bananowo-kakaowe gofry z rozpuszczoną nutellą i resztą bananaPozdrawiam moją mamę która mi zjadła 1/3 słoika nutelli, kocham ją po prostu :3Chce normalnie działający komputer
More food, love and dreamsgofry z kaszy manny z ricottą, dżemem jagodowym i bananemNie widać tego na zdjęciach, ale wyszły takie fajne grubaśne *.*Słońce. Wiosna. Jest dobrze.Składniki:30g kaszy manny30g mąkijajko60ml mleka/maślankiłyżka rozpuszczonego masła cynamon, szczypta soli, aromat1/2 łyżeczki proszku do pieczeniacoś do posłodzeniaWszystkie składniki ze sobą mieszamy, pozostawiamy w spokoju na kilka(naście) minut i pieczemy nagrzanej i wysmarowanej
More food, love and dreamspomidorowo-ziołowo-serowe gofry z almette/keczupem i pomidoremPodobno dzisiaj dzień czekolady, nadrobię później.Składniki:55g mąki20g startego sera żółtegojajkołyżka rozpuszczonego masła1/2 łyżeczki proszku do pieczenia60-70ml soku pomidorowego(dałam domowy + trochę mleka bo miałam za mało)płaska łyżeczka koncentratu pomidorowegosól, pieprz, ziołaMieszamy wszystkie składniki ze sobą i pieczemy w rozgrzanej gofrownicy
More food, love and dreamsgofry z kaszy jaglanej, z ricottą, granatem i miodem Nawet w sobotę nie mogę się wyspać, ale pociesza mnie fakt, że jeszcze tylko dzisiaj i będę już mieć to bierzmowanie za sobą.Szkoda tylko, że pogoda taka nijaka, pada...wieje, pada, a miałam iść biegać...pracowity weekend, ale jeszcze tylko trochę...A co do wczoraj, jeżeli macie
More food, love and dreamsszpinakowe gofry* z ricottą i wędzonym łososiem/pomidorem i szczypiorkiem*ze świeżym szpinakiem Nie mogłam się zdecydować na które mam większą ochotę :PWczorajszy dzień jak najbardziej udany, projekt zrobiony(kręcenie filmu, i myy.. tak xd my aktorki xd ^.^ ) Do tego mnóstwo śmiechu, wygłupów, domowa pizza, sernik kajmakowy i murzynek otrębowy
More food, love and dreamsCukiniowe gofry z oregano i serem żółtym; keczup, pomidor i ogórki małosolne Jedna podróż, a jechałam chyba wszystkimi środkami lokomocji jakie przychodzą mi do głowy, pociąg, autobus, metro, tramwaj, by na koniec wsiąść do samochodu xdAle, nie żałuję, nawet po tak małej ilości
More food, love and dreamsCzas przygotowania: 25 minut Ilość porcji: 1-2 porcje Drukuj Wytrawne gofry z kindziukiem, winogronami i fetą By Piotr 3 października 2018 Składniki: Wytrawne gofry mąka pszenna - 1/2 szklanki mleko - 1/4 szklanki jajko - 1 małe proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki papryka słodka - 1/2 łyżeczki sól, pieprz - duża szczypta Dodatki szpinak - świeży, garść kindziuk - kilka plastrów (można zastąpić dowolną inną, ulubioną(...)Wykonanie: W misce dokładnie mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, mleko, jajka, paprykę słodką, sól oraz pieprz. Tak przygotowane gęste ciasto wylewamy do wysmarowanej olejem gofrownicy i smażymy gofry. Długość pieczenia/smażenia zależy od mocy naszej gofrownicy. Gotowe gofry smarujemy warstwą sosu, układamy szpinak, kindziuk, winogrona oraz pokruszony ser feta. Podajemy w wersji otwartej lub przykrytej drugim gofrem
Pogotujmy.plPrzerabiałam już w swoim życiu kilka gofrownic, by w końcu trafić na ideał:). Przedstawiam gofrownicę Dezal, model 301.7 LW, z którą - gwarantuję Wam - zrobicie najlepsze gofry w swoim życiu. Smakować będą tak samo dobrze albo nawet lepiej od tych kupionych nad morzem:). Gofrownica Dezel model 301.7 LW to taki Mercedes wśród gofrownic, świadczą o tym jej parametry(...)płyty grzewcze z grubą kratką (góra-dół) płyty grzeczne wykonane z powłoki, do której nic nie przywiera duże wymiary gofrów (9,5x15 cm) budowa przystosowana do ciągłej pracy duża waga urządzenia, co gwarantuje doskonałe dociśnięcie i dopieczenie gofrów Zacznijmy od początku, czyli od mojego pierwszego spotkania z gofrownicą. Elegancki, nowoczesny design - prosty, metalowy, z białą obudową wpasuje się do każdej
Szefowa kuchniChrupiące i puszyste bezglutenowe gofry to najlepszy początek dnia! W ramach małych przyjemności zrobiłam sobie prezent w postaci gofrownicy i się zaczęło! Od blisko dwóch tygodni prawie codziennie na śniadanie jemy puszyste i chrupiące bezglutenowe gofry i szczerze mówiąc… mogłabym je jeść również na drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację! Wiem, że to czyste szaleństwo, ale nie jadłam gofrów(...)kilku lat i teraz nadrabiam ten stracony czas :) Gofrowe wspomnienia z dzieciństwa Gofry nieodłącznie kojarzą mi się z latem, morzem i ciepłymi promieniami słońca. Niesamowite jest to, jak takie proste skojarzenia z okresu dzieciństwa są w nas głęboko zakorzenione i mogą zostać przywołane zmysłem smaku czy węchu. I te gofry takie wspomnienia własnie wywołują. A w dodatku przepis
Book of spellsChrupiące i puszyste bezglutenowe gofry to najlepszy początek dnia! W ramach małych przyjemności zrobiłam sobie prezent w postaci gofrownicy i się zaczęło! Od blisko dwóch tygodni prawie codziennie na śniadanie jemy puszyste i chrupiące bezglutenowe gofry i szczerze mówiąc… mogłabym je jeść również na drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację! Wiem, że to czyste szaleństwo, ale nie jadłam gofrów(...)kilku lat i teraz nadrabiam ten stracony czas :) Gofrowe wspomnienia z dzieciństwa Gofry nieodłącznie kojarzą mi się z latem, morzem i ciepłymi promieniami słońca. Niesamowite jest to, jak takie proste skojarzenia z okresu dzieciństwa są w nas głęboko zakorzenione i mogą zostać przywołane zmysłem smaku czy węchu. I te gofry takie wspomnienia własnie wywołują. A w dodatku przepis
Book of spellsGofry najlepiej smakują nad morzem, ale co zrobić, gdy ochota na nie przyjdzie w domu, poza sezonem , z dala od morza ... 220 g mąki 1 szklanka mleka 1 jajko 1 łyżeczka cukru pudru 90 g rozpuszczonego mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Ciasto musi mieć
Jadło i czytadłoproszek do pieczenia. Stopniowo dodawać mąkę i mleko. Miksować do momentu dokładnego połączenia składników. 2. Na rozgrzaną gofrownicę nalać porcję ciasta i smażyć do momentu zgaśnięcia lampki. 3. Usmażone gofry posypać cukrem pudrem lub posmarować dżemem wiśniowym (np. domowej roboty
A Ty Smakuj Mnieczekamy aż płatki lekko zmiękną. Następnie ubijamy białko i dodajemy je do naszej masy lekko mieszając. Gofrownicę mocno nagrzewamy, nakładamy całą masę i pieczemy ok. 8 minut. Na jednym gofrze nakładamy np. dżemki a na drugim kakaowy serek ( łączymy jogurt, twarożek, kakao i cukier) i układamy owoce, u mnie truskawki
Zdrowie na języku :Pszał. Nie dość, że prawie wszystkie pierniki już zjadłam i musiałam dorabiać drugą turę :D To mam ochotę, jeść je w każdej postaci. Dzisiaj na śniadanie u mnie były gofry piernikowe z miodem i powidłami - pychota. A do mleka to po prostu niebo w gębie. ok 10 sztuk Składniki:220 g mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki
Niezły Młynekmleko.Ciasto powinno być gęstepo 2-3 łyżki ciasta wykładać na rozgrzaną i lekko natłuszczną gofrownicę.Piec wg wskazań instrukcji ( u mnie 2,5 minuty) na złoty kolorpo upieczeniu odkładać gofry na kratkę kuchenną do ostudzenia ŻYCZĘ
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!