cóż załóżmy że żyje krótko i mało w nią wsiąknęło. Na koniec powiem że ja po prostu nie przepadam za rybami. I tyle. Składniki 4 porcje 1 dorsz lub 2 gotowe filety 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki orzeszków ziemnych sól,pieprz do smaku 3 łyżki oleju bazyliowego Wykonanie Krok 1 Rybę umyć ,wysuszyć
Eli Gotowaniedodatkiem ziemniaków. Przygotowanie takiej ryby nie zajmuje wiele czasu i jest bardzo proste. składniki na 4 porcje 500 g filetów rybnych 2 cebule 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera kilka ziaren ziela angielskiego 150 g koncentratu pomidorowego olej do smażenia mąka do panierowania 2 liście laurowe czarny pieprz sól przepis Umyte i osuszone filety rybne kroimy na mniejsze(...)centymetrowe kawałki a następnie delikatnie oprószamy solą oraz pieprzem z obu stron. Tak przygotowaną rybę obtaczamy w mące po czym smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obydwu stron na złoty kolor. Usmażone filety zdejmujemy z ognia odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Obraną cebulę kroimy w półplasterki a marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych
Smakowite Daniapieprzem, przesmarowujemy z obu stron oliwą i układamy na grillu. Następnie do piekarnika nagrzanego do 220 stopni wkładamy posmarowane oliwą filety sandacza i pieczemy około 15 minut. Grillowane plastry bakłażanów układamy na talerzu, na nich kładziemy porcję ryby i posypujemy natką pietruszki
Miód i pieprzSkładniki: Filety z tuńczyka około 2 centymetrów grubości 2 łyżki octu winnego 1 ząbek czosnku 2 garści świeżej kolendry 2 garści świeżej natki pietruszki 1
Viola cooks with passionręczniku i kroimy na kilka większych kawałków. Wkładamy do sosu, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu przez około 7-10 minut (w zależności od grubości filetów). W połowie gotowania przewracamy kawałki ryby na drugą stronę i dorzucamy pomidorki koktajlowe. Gdyby sos wydawał nam się za rzadki, można pogotować go chwilę bez przykrycia, aż zredukuje się i zagęści. Gdyby
cool and mintyobędzie się tutaj bez aluminiowej tacki – położenie takiego mięsa bezpośrednio na ruszcie groziłoby małą katastrofą . Ponieważ nie jest ono również tak delikatne jak np. filet z kurczaka czy większość grillowanych ryb, potrzebuje znacznie więcej czasu. Dlatego pokrojony w plastry i zamarynowany boczek najpierw pieczemy pod przykryciem z folii aluminiowej przez ok. 30 minut. Następnie przekładamy go na otwarty
Kulinarna PokusaJapońskie kanapki ryżowe Składniki: 250 g ryżu do sushi 3 łyżki octu ryżowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 arkusze sprasowanych wodorostów nori 1 puszka
czarrna od kuchniSkładniki: 5 filetów śledziowych 3 ziemniaki 1 puszka soczewicy 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula 2 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu mleko sól, pieprz Wykonanie: Śledzia
magiczna kuchnia Kasi200 g filetów śledzia w oleju, 110 g kapusty kiszonej, 20 g imbiru marynowanego, 7 śliwek wędzonych (u mnie suska sechlońska), 1 cebula czerwona, 20 ml
królestwo garówSkładniki: 500 g filetów śledziowych matias 1 cebula 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 500 g filetów śledziowych matias 2 małe ogórki kiszone 2 cebule 1 puszka zielonego groszku 1 łyżeczka posiekanego koperku 250 ml kwaśnej śmietany sól, biały
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 2 filety z mintaja płatki żytnie 1 jajko sól, pieprz, papryka mielona, tymianek, czosnek granulowany Filety solimy, pieprzymy i posypujemy papryką z obu
Moje-pitraszenieinstrukcji na opakowaniu. Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w półksiężyce i podsmażamy na 1 łyżce oliwy. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą. Na dno rozkładamy równomiernie kaszę, następnie fileta z mintaja - posypujemy oregano. Na rybę wykładamy paprykę i cebulę. Jajka wbijamy do plastikowej miski wsypujemy wszystkie przyprawy (tak aby było dobrze doprawione) i miksujemy, przelewamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w piekarniku
Moje-pitraszenieryżu 100 g mini marchewek 0,5 szklanki bulionu 2 łyżeczki mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% 0,5 łyżeczki świeżego koperku Sól Pieprz Filety z mintaja rozmrażamy. Doprawiamy przyprawą do ryb z każdej strony. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem
VioletoweKucharzenie6 filetów miruny ok 600 g tymianek sok z połowy cytryny 1 łyżka octu winnego 2 łyżki oliwy szczypta chili suszonej w płatkach szczypta soli pieprz
Gotowanie jest łatwe