galaretka - 14130 przepisów (strona:91/942)

Ciasto z makiem i kokosem POPAPRANIEC 2008

Ciasto z makiem i kokosem POPAPRANIEC – Pyszne, nowe ciasto w Małej Cukierence. Biszkopt upieczony jest z makiem, kokosem, kakao i przełożony jest kremem budyniowym. Na wierzchu jest galaretka z jagodami. Całość bardzo smaczna, ciasto jest dobrze nasączone i ładnie, apetycznie wygląda. Galaretka z owocami dodaje ciastu świeżości. Polecam! (modyfikowany przepis ze strony przyślijprzepis ) Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka(...)Krem: 700ml mleka 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 50g mąki ziemniaczanej 40g mąki pszennej 250g masła w temperaturze pokojowej Wierzch: 700ml gorącej wody 2 galaretki o smaku owoców leśnych (można użyć innej) 300g mrożonych lub świeżych jagód – jagody należy rozmrozić Dodatkowo: 200g konfitury malinowej (można użyć dżemu jagodowego) 200g konfitury z czarnej porzeczki Biszkopt

Mała Cukierenka
Biszkopt z malinami 79

Biszkopt z malinami i bitą śmietaną. Dzisiaj na blogu słodki przepis, który przygotowałam na swoje urodziny biszkopt z malinami i bitą śmietaną na wierzchu, pianką z jogurtu i galaretek malinowych w środku. Taki biszkopt zje prawie każdy, jest smaczny, lekki i mocno owocowy! Najważniejsze, że to ciasto jest łatwe do przygotowania, poradzi sobie z nim każdy. Ciasto biszkoptowe jest „bazą(...)proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka masła do posmarowania tortownicy + ok. 1 łyżka bułki tartej do posypania dna tortownicy Składniki na 1 warstwę: 400 ml jogurtu greckiego 2 galaretki malinowe Maliny mrożone Składniki na 2 warstwę (wierzch): 300-350 ml śmietanki kremówki 30-36% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka malinowa świeże maliny Przygotowanie biszkoptu: Białka jajek oddzielamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czereśniowe z cytrynową pianką 76

proszek do pieczenia 1 łyżeczka, amoniak 1 łyżeczka, cukier waniliowy 16 g, orzechy włoskie mielone 0,5 szklanki, warstwa z czereśniami: kompot z czereśni 1 litrowy słoik, galaretka wiśniowa 2 szt, masa cytrynowa: śnieżka w proszku 1 szt, mleko 0,5 szklanki, galaretka cytrynowa 1 szt, woda 0,5 szklanki, polewa: masło 100 g, cukier puder 120 g, kakao(...)przez ok 20 min.  Czereśnie z kompotu wydrylować. Kompot uzupełnić wodą, tak aby razem było 3 szklanki płynu. Następnie podgrzać w rondelku, aby płyn był gorący. Dodać galaretki i wymieszać do rozpuszczenia. Gdy galaretka zacznie tężeć to dodać czereśnie i wylać na jasne ciasto umieszczone w rancie lub specjalnej blaszce do galaretki. Na galaretce układamy blat z orzechami. Galaretkę

kulinarne odsłony pati
CIASTO Z MALINOWĄ ŻELKĄ – idealne ciacho na zakończenie lata! 80

pogodę, bo jak wiecie jestem zdecydowanie osoba ciepłolubną!   Dziś przygotowałam Wam już chyba jeden z ostatnich przepisów na zakończenie letniego sezonu – przepyszne ciacho z malinową galaretką w środku! Tak jak lubicie – ciasto bez pieczenia! Bardzo łatwe i bardzo szybkie, a daję sobie rękę uciąć, że będzie to jedno z Waszych ulubionych, malinowych ciast! Koniecznie spróbujcie i dajcie(...)znać jak smakowało. SKŁADNIKI: GALARETKA MALINOWA: * maliny – 500 g * cukier – 50 g * woda – 200 ml * galaretka malinowa – 1 op PIANKA: * śmietana 36% – 500 ml * mascarpone – 250 g * cukier puder – 4-5 łyżek * żelatyna – 3 łyżeczki DODATKOWO: * biszkopty okrągłe – ok. 250 g * galaretka malinowa -1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: GALARETKA MALINOWA: Maliny gotujemy

Ostra na Słodko
Smerfetne desery z borówkami 138

Urocze i bardzo smaczne deserki w pucharkach.  Lekka błękitna pianka, krem z mascarpone i galaretka z borówkami.   Bardzo proste w wykonaniu cieszą oko i znikają w oka mgnieniu :) 8 deserów 250 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 1 galaretka w kolorze turkusowym 1 łyżka cukru pudru 300 ml śmietanki 30 % 150 gramów serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka(...)krystaliczna 300 gramów borówek Galaretkę turkusową zalać 250 ml gorącej przegotowanej wody dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubij z cukrem i serkiem mascarpone na gęsty krem.  Na dnie każdego pucharka ułóż po jednej sporej łyżce kremu. Mleko zagęszczone ubijaj wraz z cukrem aż podwoi swoją objętość i nieco zgęstnieje. Następnie ciągle miksując wlej wolnym strumieniem zimną

Andzia Pichci
Tort „Winter is coming” 66

zachwyceni oczywistym nawiązaniem. Tort nie tylko ładnie wygląda, ale też jest pyszny. Trzeba się nad nim trochę napracować, ale jest warto. Udany biszkopt daje ciastu lekką bazę. Owoce i galaretka dodają kwaskowości. Natomiast masy śmietanowe dodają słodyczy. Zwieńczeniem jest czekoladowy wilkor Stark’ów. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/tort-gra-o-tron-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content(...)pieczenia,\r","s\u00f3l,\r","sok z cytryny,\r","zimna, przegotowana woda,\r","4 \u0142y\u017cki d\u017cemu wi\u015bniowego,\r","bor\u00f3wki, maliny, trukawki, winogrona,\r","3 paczuszki galaretki malinowej lub poziomkowej,\r","500 ml \u015bmietanki 30%,\r","3 \u0142y\u017cki cukru pudru,\r","1 \u0142y\u017cka \u017celatyny,\r","2 gorzkie czekoklady,\r","250g serka mascarpone."],"name":"Tort \"Winter

Bardzo Gruby Smok
Torcik truskawkowy z mascarpone i galaretką. 82

Zapraszam Was dzisiaj po przepis na pyszny i bardzo prosty do wykonania torcik truskawkowy. Delikatny biszkopt przełożony masą z mascarpone i śmietany. Na wierzchu truskawki zatopione w przezroczystej galaretce. Smaczny i prosty przepis dla tych, którzy nie potrafią piec tortów. To także idealny przepis na niedzielne ciasto lub po prostu jako pyszny deser dla wszystkich łasuchów i wielbicieli truskawek. Torcik(...)możecie zrobić również z dodatkiem innych owoców np. malin, borówek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Torcik truskawkowy z mascarpone i galaretką. Składniki Składniki na biszkopt : 4 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na poncz: 0,5 szklanki przegotowanej wody sok z połówki cytryny Krem: 500 g mascarpone

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik na zimno z jogurtów greckich 79

zimno z jogurtów greckich to idealny deser dla osób, które nie czują się mocne w deserach i wypiekach. Ten sernik wyjdzie każdemu! Jego receptura opiera się głównie na galaretkach, których nie da się zepsuć 🙂 Sernik na zimno z jogurtów greckich przygotowałam z truskawkami lecz możecie użyć dowolnych owoców. Na spód mojego sernika wyłożyłam także ciastka owsiane z czekoladą lecz możecie(...)użyć do tego herbatników czy biszkoptów – co kto lubi 🙂 Przepis, jaki podam niżej, jest po prostu bazą do eksperymentowania! Możecie również miksować smaki galaretek, łączyć je według upodobań. Jeżeli zdecydujecie się go zrobić, podzielcie się opinią 🙂 Smacznego! Zobacz też: Sernik z jogurtów greckich Sernik wiedeński z rodzynkami Przepis na sernik na zimno z jogurtów greckich Drukuj przepis Porcji

Kuchnia Bazylii
Ciasto kostka malinowa 84

jest w tych owocach, ale zawsze i ze wszystkim bosko smakują. Dziś zapraszam Was po przepis na obłędne ciasto kostka malinowa. Składa się z 4 warstw: biszkoptu, malinowej galaretki, kremu śmietankowego i herbatników. Powiem Wam, jest to połączenie idealne, ciasto jest lekkie i puszyste. To taka lekko odchudzona wersja malinowej chmurki. Serdecznie Wam polecam zakasać rękawy i pójść do kuchni(...)minut + czas oczekiwania Proporcje na formę 24 x 24 cm Składniki Biszkopt: 3 jajka szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Galaretka malinowa: 2 malinowe galaretki 700 ml wrzątku 400 g malin Masa śmietanowa: 400 ml kremówki 30% 250 g mascarpone 5 łyżek cukru pudru 3,5 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: herbatniki   Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity
malinowa pianka bez pieczenia z owocami i galaretką 82

Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 300 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka malinowa + 250 ml wody 2 garstki malin i jeżyn 1 galaretka o smaku owoców leśnych + 400 ml wody biszkopty na dno formy wykonanie: Galaretkę malinową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuszczamy(...)gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Biszkopty układamy na dnie formy/ tortownicy (23 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). Kremówkę ubijamy na sztywno. Do ubitej kremówki wlewamy zimną galaretkę i mieszamy do połączenia się. Gotową masę delikatnie wykładamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Na tężejącej masie układamy owoce i ponownie wkładamy do lodówki aby masa całkowicie

Domowy Smak Jedzenia
Grysikowiec z bananami i galaretką – bez pieczenia 724

będzie przełom;) Przez to, że masło rozpuszczamy wraz z mlekiem i pozostałymi składnikami, przygotowanie ciasta nie wymaga od nas zbyt wiele czasu. Nie licząc czasu potrzebnego na stężenie galaretki, ciasto przygotowuje się bardzo szybko. Banany przekrojone wzdłuż na pół mają swoje plusy i minusy. Na plus na pewno to, że kawałki są większe, więc dla fanów bananów to dobra wiadomość(...)ekstraktu waniliowego 1 i 1/5 szkl. kaszy manny 1 łyżka ciemnego kakao 200 g masła około 220 g herbatników 6-7 bananów sok z połowy cytryny 2-3 op. galaretki bananowej Blaszkę (21x32cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie rozkładamy pierwszą warstwę herbatników. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody (przy użyciu 3 opakowań galaretki wykorzystujemy 4 i 1/2 szklanki

Smaki Na Talerzu
Obłoczek tęczowy 126

pieczenia z wyciętych trójkątów możemy zrobić dwa ciasta, na pewno będzie ozdobą każdego stołu. Śmietanę możemy zastąpić jogurtem lub serkami homogenizowanymi. Składniki: ·        2 galaretki żółte ·        2 galaretki pomarańczowe ·        2 galaretki szafirowe ·        2 galaretki zielone(...)Mała puszka ananasów ·        ½ puszki brzoskwiń ·        15 dag wiśni Sposób przygotowania: 1.    Każdy kolor galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody ( zielona, pomarańczowa, szafirowa, żółta), odstawiamy do lekkiego stężenia. 2.    Śmietany ubijamy mikserem z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy żółtą galaretkę, chwilę jeszcze miksujemy

Kulinarna Chwila
Ciasto Jagodowy Miętusek 123

twarogu sernikowego ·        5 łyżek cukru pudru ·        600 ml jagód ·        2 galaretki szafirowe Składniki na masę miętową: ·        2 galaretki landrynkowe ·        Małe opakowanie cukierków miętowych(...)śmietany 30% Dodatkowo: ·        2 galaretki żółte ·        20 listków mięty ·        100 ml jagód Sposób przygotowania: 1.    Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie do lekkiego stężenia (dwie szafirowe w jednej szklance wody, dwie landrynkowe w jednej szklance wody, dwie żółte w dwóch szklankach

Kulinarna Chwila
Torcik agrestowy na zimno 86

Szybki torcik agrestowy na zimno , bez pieczenia. Do zrobienia gdy mamy dojrzały piękny agrest. Oczywiście zamiast agrestu mogą być inne owoce: porzeczki, jagody, maliny, ale wówczas użyjmy inna galaretkę. I warstwa : 100 g herbatników maślanych, 1 opakowanie galaretki agrestowej, 500 g agrestu, II warstwa : 1 opakowanie budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 2 – 3 łyżki cukru, 12 g żelatyny (2 pełne(...)łyżeczki) I warstwa : przygotować galaretkę agrestową używając 350 ml zamiast pół litra. Odstawić do ostygnięcia. Agrest ogolić (obciąć końcówki łodyżki i pozostałości kwiatu), umyć, osuszyć. Kilka najładniejszych owoców zostawić do dekoracji. Formę do ciasta (u mnie tortownica o średnicy 19 cm) wyłożyć folią spożywczą lub aluminiową. Dno formy wyłożyć herbatnikami. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć, przykryć herbatniki cienką warstwą galaretki

królestwo garów
SERNIK KOKOSOWY Z MALINAMI 159

jeden, od razu przygotowywałam kolejny... To super propozycja dla osób na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Bazowałam na przepisie na sernik kokosowy z borówkami , lekko go tylko zmodyfikowałam, dałam 1 galaretkę więcej, by nie rozpływał się w upale... Za pierwszym razem 5 galaretek rozpuszczałam w 550g wody, za drugim w 600g- był bardziej piankowy, jak ptasie mleczko, wersja z mniejszą ilością(...)wody, była bardziej zwarta- jak dla mnie lepsza. Można przygotować sernik również w wersji wegańskiej- zamiast galaretek dodajemy agar i słodzimy do smaku. U mnie tortownica o śr. 25cm Składniki: - 1200g tłustego mleka kokosowego (3 puszki po 400ml każda) - 2x po 270g malin (dałam mrożone) - 6 galaretek malinowych (każda na 500ml wody) W 550-600ml (g) gorącej wody rozpuszczamy

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania