrem pudrem i kakao lub polane sosem czekoladowym. Przepis pochodzi z książki "Czekolada" Erica Lanlarda.  Składniki na 7 porcji: 50 g kakao 2 łyżeczki cynamonu 250 g masła 300 g drobnego cukru trzcinowego 4 jajka 250 g mąki pszennej 2 łyżki mleka 2 łyżeczki pasty lub esencji waniliowej dodatkowo: cukier(...)stopione masło. Wymieszać. Dodać cukier, jajka oraz mąkę i wymieszać. Wlać mleko oraz wanilię i ubić ciasto. Niewielką ilość ciasta wlewać do gofrownicy i piec do czasu, aż gofry będą chrupkie i będą łatwo odchodziły od gofrownicy. Jeszcze ciepłe oprószyć cukrem pudrem i kakao. Natychmiast podawać

wyzwania kuchenne