ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku przepis
KuchniaWeDwoje.plroku. Kiedyś robiłam powidła śliwkowe, ale odkąd poznałam smak śliwki z czekoladą to nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć jej w swoich zimowych zapasach. Wspaniała do naleśników, rogalików, gofrów, kanapek, ale również do podjadania łyżką ze słoika :) Składniki: 2,5 kg. śliwek 1 szklanka cukru 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g.) 2 czubate łyżki kakao Wykonanie: Śliwki umyć i pozbawić
Agusiowe smakołykiLato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mojego przepisu zaledwie 5 g i do tego jest bez laktozy. Taki bezcukrowy karmel pasuje idealnie do różnego rodzaju deserów, lodów, ciast, naleśników, racuszków, placków czy gofrów choć wiem, że są i tacy którzy zapewne zjedzą go prosto ze słoiczka Przepis jest niezwykle prosty nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych. Jedyne co musicie robić to mieszać wszystko od czasu
Ola la LCHFkuron.com.pl/smazone-cukinie/ Dzisiaj pomysł dość klasyczny Cukinia faszerowana mięsem mielonym. Magiczna uniwersalność Cukinie cechuje magiczna uniwersalność. Można z niej robić rzeczy słodkie: ciasta, gofry, dżemy. Wytrawne, tutaj jest pełne pole do popisu: leczo , kotlety, placki. Zupy krem i jarzynowe oraz przetwory: w curry, sałatka czy ketchup. Nie wiem, czy znajdzie
kuron.com.plilość cukru i dodając ekstrakt z wanilii. Konfitura z miąższu arbuza dobrze komponuje się z czerwonymi porzeczkami, malinami lub kwaśnymi jabłkami np. szara reneta i jest świetnym dodatkiem do gofrów, lodów i innych deserów. Jeśli będziecie przygotowywać konfitury z arbuza, dżem z arbuza lub galaretkę nie wyrzucajcie skórki - to najbardziej wartościowa część tego owocu. Przepisy na przetwory z arbuza
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPyszny dżem brzoskwiniowy, który możemy przygotować na zimę, w dodatku jest bardzo pyszny. Można przygotować jego mniej lub więcej, w zależności ile potrzebujemy. Idealny do naleśników, gofrów, placków itp. SKŁADNIKI : 3 kg brzoskwiń 1,2 kg cukru PRZYGOTOWANIE : Do dużego garnka wkładamy brzoskwinie bez pestek, wsypujemy cukier i zaczynamy gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając
Kulinarne Fantazje Marioliustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku przepis
KuchniaWeDwoje.plwiększą popularnością. Dla niektórych może być to dużym zaskoczeniem, jednak jest to jeden z przepisów, którego trzeba spróbować. Dżem z cukinii jest naprawdę świetny! Możemy użyć go do kanapek, gofrów czy ciast. Jest idealnym dopełnieniem wszelkiego rodzaju placków na słodko, a nawet deserów.... Tryb czytania Artykuł Dżem z cukinii pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plłyżki lodowatej wody). Ciasto owijamy folią i wstawiamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie zajmujemy się wiśniami. Frużelina z wiśni Frużelinę z wiśni taką np. do gofrów robi się z dodatkiem mąki ziemniaczanej jet to taki ni to dżem ni to kisiel, coś pomiędzy. Ale jest gęsta i są w niej całe wiśnie. Frużelinę do ciasta warto zrobić
SMYKWKUCHNIZapraszam na smakowitą frużelinę borówkową. Będzie jak znalazł w zimie do deserów, naleśników, gofrów czy lodów. Zamykając smak lata w słoiczkach możemy cieszyć się smakiem pysznych borówek nie tylko latem. Polecam Składniki: 500 g borówek 1/2 szkl cukru trzcinowego 1/2 szkl wody 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Borówki myjemy i przekładamy do garnka o grubym dnie, posypujemy cukrem, mieszamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnePoniżej znajdziecie kilka przykładowych przepisów, które wykonałam z pomocą Magmixa. Shake truskawkowy Orzechowo-czekoladowa babka na orzechach laskowych Pomarańczowo-limonkowy napój gazowany Krem (baza) do ciast i tortów Pomarańczowe gofry Szybka młoda kapusta z bazylią Gęsty domowy majonez
Słodkie okruszkiChrupiące, smaczne słodko-kwaśne gofry z dodatkiem soku z cytryny mają orzeźwiający smak
Przepisy KulinarneDoskonały dodatek do deserów takich jak naleśniki, gofry czy lody. 400 g wydrylowanych wiśni kilka łyżek cukru do smaku czubata łyżka mąki ziemniaczanej Wiśnie przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować aż zaczną się rozpadać. W 1/2 szkl rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotujących się wiśni. Mieszać aż zacznie gęstnieć. Tak przygotowaną frużelinę można użyć od razu
Smakołyki AsiJeśli macie ochotę na coś słodkiego, a nie chcecie zbyt wiele czasu spędzić w kuchni polecam wam szybkie ciasto jogurtowe z borówkami. Samo przygotowanie ciasta nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!