gofry przepis - 1684 przepisów (strona:65/113)

Kakaowo-migdałowa vegan pasta z batatów 204

sukcesu.  Kochani, z dumą mam zaszczyt przedstawić Wegańską kakaowo-migdałową pastę z batatów. Mogę zagwarantować, że to prawdziwy rarytas. Świetnie sprawdzi się zarówno na kanapki, jak i do gofrów, naleśników, owsianki lub zjedzenia łyżką :). Palce lizać, zapraszam! Składniki: czubata łyżka musu migdałowego bio batat szczypta cynamonu czubata łyżka kakao kilka kropel soku z cytryny łyżka lub więcej (do smaku

Smiling Shrimp
Konfitura z jabłek i cukinii 182

Konfitura (dżem) z jabłek i cukinii o aromacie cytrynowym doskonale sprawdzi się do naleśników, gofrów albo domowych wafli. Można też dodać ją do ryżu na ciepło lub zapiec pod kruszonką. KONFITURA z JABŁEK i CUKINII  Składniki: 3 duże cukinie około 1,5 kg jabłek najlepiej zielonych sok z 1 cytryny cukier waniliowy cukier do smaku (około 3/4 szkl) opcjonalnie

Bon appetit mon amie
Jaglane kulki kokosowo-wiśniowe [ENG] 164

with the rest of the mixture, place the balls on a plate and chill in the fridge for 30 mins. ... Smacznego :) ... Bon appetit! Zobacz też:  Chrupiące wafle kukurydziane - gofry serduszka

Better Life By Auntie Ju
Dziecinnie prosta babka cytrynowa – konkursowa 129

Kilka dni temu miała miejsce bardzo miła sytuacja. Wygrałam konkurs organizowany na FB Polskie Młyny >> tutaj Trzeba było upiec gofra i go sfotografować. Zrobiłam goferka na którym razem z dziećmi ułożyliśmy młyn z kiwi, i banana. Ku naszemu zdziwieniu wygraliśmy ten konkurs. Radość była wielka a po kilku dniach dotarła do nas taka oto paczusia: Dzisiaj sobota

MojaQchnia.pl
Letnie śniadanie na wypasie z Profi 183

Lato w mieście nie musi być nudne, wystarczy urozmaicić swoje menu prostymi, chociaż niecodziennymi daniami i dodać im smaku kolorowymi warzywami. Polecam na letnie śniadanie cukiniowe gofry, których smak podkręci … Czytaj dalej Letnie śniadanie na wypasie z Profi

czarrna od kuchni
34 przepisy z owocami leśnymi 163

przepisami z wykorzystaniem owoców leśnych! Maliny, jagody, borówki i jeżyny królują dzisiaj na blogu! Są koktajle, puddingi, crumble i wiele innych pyszności! Korzystajcie z lata na ile się da! Gofry z malinami i bitą śmietaną Crumble z owocami leśnymi Koktajl malinowo - brzoskwiniowy Makaron z sosem z malin i borówek amerykańskich Orzeźwiająca sałatka z arbuza z sałatą lodową i malinami Owsianka

Moja smaczna kuchnia
Frużelina wiśniowa 137

Czas na przetwory! Na pierwszy ogień idą WIŚNIE. Frużelinę wiśniową możemy użyć jako dodatek do deserów, ciast lodów, puddingów, gofrów, naleśników. Składniki: 1 kg wiśni, 7 łyżek cukru, łyżka mąki ziemniaczanej, 1/4 szklanki zimnej wody Przygotowanie: Wiśnie drylujemy i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na 30 minut, aby puściły sok. Następnie doprowadzamy do zagotowania - przez około 2-3minuty. Dodajemy rozpuszczoną

Lena Gotuje
Karwia 2016 116

Tegoroczny lipcowy urlop spędziliśmy w dobrze już nam znanej Karwi. Z niecierpliwością czekaliśmy na obiady dnia w Barze Tadeusz! W tym roku - prócz tradycyjnych obiadków ryba + frytki - postawiliśmy na gofry! W poszukiwaniu tych idealnych przeszliśmy całe miasto - ale udało się! Zakosztowaliśmy też naleśnika po meksykańsku - który nie zrobił na nas szczególnego wrażenia... Super nowością były smażone sardynki - na przekąskę

Lena Gotuje
Frużelina truskawkowa 103

Super dodatek do naleśników, placków, gofrów, ciast, lodów, owsianki ... Składniki: 600 g truskawek, 3/4 szklanki cukru, sok z połowy cytryny, 1/4 szklanki zimnej wody, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek. Kroimy na pół lub większe na 3 części. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie podgrzewamy i dodajemy sok z cytryny. Gdy zacznie lekko bulgotać

Lena Gotuje
Dżem brzoskwiniowo-nektarynkowy 122

roku nie wyrobiłam się w sezonie truskawkowym i jagodowym, ale za to mam przepyszny dżem brzoskiwniowo-nektarynkowy. W zimie będzie stanowił idealny dodatek do owsianki na śniadanie, lub gofrów na deser :) 1,2 kg nektarynek 1 brzoskwiń sok z połowy cytryny 2 łyżki cukru trzcinowego Owoce obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy na mniejsze kawałki. W garnku z grubym dnem, zasypujemy

Mienta blog
Słodki sos jagodowy / Sweet blueberry sauce 228

wszędzie gdzie się da, a nie ma na to lepszego sposobu niż sos:) Takim też sposobem powstał pyszny, szybki i przyjemny słodki sos jagodowy, którym można polać dosłownie wszystko, gofry, lody, naleśniki, ciasta i wszystko na co macie ochotę. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Słodki sos jagodowy (8 porcji) Składniki: 2 szklanki świeżych lub mrożonych jagód 1/3 szklanki

karmelowy
Kanapki z figą i łososiem! Mniam!!! 201

Figi są przepysznymi owocami, które nadają się do wielu dań. Figi można dodawać do śniadania, czy to na kanapkę, czy do owsianek, jaglanek, do gofrów czy naleśników. Można z nich wyczarować najlepsze na świecie konfitury, lubią połączenie z mięsem bądź rybą. Smakują dobrze świeże, jak i pieczone. Możecie być pewni, że pokażę Wam kilka fajnych i pysznych pomysłów na wykorzystanie

SMYKWKUCHNI
Nutella orzechowa. 144

czystych, suchych, wyparzonych wcześniej słoiczków. Zamknij szczelnie wieczkami, przechowuj w lodówce, maksymalnie do 3 tygodni.    K remem tym możesz smarować kromki razowego chleba, chałki, bułki, naleśniki czy gofry. Krem ten smakuje wyśmienicie i nie zawiera żadnych środków konserwujących czy poprawiających smak. Nie wymaga zbyt dużego nakładu pracy, a doskonale smakuje, zwłaszcza milusińskim. Polecam

Przepisy i porady kulinarne
Dżem brzoskwiniowy 150

Pora zacząć przetwarzanie. Na początek zapraszam po przepis na domowy dżem brzoskwiniowy. Taki dżemik jest idealny do naleśników czy gofrów. Składniki: 1 kg brzoskwiń 500 g cukru żelującego 2:1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Brzoskwinie myjemy i osuszamy. Obieramy ze skórek i usuwamy pestki. Owoce drobno kroimy w wkładamy je do garnka. Polewamy sokiem z cytryny i mieszamy. Wsypujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pancakes, czyli wegańskie, amerykańskie naleśniki 115

się kontrolować, bo stosuję kilka prostych trików, o których pisałem w artykule Jak nie podjadać między posiłkami?. Jednak od kilku dni chodziły za mną gofry. Przypieczone ciasto, chrupiące z każdym kęsem, a do tego […] Artykuł Pancakes, czyli wegańskie, amerykańskie naleśniki pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste