Cześć! Dla lubujących się w podrobach drobiowych pomysł na flaczki podsuwam. Ugotowałam z tej porcji, co podałam w składnikach i flaczki domownicy pochłonęli. Wystarczyło dla 4 osób. Pyszne! Składniki: * 80 dkg żołądków drobiowych * 1 ćwiartka kurczaka * 2 marchewki * 1 pietruszka * 10 cm pora małego * 2 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * masło * 1 łyżka mąki * majeranek * sól, pieprz * papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, imbir * liść selera i liście pora Ugotowałam ćwiartkę kurczaka z... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.