łyżek cukru, dobrze ubić i dodać żółtka. Z żółtkami delikatnie wymieszać +5 kopiatych łyżek mąki krupczatki i 1 płaska łyżeczka proszku. Serek. 2 litrowe serki waniliowe lub brzoskwiniowe, 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe rozpuścić w 1 szkl. wody, 1 śmietana 30% o pojemności 330ml. 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić. Śmietanę ubić dodać serki, razem zmiksować i dodać galaretki, a na koniec(...)żelatynę. Wyłożyć na biszkopt na wierzch brzoskwinie i zalać 3 już stygnącymi galaretkami. Dodam że nie dodaję już cukru bo serki i galaretki są wystarczająco słodkie. Autor przepisu: Joanna Chodak Artykuł Serniczek na surowo z brzoskwiniami i galaretką pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisytylko fajnym, orzeźwiającym napojem, ale też świetnym składnikiem wypieków. Lamoniada idealnie nadaje się do nasączenia biszkoptu, a kompot w połączeniu z żelatyną lub agarem jest zdecydowanie zdrowszym zamiennikiem galaretek w proszku. Przygotowałam przepyszne ciacho z dodatkiem lekkiej, serowej masy i owoców leśnych. Razem z galaretką z owoców leśnych stworzyło to fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Spróbujcie! SKŁADNIKI(...)odrobiną masy serowej i potem z całością. Pamiętajcie, by nie przegrzać żelatyny! Dokładnie ucieramy, w razie potrzeby dosładzamy. NASĄCZENIE: Lemoniadę cytrynowo-pomarańczową zalewamy ciepłą wodą, mieszamy, nasączamy biszkopt. GALARETKA: Kompot z owocami leśnymi zalewamy wodą, gotujemy. Ciepły mieszamy z żelatyną. Ponownie nie gotujemy, bo żelatyna straci właściwości. Odstawiamy do tężenia. CAŁOŚĆ: Na nasączony lemoniadą cytrynowo-pomarańczową biszkopt wylewamy krem serowy
Ostra na Słodkosera (może być z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: ok 40 sztuk (20 dkg) herbatników (użyłam kakaowych) 1 puszka masy kajmakowej 2 galaretki malinowe 0,5 kg mrożonych malin (mogą być też świeże) 600 ml gorącej wody (do galaretek) *** Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną(...)połowę masy serowej *** *** Na masę serową wykładamy warstwę herbatników *** *** Na herbatnikach rozsmarowujemy masę kajmakową *** *** Masę zakrywamy kolejną warstwą herbatników i wykładamy pozostałą masę serową. Całość zakrywamy drugim blatem ciasta *** *** Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odkładamy do wystudzenia. Następnie do galaretki wrzucamy mrożone maliny, mieszamy i od razu wykładamy na ciasto (galaretka szybko tężeje) *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na całą
Blog z ApetytemMoja jest keto. 🙂 Spód to moje standardowe kruche ciasto na bazie jaj . Stąd nie jest to wersja zgodna z dietą wegańską , ale za to jest w pełni wegetariańska , bo galaretkę zagęściłam agarem , a do poprzednich warstw użyłam mojego ulubionego mleka kokosowego . Keto tarta lamington z malinami Coś się kończy, a coś się zaczyna… 🙂 Niestety (albo stety) keto tarta lamington(...)temat pewnych australijskich słodyczy z czekoladą, wiórkami kokosowymi i malinami w roli głównej. Pyszność nad pysznościami! 🙂 Dania Deser Kuchnia Australijska , Wege Keyword ciasto kokosowe , ciasto z owocami , czekolada , galaretka , owoce , tarta Porcje 10 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 15 minut Czas oczekiwania 1,5 godziny Składniki Kruchy spód 2 jajka 1 szczypta soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej
Modern Cave Girldziś mam dla Was coś równie pysznego - 3 bita malinowego. To nic innego jak mięciutki biszkopt na którym spoczywa krem budyniowy, przykryty warstwą kakaowych herbatników, do tego galaretka z malinami i bita śmietana. Same pyszne warstwy, które nie tylko smakują genialnie ale i efektownie się prezentują. Biszkopt: 3 jaja 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki maki pszennej 1 łyżka mąki(...)masło ucieramy do białości, następnie dodajemy stopniowo cukier puder, a gdy się połączy z masłem dodajemy po łyżce budyniu. Gotowy krem rozprowadzamy na biszkopcie i przykrywamy warstwą herbatników. Galaretka malinowa: 2 galaretki malinowe 500 g malin Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wody. Maliny blendujemy, a następnie przecieramy przez sitko, by pozbyć się pestek i mieszamy z galaretką. Gdy zacznie
Cynamonowe szczęścieCiasto jest bardzo orzeźwiające. Banany świetnie komponują się smakowo z masą kokosową, galaretką i bitą śmietaną. Jest doskonałą propozycją na pyszny i nieskomplikowany deser do kawy. Masa kokosowa: 1 szkl mleka 1 szkl cukru 100 g wiórków kokosowych + łyżka do posypania ciasta 200 g miękkiego masła 2 galaretki cytrynowe 4 banany 500 ml śmietanki 30% łyżka(...)herbatników 1/2 tabliczki białej czekolady Masa kokosowa: Mleko, cukier i wiórki kokosowe gotować na małym ogniu ok 30 minut często mieszając aby się nie przypaliło. Ostudzić. Galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody, odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puch, cały czas miksując dodawać po łyżce masy kokosowej. Dno i boki foremki (21x24cm) wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć warstwę
Smakołyki AsiSkoro nastały upalne dni, to mam dla Was lekki deser dla ochłody, czyli serniczek na zimno na owsianym spodzie z galaretką miętową i borówkami. Trzy warstwy smaków i wszystko bez cukru ;) Jemy, cieszymy się słońcem i niczym się nie przejmujemy :D Fit sernik na zimno Składniki na formę o średnicy 18 cm: Spód(...)łyżek syropu naturalnego 4) 15 g żelatyny 5) kilka łyżek gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny Galaretka miętowa: 1) 500 ml wody 2) 3-4 łyżeczki żelatyny 3) 4 łyżki miodu
Na kulinarnym poligoniedeser owocowy Składniki 2-3 nektarynki (mogą być brzoskwinie, morele,) 2 szklanki śmietanki 30 % mocno schłodzonej 3 łyżki żelatyny 2 szklanki jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania galaretki agrestowej (lub dowolnej ulubionej) Instrukcje G alaretki rozpuszczamy w połowie podanej na opakowaniu ilości wody. Każdą galaretkę w osobnym naczyniu, kiedy już będą chłodne zabieramy się za dalszą część deseru(...)śmietankę ubijamy na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru, dodajemy jogurt i przestudzoną żelatynę. ¾ masy wyłożyć na owoce, dokładnie wyrównać, szybko schłodzić. N a zastygłą masę wlać jedną tężejącą galaretkę, szybko schłodzić. D rugą galaretkę zmiksować z pozostałą masą, nie należy się przejmować, że zrobi się lejąca, zastygnie :). Masę wylać na zastygniętą galaretkę. P o około 1 godzinie deser gotowy
To co lubię - gotuję i polecamjajek 8 łyżek cukru 5 łyżki mąki pszennej 5 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę z jabłkami: 6 kwaskowych jabłek 3 agrestowe galaretki Składniki na krem: 0,5 l mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 200 g masła 4 łyżki cukru Instrukcje Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną(...)mieszamy z proszkiem, przesiewamy przez sitko i dodajemy do jajek, delikatnie mieszamy. Pieczemy w formie 30x 35 cm, 30-40 minut w 180 stopniach (do tzw. suchego patyczka). Studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody, dodajemy świeżo starte jabłka i mieszamy z ciepłą galaretką żeby jak najmniej ściemniały. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na ciasto. Wstawiamy do lodówki
To co lubię - gotuję i polecamŁaciaty, bo masa serowa przeplata się tu z musem brzoskwiniowym. Sernik zrobiony jest na herbatnikach. Oprócz warstwy sernikowej, zrobiłam także warstwę kremu budyniowego. Całość wykończyłam mieszanką kruchych ciasteczek i galaretką. Ciasto powstało z tego co miałam akurat w lodówce, ale efekt przeszedł moje oczekiwania. Powstało pyszne, lekkie ciasto o owocowym smaku. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 600g serka(...)waniliowego homogenizowanego 150ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny (lub inna ilość jaka wg opakowania potrzebna jest na 0,5l płynu) ok. 3/4kg brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka cytrynowa 1,5szkl. mleka 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka mąki tortowej 1 budyń waniliowy 150g masła ok. 150-200g mieszanki drobnych kruchych ciasteczek kilkanaście sztuk herbatników Sposób przygotowania: Brzoskwinie obrałam
Waniliowe Improwizacjetortownicę 18 cm / na 26 cm podwajamy składniki Spód z herbatników: 100 g herbatników 70 g masła Kolorowa masa: 250 g mascarpone 150 ml śmietanki 30 % 1/2 opakowania galaretki np. agrestowej 1/2 opakowania galaretki np. jagodowej 1 płaściutka łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru lub więcej do smaku do białej masy 2-3 łyżki jagód mrożonych 6-7 sporych(...)Ciastka kruszymy lub mielimy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku". Tak przygotowanymi ciastkami wylepiamy tortownicę i chowamy do lodówki. Masa 2. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 80 ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia (możemy je wystudzić w misce z zimną wodą) 3. Do miski przekładamy mascarpone oraz śmietankę 30 proc i miksujemy
Gotowanie...to proste !łyżka cukru cynamonowego 200 ml mleka 3 łyżki żelatyny 250 g margaryny 0,5 łyżeczki cynamonu Mus śliwkowy: 0,5 kg śliwek 0,5 szklanki cukru 2 opakowania galaretki jagodowo - jeżynowej Nasączenie: 100 ml gorącej wody 4 torebek herbaty earl grey 100 ml zimnej przygotowanej wody Dodatkowo: 0,5 kg śliwek Przygotowanie: Biszkopt orzechowy - na spód tortownicy o wymiarach(...)pomocą tłuczka do ziemniaków rozdrobnić w ten sposób powstaną małe kawałki owoców. Tak przygotowane owoce podgrzewamy z 0,5 szklanką cukru na małym ogniu i wsypujemy 2 opakowania galaretki jagodowo - jeżynowej, mieszamy. Podgrzewamy, aż się rozpuści galaretka i zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Masa serowa cynamonowa - margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Mleko podgrzać, odstawić z ognia
Ciastka - domowe słodkościtortownica 22 cm A wystarczy tylko mieć składniki 5oo dek truskawek 2 opakowania galaretki wiśniowej 1 paczka gofrów gotowych tortownice wyłożyć papierem do pieczenia lub folia spożywcza.Wyłożyć goframi .Truskawki oczyścić i zmiksować blenderem ,potem podgrzać na palniku i do ciepłej masy wsypać galaretki i wymieszać ,zdiąć z palnika i czekać aż masa stężeje dopiero wylewamy do tortownicy . Masa piankowa(...)potrzebne składniki 11o g cappuccino śmietankowe 500 g śmietany 36 procentowej 1 opakowanie galaretki cytrynowej lub przezroczystej 2 łyżki cukru pudru przygotowanie Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem .Cappuccino zalewamy 1/4 szkl wody przegotowanej i wymieszać ,jak będzie zimna masa wymieszać ze śmietaną.Galaretkę zalać 1/2 szkl wody gorącej i wymieszać.Jak galaretka będzie zimna wlać do śmietany i wymieszać następnie
Moje Wyroby