gofry przepis - 1684 przepisów (strona:59/113)

Czoko dżem ze śliwek i jabłek 106

ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku przepis

KuchniaWeDwoje.pl
Czekośliwka 77

roku. Kiedyś robiłam powidła śliwkowe, ale odkąd poznałam smak śliwki z czekoladą to nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć jej w swoich zimowych zapasach. Wspaniała do naleśników, rogalików, gofrów, kanapek, ale również do podjadania łyżką ze słoika :) Składniki: 2,5 kg. śliwek 1 szklanka cukru 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g.) 2 czubate łyżki kakao Wykonanie: Śliwki umyć i pozbawić

Agusiowe smakołyki
Domowy kompot 170

Lato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KARMEL BEZ CUKRU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 123

mojego przepisu zaledwie 5 g i do tego jest bez laktozy. Taki bezcukrowy karmel pasuje idealnie do różnego rodzaju deserów, lodów, ciast, naleśników, racuszków, placków czy gofrów choć wiem, że są i tacy którzy zapewne zjedzą go prosto ze słoiczka Przepis jest niezwykle prosty nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych. Jedyne co musicie robić to mieszać wszystko od czasu

Ola la LCHF
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami. Krok po kroku. 209

kuron.com.pl/smazone-cukinie/ Dzisiaj pomysł dość klasyczny Cukinia faszerowana mięsem mielonym.   Magiczna uniwersalność   Cukinie cechuje magiczna uniwersalność. Można z niej robić rzeczy słodkie: ciasta, gofry, dżemy. Wytrawne, tutaj jest pełne pole do popisu: leczo , kotlety, placki. Zupy krem i jarzynowe oraz przetwory: w curry, sałatka czy ketchup. Nie wiem, czy znajdzie

kuron.com.pl
Konfitura z arbuza 274

ilość cukru i dodając ekstrakt z wanilii. Konfitura z miąższu arbuza dobrze komponuje się z czerwonymi porzeczkami, malinami lub kwaśnymi jabłkami np. szara reneta i jest świetnym dodatkiem do gofrów, lodów i innych deserów. Jeśli będziecie przygotowywać konfitury z arbuza,  dżem z arbuza lub galaretkę nie wyrzucajcie skórki - to najbardziej wartościowa część tego owocu. Przepisy na przetwory z arbuza

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
DŻEM BRZOSKWINIOWY + FILMIK 122

Pyszny dżem brzoskwiniowy, który możemy przygotować na zimę, w dodatku jest bardzo pyszny. Można przygotować jego mniej lub więcej, w zależności ile potrzebujemy. Idealny do naleśników, gofrów, placków itp.  SKŁADNIKI :  3 kg brzoskwiń 1,2 kg cukru  PRZYGOTOWANIE : Do dużego garnka wkładamy brzoskwinie bez pestek, wsypujemy cukier i zaczynamy gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając

Kulinarne Fantazje Marioli
Dżem z cukinii z nutką pomarańczy 191

ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku przepis

KuchniaWeDwoje.pl
Dżem z cukinii 117

większą popularnością. Dla niektórych może być to dużym zaskoczeniem, jednak jest to jeden z przepisów, którego trzeba spróbować. Dżem z cukinii jest naprawdę świetny! Możemy użyć go do kanapek, gofrów czy ciast. Jest idealnym dopełnieniem wszelkiego rodzaju placków na słodko, a nawet deserów.... Tryb czytania Artykuł Dżem z cukinii pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Tarta z frużeliną wiśniową, bezą i kremem budyniowym! To jest HIT lata! 156

łyżki lodowatej wody). Ciasto owijamy folią i wstawiamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie zajmujemy się wiśniami. Frużelina z wiśni Frużelinę z wiśni taką np. do gofrów robi się z dodatkiem mąki ziemniaczanej jet to taki ni to dżem ni to kisiel, coś pomiędzy. Ale jest gęsta i są w niej całe wiśnie. Frużelinę do ciasta warto zrobić

SMYKWKUCHNI
Frużelina borówkowa 147

Zapraszam na smakowitą frużelinę borówkową. Będzie jak znalazł w zimie do deserów, naleśników, gofrów czy lodów. Zamykając smak lata w słoiczkach możemy cieszyć się smakiem pysznych borówek nie tylko latem. Polecam Składniki: 500 g borówek 1/2 szkl cukru trzcinowego 1/2 szkl wody 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Borówki myjemy i przekładamy do garnka o grubym dnie, posypujemy cukrem, mieszamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Wilgotne czekoladowe babeczki z cukinią 293

Poniżej znajdziecie kilka przykładowych przepisów, które wykonałam z pomocą Magmixa. Shake truskawkowy Orzechowo-czekoladowa babka na orzechach laskowych Pomarańczowo-limonkowy napój gazowany Krem (baza) do ciast i tortów Pomarańczowe gofry Szybka młoda kapusta z bazylią Gęsty domowy majonez

Słodkie okruszki
Cytrynowe gofry z lemon curd, bitą śmietaną i borówkami 117

Chrupiące, smaczne słodko-kwaśne gofry z dodatkiem soku z cytryny mają orzeźwiający smak

Przepisy Kulinarne
Frużelina wiśniowa 129

Doskonały dodatek do deserów takich jak naleśniki, gofry czy lody.  400 g wydrylowanych wiśni kilka łyżek cukru do smaku czubata łyżka mąki ziemniaczanej Wiśnie przełożyć do garnka, dodać cukier i gotować aż zaczną się rozpadać. W 1/2 szkl rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotujących się wiśni. Mieszać aż zacznie gęstnieć. Tak przygotowaną frużelinę można użyć od razu

Smakołyki Asi
Ciasto jogurtowe z borówkami 234

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, a nie chcecie zbyt wiele czasu spędzić w kuchni polecam wam szybkie ciasto jogurtowe z borówkami. Samo przygotowanie ciasta nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!