flaczki z kurczaka - 133 przepisów (strona:5/9)

Flaczki z żołądków drobiowych 449

proponuję pyszne flaczki z żołądków drobiowych. Smakiem nie odbiegają od tradycyjnych flaczków. To doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 50 dag żołądków z kurczaka, 6 skrzydełek z kurczaka, 1 cebula, ½ marchewki, ½ pietruszki, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1,5 łyżki masła, 1 łyżka mąki, majeranek, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, PRZYGOTOWANIE(...)kości. Mięso dodaję do wywaru. Ugotowane żołądki kroję w paski i także dodaję do wywaru. Zagotowuję. Do wywaru dodaję koncentrat pomidorowy. Z masła i mąki przygotowuję zasmażkę. Dodaję do flaczków. Chwilę gotuję. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz majerankiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Flaki z żołądków drobiowych 93

Cześć! Dla lubujących się w podrobach drobiowych pomysł na flaczki podsuwam. Ugotowałam z tej porcji, co podałam w składnikach i flaczki domownicy pochłonęli. Wystarczyło dla 4 osób. Pyszne! Składniki: * 80 dkg żołądków drobiowych * 1 ćwiartka kurczaka * 2 marchewki * 1 pietruszka * 10 cm pora małego * 2 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * masło * 1 łyżka mąki * majeranek * sól, pieprz(...)garnka. Gotowałam do miękkości warzyw. Mięso z ćwiartki oskubałam i pokroiłam w mniejsze kawałki. Dorzuciłam do gotujących się żołądków. Zrobiłam zasmażkę z 2 łyżek masła i łyżki mąki. Zagęściłam flaczki. Przyprawiłam do smaku solą, pieprzem, paprykami, imbirem i gałką. Dosypałam 1 łyżkę majeranku. Odstawiłam na 20 minut by całość przeszła smakiem. Notatki: * wody podlewać w miarę potrzeby, przed zagęszczeniem

Pieprzyć z Fantazją
Flaki z żołądków drobiowych 125

Cześć! Dla lubujących się w podrobach drobiowych pomysł na flaczki podsuwam. Ugotowałam z tej porcji, co podałam w składnikach i flaczki domownicy pochłonęli. Wystarczyło dla 4 osób. Pyszne! Składniki: * 80 dkg żołądków drobiowych * 1 ćwiartka kurczaka * 2 marchewki * 1 pietruszka * 10 cm pora małego * 2 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * masło * 1 łyżka mąki * majeranek * sól, pieprz(...)garnka. Gotowałam do miękkości warzyw. Mięso z ćwiartki oskubałam i pokroiłam w mniejsze kawałki. Dorzuciłam do gotujących się żołądków. Zrobiłam zasmażkę z 2 łyżek masła i łyżki mąki. Zagęściłam flaczki. Przyprawiłam do smaku solą, pieprzem, paprykami, imbirem i gałką. Dosypałam 1 łyżkę majeranku. Odstawiłam na 20 minut by całość przeszła smakiem. Notatki: * wody podlewać w miarę potrzeby, przed zagęszczeniem

Pieprzyć z Fantazją
MENU NA KOMUNIĘ, URODZINY, PRZYJĘCIE DOMOWE 1154

małą podpowiedź, co można przygotować do jedzenia nie drogo i smacznie. DANIA GŁÓWNE DO WYBORU:  Rosół z kury  Flaczki sojowe z jajkiem gotowanym na twardo  Krem z boczniaków   2.  Pierś z kurczaka po królewsku z młodymi ziemniakami  Polędwiczki wieprzowe duszone w powidłach  tu Łosoś pieczony w ziołach z pieczonymi ziemniakami

pieprzny smaczek
Oryginalne dania z pęczaku 108

masą jajeczną i serami. Tu świetnie sprawdzil się grecki ser haloumi. Zobacz przepis Paella z pęczaku, krewetek i kurczaka Typowe, hiszańskie, jednogarnowe danie w nietypowej wersji. Bazę stanowi pęczak. Pozastałę składniki są takie same jak w klasycznej paelli. Zobacz przepis Flaczki z boczniaków po warszawsku z pęczakowym pulpetem Nasza wariacja na temat jednego z najbardziej emblematyczych polskich, warszawskich dań(...)oryginalnej flaczki podawane są z solidnym pulpetem mięsnym. U nas flaczki są zrobione z boczniaków, a pulpety utoczyliśmy z masy z pęczaku i indyka. Tak jak kiedyś na “Różycu” tak i u nas zawiesista zupa podana jest w słoiku. Zobacz przepis Pieczone pęczotto z kurczakiem Pęczotto, czyli kaszę przygotowywaną metodą risotto, można zrobić na dwa sposoby

Niedzielny kucharz
Krótka seria - Wrocław - Łubu Dubu 179

klimacie). Standardowo napoje 4 zł, natomiast jedzenie od 8 do 16. W tańszej opcji możemy zjeść tatara z żółtkiem (!), flaczki teściowej czy wielkopolską potrawę zwaną gzikiem. Za 12 zł zjemy już normalny obiad - od kurczaka, po wieprzowinę i pierogi radzieckie ze śmietaną ("pierogi inspirowane kuchnią naszych Wschodnich Przyjaciół"). W "karcie" za 16 zł znajdziemy nieco inne dania, mniej

Right Behind The Kitchen
Flaczki z żołądków drobiowych z mięsem 238

flaczki z żołądków drobiowych. Rewelacyjny pomysł na obiad dla miłośników podrobów!     Składniki: ok 1 kg żołądków drobiowych 1 ćwiartka z kurczaka ok. 5-6 skrzydełek z kurczaka 1 marchew 1 korzeń pietruszki 1 mały por kawałek selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, majeranek, 2 liście laurowe, 4 ziarenka pieprzu, 3 ziarenka(...)przykryciem 30 minut *** *** Po tym czasie dodajemy umyte i oczyszczone mięso z kurczaka, włoszczyznę i cebulę pokrojone w kawałki *** *** Wszystko gotujemy pod przykryciem przez około 1 godzinę – do momentu, aż żołądki całkowicie zmiękną. Następnie mięso wyjmujemy z garnka za pomocą łyżki cedzakowej. Skrzydełka i ćwiartkę z kurczaka obieramy z kości i kroimy na mniejsze kawałki, natomiast żołądki tniemy

Blog z Apetytem
Flaczki z żołądków drobiowych z ciecierzycą 128

jutrzejszy obiad proponuję pyszne flaczki z żołądków drobiowych. Potrawa jest łatwa do przygotowania. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: 800g żołądków drobiowych, 6 skrzydełek z kurczaka, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 cebula, ½ puszki ciecierzycy, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, ½ łyżeczki majeranku. 1 łyżka mąki, 1 łyżka masła, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Skrzydełka zalewam wodą. Dodaję(...)dodaję do wywaru ze skrzydełek. Wszystko razem gotuję 15 minut. 3. Do wywaru dodaję odsączoną z zalewy ciecierzycę oraz koncentrat pomidorowy. Z mąki i masła robię zasmażkę. Dodaję do flaczków. Całość gotuję jeszcze przez 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kiełbaski drobiowe domowe i bardzo smaczne 193

końcowy rewelacyjny :) Kiełbaski wyszły pyszne, można je zjeść na ciepło jak i na kanapki. Do ich zrobienia wykorzystałam flaczek sztuczny o średnicy 1 cm ale jeśli macie grubsze to nie szkodzi. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 2 kg zmielonej piersi z kurczaka 1/2 szklanki oleju około 1szklanki wody 1 kopiasta łyżka przyprawy do kurczaka 1 kopiasta łyżka ziół prowansalskih 2 łyżki(...)przebadam za słonym więc dodałam tyle przypraw. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki co najmniej na godzinę. Na maszynkę nakładamy cienką końcówkę do robienia kiełbasy, następnie delikatnie naciągamy flaczek, do maszynki nakładamy mięso i gdy pojawi się we flaku ręką kontrolujemy grubość aby nie było za mocno napchane mięsem bo podczas gotowania nam popęka. Końcówki zawiązujemy, długość kiełbasek zależy już

Sama słodycz i szczypta chili
Flaczki z żołądków drobiowych 122

Flaczki można też przygotować na bazie żołądków drobiowych. Smakują wybornie <3 Składniki 1 kg żołądków drobiowych 2 udka z kurczaka 1 skrzydło z indyka 1 marchew 1 pietruszka 1 mały por kawałek selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól majeranek 2 liście laurowe 4 ziarna pieprzu 3 ziarna ziela angielskiego słodka papryka ostra papryka

R'n'G Kitchen
Flaczki drobiowe z udek 226

Mój mąż nie lubi tradycyjnych flaczków, dlatego postanowiłam przygotować flaczki drobiowe z udek, które są równie smaczne. Nie wszyscy czują się komfortowo spożywając krowi

e-PrzepisyKulinarne
Flaki z boczniaka 114

flaki z boczniaka? Co o tym myślicie? Dziś napiszę o super prawie szybkich i bardzo smacznych flaczkach z boczniaka. Składniki: * 500 g boczniaka * 1,5 l bulionu drobiowego ( jeśli nie mamy to gotujemy rosołek z np. 5 skrzydełek i ćwiartki kurczaka) * 1 marchew * 1 nieduża pietruszka * 1/5 kostki masła * 1,5 łyżki mąki * majeranek * 1 liść laurowy * 3 ziela(...)marchew i pietruszkę pokroiłam w kostkę. Dodałam do gotującego się boczniaka. Zrobiłam zasmażkę z masła i mąki. Masło doprowadziłam do wrzenia na patelni, zasypałam mąką i przemieszałam. Dolałam do flaczków. Na sam koniec przyprawiłam do smaku solą, pieprzem, paprykami i gałką. Można dodać również gotowej przyprawy do flaków. Roztarłam majeranek w dłoniach i posypałam danie. Gdy flaki z boczniaka

Pieprzyć z Fantazją
SŁOIKI Z SERCEM- CO MOŻNA WŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW NA WAKACJE 185

kiedyś moja Babcia.    W słoiki, możemy przygotować praktycznie wszystko.  *Gołąbki w sosie pomidorowym *Duszone kawałki kurczaka z warzywami *Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym *Pulpeciki drobiowe z sosem koperkowym *Gulasz wieprzowy z warzywami *Karkówka w sosie pomidorowym *Flaczki *Fasolka po bretońsku *Leczo *Żeberka w sosie z warzywami *Równie dobrze możemy też zawekować zupy z wkładką mięsną. Przygotowując

Z Majeczką w kuchni
Aromatyczne flaczki drobiowe z dodatkiem boczniaków. 211

pokrojonych flaczków wołowych, sprawia, że zupa nabiera lekko grzybowego aromatu, co jest naprawdę fajnym dodatkiem. Polecam! Aromatyczne flaczki drobiowe z dodatkiem boczniaków. Składniki na garnek o pojemności 4 litry: 1 kg boczniaków 500 g żołądków drobiowych 4 ćwiartki z kurczaka por - biała część 3 średniej wielkości marchewek 1 duży korzeń pietruszki 1 mały korzeń selera 2 kopiaste łyżki

Poezja Smaków - blog kulinarny