Cześć Szukając pomysłu na jutrzejszy obiad trafiłam na blog Co by na obiad i aż mi ślinka pociekła na samą myśl o brzoskwiniach i nektarynkach w żelu . Taki dżemik kojarzy mi się przede wszystkim goframi i niektórymi rodzajami tortów (zwłaszcza wiśniowych). Nie potrafię oprzeć się pokusie podzielenia się z Wami tą recepturą. Brzoskwinie i nektarynki w żelu Przygotuj nóż i deskę do krojenia, garnek, łyżkę, szklankę lub kubek. Przygotuj składniki: 4 kg brzoskwiń i nektarynek (owoce powinny być jak najbardzi...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.