Soczewica to ostatnio mój ulubiony dodatek w sumie do wszystkiego i uważam, że jest trafiona do wielu dań. Szczególnie do różnych sałatek. Do tego szpinak, który
Niezły MłynekUwielbiam te placki. Jeśli je zrobicie i spróbujecie zrozumiecie, że nie da się ich nie kochać. Ich szykowanie to całe trzy minuty – odrobina dłużej schodzi nad
Karo in the KitchenKochani ja już czuję wiosnę i powiem, że trochę nawet zaczęłam uważać na to co jem. Może nie do końca jestem na diecie jak to ja
Niezły MłynekMój dzień musi obowiązkowo zacząć się od pysznej kawy z mlekiem. Wiem, że to niezdrowo, ale od wielu lat tak robię, bo lubię i już
Di gotujePonieważ miało być fit to nie ma mąki, jednak bez czekolady nie było by takie fajne hehe. Hmm ciasto wyszło obłędnie, do kawy idealne i
Niezły MłynekSzakszuka to doskonały pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie - w dodatku jest to danie, w którym naprawdę możemy szaleć z dodatkami (podstawowy przepis znajdziecie
Moje Kuchenne RewelacjePo ostatnim poście na facebooku dostałam od Was kilka pytań o moje śniadania. Jem je sumiennie codziennie od stycznia, zmieniłam swoje nawyki żywieniowe i chudnę
Karo in the KitchenUwielbiam ten przepis – znalazłam go w książce ostatnio bardzo przeze mnie eksploatowanej „Vegan for fit” Attilli Hildmanna. Placuszki wyglądają przepięknie i jeszcze lepiej smakują, amarantus zaś nadaje im szczególnego charakteru. To śniadanie może wyglądać na skomplikowane i czasochłonne, w rzeczywistości jest proste i szybkie jak mało które. Placuszki robi się ekspresowo, a do przygotowania lodów wystarczy mikser
Roślinna - blog wegańskiMarchewka nie jest zarezerwowana wyłącznie jako składnik zup, surówek czy jako dodatek do obiadu. Okazała się świetnym i wartościowym składnikiem śniadania, które smakuje jak najlepsze
Karo in the KitchenNigdy nie rozumiałam fascynacji hummusem, przyznam szczerze, że wręcz nie przepadałam za nim, aż do momentu, kiedy zaczęłam go przygotowywać sama. Okazało się, że to nie
Fitsweet.meOd kilku lat nie kupuje pieczywa w piekarni tylko sama przygotowuję. Uważam, ze najlepszy chleb to ten przygotowany w zaciszu domowym na zakwasie lub drożdżach. Robiąc
Kulinarne pyszności MolkiGranola, czyli smażone na patelni płatki owsiane z dodatkiem posiekanych orzechów, wiórków kokosowych, płatków migdałów oraz pestek słonecznika i siemienia lnianego. Po uprażeniu wymieszane z olejem
cool and mintyJakiś czas temu publikowałam na blogu przepis na chleb wieloziarnisty, gdzie nie było ani grama drożdży i zakwasu. Ciężki, chrupiący i uzależniający! Ostatnio, na wzór właśnie
Kuchnia w czekoladzieWariacja na temat klasycznego hummusu z ciecierzycy z dodatkiem super aromatycznych suszonych pomidorów oraz orzechów. Świetnie sprawdza się na kanapkach a także jak dip do surowych
Pyry na GazTylko 3 składniki i kilkanaście minut pracy- czy można sobie wyobrazić lepsze danie na wielkanocny stół? Spróbujcie *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć
Eat me! Fit me!