wiecie, co zrobiłem? No pewnie, że wiecie, bo trafiliście na ten przepis… Upiekłem! I ku mojemu zaskoczeniu wyszło naprawdę dobre. Co prawda na początku miały to być gofry marchewkowe, ale może to i dobrze, że zadanie się nie powiodło, bo dzięki temu prezentuję Wam dzisiaj ciasto marchewkowe bezglutenowe , które oczywiście może być glutenowym, jeśli pałacie dużą niechęcią do mąki
Blendmanweeks. You can serve them with homemade corn wafers. Link to the recipe you will find below. ... Smacznego :) ... Bon appetit! Zobacz też: Chrupiące wafle kukurydziane - gofry serduszka
Better Life By Auntie JuFrużelina to fajny dodatek do gofrów, naleśników, deserów, a także do kremów do ciast. Można robić z praktycznie z każdych owoców, ale najlepsze są te z dużą zawartością pektyny jak np. wiśnie czy jagody, wtedy mają fajną konsystencję. Składniki: 500 g malin świeżych (mogą być również mrożone) około 6 łyżek cukru 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny
talerz przyjemnościwydobyć jak najwięcej płynu z ziaren. Mieszamy. Przed użyciem wstrząsamy, gdyż naturalnie wystąpi proces sedymentacji(opadanie na dno cięższych cząsteczek). Mleko takie nadaje się do : -Naleśników, gofrów placków -zabielania kawy -jako baza do koktajli Z czystym sumieniem polecam
vaniliowoczekoladowagorzej!(chociaż mógłby być gęstszy xD). Świetne jest w nim to, że łączy w sobie wszystkie najlepsze smaki różnych płynnych słodzideł :D Dobrze się spisał w deserach, na gofrach, pysznie uzupełnił kwaśny zapiekany rabarbar a nawet dał radę złączyć składniki na spód w ryżowym torciku (brzmi ciekawie? przepis na torcik znajdziecie tutaj ^^). Według nas kolejny produkt wart uwagi
Candy Pandassamo jak orzeszki kochamy też chrupanie ;) Pozostałości na dnie (zdjęcie zrobione 2 dni po otwarciu!) 😆 Placuszki owsiano-kokosowo-białkowe z bananami i masłem orzechowym <3 Owsiane gofry ze szpinakiem, wędzonym tofu, pomarańczą i masłem orzechowym (ambrozja smaku!) Ocena: 6 pand UWAGA! Jeżeli jeszcze nie wiecie co kupić bliskiej osobie na święta a wiecie, że jest fanem masła
Candy Pandaswiśni, więc nie jest to nudny gładki dżem. Konfitura jest słodko-kwaśna z przewagą na to pierwsze. To sprawia, że jest idealnym dodatkiem do mniej słodkich budyniów/kremów, gofrów/naleśników. Na początku główny prym wiedzie cynamon dopiero z czasem zaczyna nieco „szczypać” język i podniebienie ujawniając w ten sposób moc imbiru i kardamonu. Do tej pory myślałyśmy
Candy PandasNasza opinia Wygląd: Wszystkie masła są gładkie bez widocznych grudek czy kawałków orzechów. Wersja z orzechów włoskich jest bardzo lejąca, idealna na polewę do placków lub gofrów. Opcja z nerkowców jest najbardziej stała z pośród całej trójki. Masło z migdałów konsystencją znajduje się pomiędzy włoskimi a nerkowcami. Smak: z orzechów włoskich – pierwszy raz spotkałyśmy się z tak tłustym masłem orzechowym
Candy Pandaskażdym razie był geniuszem. Zrobiłam swoją wersję, tj. inspirowaną kuchnią indyjską, bo uwierzcie mi, nic tak cudownie nie podkreśla smaku lekko mdłej marchewki ja kardamon. Będzie idealny do naleśników, gofrów a nawet placków ziemniaczanych. Można pasteryzować jak każdy inny dżem. ps. A jak dzieciaki będą pytały co to, to kłamcie i mówicie, że dżem z pomarańczy, jak są małe
greenscarfbananem Dawno nie było u mnie kaszy jaglanej na śniadanie. O ile wcześniej codziennie potrafiłem się nią zajadać, to nagle bez przyczyny odwidziała mi się i zacząłem wcinać gofry. Po kilkudziesięciu śniadaniach bez jaglanki postanowiłem do niej wrócić i tym razem zawitała jaglanka z bananem , bo tak samo jak było w przypadku ciasta bananowego bezglutenowego , banany mi się po prostu
BlendmanPrzedstawiam dziś przepis na prosty w przygotowaniu domowy sos malinowy. Taki sos jest idealny do polania lodów, gofrów czy naleśników. Polecam Składniki: 400 g świeżych malin 4 łyżki cukru trzcinowego Przygotowanie: Maliny myjemy i posypujemy je cukrem. Rozgniatamy maliny z cukrem na papkę a następnie zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Zimny sos przecieramy przez sito aby pozbyć
słodkie i nie tylko historie kulinarneprzyszło po przeczytaniu serii książek "Percy Jackson i bogowie olimpijscy". Tak się składa, że matka Percego często robiła mu różne desery na niebiesko. W książce przewijają się niebieskie gofry, ciasteczka itp. Ale to właśnie w ostatniej części pojawia się niebieski, urodzinowy tort Percego na szesnaste urodziny. Nigdy wcześniej nie korzystałam z barwników i nigdy nie robiłam nic z masy
Passions hobbies lifewykorzystać. Z części z nich przygotowałam moje "kulki mocy" (przepis wkrótce się pojawi) a pozostałą część dodałam do naleśników. Takim sposobem powstały naleśniki kokosowe, które w smaku przypominają trochę gofry. Smakują wspaniale nawet bez dodatków. Składniki: - 250 gram mąki - 2 jajka - łyżeczka proszku do pieczenia - 250 mleka mleka - 2 łyżki cukru pudru - ok 1,5 szklanki wiórków po produkcji mleka
Health-Fit-Lifesamymi znakomitymi składnikami i masą witamin oraz minerałów. Dodatkowo do każdego przepisu podane są inne alternatywne wersje do przyrządzenia deseru. Wszystko zdrowe, ale z rozsądkiem! Jedząc kawałek ciasta czy gofra w końcu nie rujnujemy sobie zdrowia, a wręcz je odbudowujemy! Mleczna czekolada.... bez mleka?! Sklepowa ma aż 530 kcal, a ta w wersji FIT tylko 385 kcal w całej
Czarnawisienkaustach. Do tego proste przybranie, które cieszy oczy. Polecam I… życzę smacznego. Do przygotowania deseru wykorzystałam ciasteczkowy krem Latus, który doskonale nadaje się również do śniadań, przekładania wafli, gofrów, babeczek itd. Jest po prostu pyszny. Polecam! Składniki: (na 2-3 porcje) 250 g mascarpone (z lodówki) 3 czubate łyżki kremu ciasteczkowego Latus – można nabyć w Kuchni Świata preparowany
Słodkie okruszki