filet z ryby - 2315 przepisów (strona:55/155)

Łosoś z warzywami w miodzie i ryżem jaśminowym 195

podsmażonego na patelni, dodałam do wszystkiego miód i do tego mój ulubiony ryz jaśminowy :). Nam smakowało bardzo :)) Danie jest szybkie i proste. Jeśli lubicie ryby na słodko to polecam :))) Miłego dnia :) Składniki: filet z łososia mała cukinia  brokuł kukurydza z puszki suszone pomidory pomidorki koktajlowe sok z cytryny ząbek czosnku czerwona cebula sól pieprz  miód wielokwiatowy

kruche babeczki
Karp smażony marynowany 179

ryba w zalewie octowej . Karp smażony marynowany jest bardzo smaczny. Gdy zostanie Wam jakaś smażona ryba i nie wiecie co z nią zrobić to polecam rybę przygotować właśnie w marynacie. Polecam! 6 kawałków filetów z karpia bułka tarta, sól i pieprz czarny mielony, olej do smażenia Przygotowanie: Oczyszczonego karpia bez łusek filetujemy, myjemy, osuszamy i obtaczamy karpia w bułce tartej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
siekane kotleciki rybne z brokułem 118

mała czerstwa bułka kilka różyczek brokuła kilka gałązek koperku pieprz sól bułka tarta tłuszcz do smażenia Brokuła ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i drobno pokroić. Filety rybne drobno posiekać. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Rybę, jajko, bułkę, brokuła i posiekany koperek wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zupa rybna z kaszą jaglaną 149

minut z liściem laurowym. Następnie pokroić cebulę w piórka, marchewkę zetrzeć i smażyć na maśle przez 10 minut na bardzo wolnym ogniu (stale mieszając). Włożyć filety rybne i poddusić przez następne 5 minut. Rybę z warzywami przełożyć do zupy, doprawić i gotować powoli przez 15-20 minut, następnie zmiksować. Posypać koperkiem i podawać ze śmietaną

Tradycyjna Kuchnia
Śledź z olejem 203

Teraz będzie kilka wpisów przedświątecznych , świątecznych...po prostu nie było kiedy wcześniej wstawić przepisów..na początek śledzie z cebulką wymieszaną z pieprzem cytrynowym i zalane olejem

Moje domowe kucharzenie
Łosoś gotowany na parze. Łosoś z masłem. 318

The post Łosoś gotowany na parze. Łosoś z masłem. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym 972

The post Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Leczo rybne a’la Seko 373

Post Leczo rybne a’la Seko pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Ryba po grecku 143

Składniki: 500 g filetów (dorsz,morszczuk) cytryna 2 jajka mąka bułka tarta olej do smażenia  6 marchewek 1 seler  1 duża pietruszka 1 cebula 1 przecier pomidorowy sól,pieprz Wykonanie: Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Cebulę rumienimy na oleju, następnie dodajemy pozostałe warzywa chwilę podsmażamy , dolewamy 1/3 szklanki wody(...)pomidorowy oraz doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie wymieszać. Rybę kroimy na mniejsze kawałki przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka roztrzepujemy widelcem. Rybę obtaczamy w mące, jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju. W naczyniu układamy warzywa na to warstwę ryby, czynność powtarzamy pamiętając by ostatnią warstwą były warzywa

magiczna kuchnia Kasi
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 350

zamrażalniku kilka opakowań warzywnych mieszanek - brokułów, kalafiora, marchewek, papryki, fasolki - wrzucacie na patelnię, dusicie kilka minut i kolejna porcja warzyw zaliczona :) ryby Jeśli możecie wybierajcie te świeże, ale miejcie też w zapasie jakiś mrożony filet, dodajcie troszkę masła, plaster cytryny, zawińcie w folię aluminiową, włóżcie do piekarnika i po 20 minutach pyszna i zdrowa duszona ryba gotowa :) cytryna/limonka

Cooking Monster
Dorsz na warzywach 178

jedna. Cieszę się także, że mój tata postanowił spróbować ryby w takiej postaci, ponieważ do tej pory jadał tylko panierowane i smażone filety.  Źródło: „Życie na gorąco”, nr 36/2012, s. 26 Składniki: 2 filety z dorsza 60 dag pomidorów 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy sól, pieprz pęczek natki pietruszki 8 dag miękkiego masła 6 łyżek(...)pieprzem.  Miękkie masło wymieszać z posiekaną natką i bułką tartą. Przyprawić pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Filety z dorsza opłukać, wytrzeć do sucha. Posmarować masą ziołową. Warzywa z patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na warzywach ułożyć kawałki ryby. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C. Zapiekać przez 12 minut.  Przed podaniem rybę skropić oliwą

Pasja Smaku
ŁOSOŚ Z PATELNI 218

rybkę przygotowaną w prosty, tradycyjny sposób: usmażoną na patelni  na sklarowanym maśle.  Do tego ulubione warzywa i cóż chcieć więcej?  Składniki: filet z łososia cytryna pieprz cytrynowy majeranek przyprawa do ryb masło klarowane koperek Wykonanie: Łososia  dzielimy na kawałki. Każdy kawałek kropimy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą do ryb, pieprzem cytrynowym oraz odrobiną

Walijskie Pichcenie
Filet rybny w warzywach 199

cytryny koperek sól, pieprz, oliwa  Przygotowanie : Fileta z mintaja rozmroziłam, osączyłam i posypałam solą (pozostawiłam na 10 min ) Obraną marchew starłam na tarce o grubych oczkach, pora pokroiłam w krążki, łodygę selera w grubą kostkę, dodałam pieprz, dolałam oliwę - wymieszałam dosypując koperek Na folii ułożyłam warstwę warzyw, na niej rybę ( pokropiłam sokiem cytrynowym ), a na rybę ponownie warzywa

Proste Potrawy
Dorsz w sosie pomidorowo-cebulowym 127

Dziś udało mi się kupić znakomite filety z dorsza. Nie pamiętam już kiedy je ostatnio jadłam. Powędrowały od razu na stół. Ponieważ nie przepadam za panierowanymi rybami, poszukałam trochę w necie, sprawdziłam stan mojej spiżarni i zabrałam się do dzieła. Wyszło przepyszne, odrobinę pikantne danie. Na pewno jeszcze nie raz do niego powrócę.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Łosoś ze szpinakiem zapiekany w cieście francuskim 287

Pyszny rozpływający się łosoś pod kołderką szpinaku. Całość zawinięta w chrupiące ciasto francuskie. Proste i pyszne jedzonko.składniki:500 g świeżego łososia bez skóryprzyprawa do ryb

Monia miesza i gotuje
Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej wg Okrasy 171

Post Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej wg Okrasy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Pieczona tołpyga z czatnejem paprykowym i sałatką ze smażonych boczniaków. 222

mną problem, bo nie zmusili mnie do nawet spróbowania karpia w wigilię. Jednak poszerzając swoje kulinarne horyzonty przyszedł czas na przygotowanie jednej z ryb nie lubiących słonego otoczenia. Do dzieła tołpyga! Czego użyłem? -filet z tołpygi ze skórą -masło klarowane -czosnek, ząbek zgnieciony bokiem noża i posiekany -mix sałat; lodowa, rukola, roszpunka, strzępiasta -boczniaki -sól, pieprz Marynata: -oliwa(...)balsamicznego, cukru i dusimy do całkowitego zgęstnienia. Jeżeli lubicie ostre smaki, możecie, zamiast papryki słodkiej użyć, ostrej, albo chilli. Rybę smażymy od strony skóry, na maśle klarowanym, na patelni, którą można wsadzić do piekarnika. Gdy skórka się zrumieni na wierzch ryby wykładamy czatnej i wkładamy na 10 minut do piekarnika w temperaturze 170 stopni góra-dół. Na maśle klarowanym

BaRepas
Dorsz z nutką musztardowo – chrzanową 138

upodobań.Zapiekana w niezwykle aromatycznej i smacznej bejcy z dodatkiem chrzanu , musztardy , miodu i świeżego kopru sprawia , że cały dom jest wypełniony zapachami , a ryba jest niezwykle sycąca , ale zarazem lekka.Spróbujcie! SKŁADNIKI:* dorsz ( filet ) – 2 szt* chrzan – 2 łyżki* ostra musztarda – 2 łyżki*chleb tostowy – 2 szt* jogurt naturalny gęsty – 200 ml* koperek(...)ząbki* miód – 1 łyżka* sól* pieprzSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Filety oczyszczamy , posypujemy z 2 stron odrobiną soli.Miąsz z 2 kromek chleba tostowego kruszymy.Dodajemy jogurt naturalny , musztardę , chrzan i posiekany koperek.Mieszamy z miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.Dokładnie mieszamy.W naczyniu żaroodpornym układamy rybę , a następnie pokrywamy przygotowaną bejcą.Odstawiamy do ” zamarynowania

Ostra na Słodko
Francuska niespodzianka. 174

serku i szparagach. Można przygotować dla każdego osobny "pakuneczek", lub zrobić jeden długi i kroić przy stole. 300g  łososia( filet bez skóry)100g serka ziołowego np.Tartare6 szt. szparagów lub więcej ze słoikaprzyprawa do ryb Łososia obsypać przyprawą. Szparagi lekko przesmażyć na maśle. Na środek ciasta francuskiego wyłożyć serek, na serku ułożyć szparagi i następnie filet łososia

Kulinarny karnet Christophera
Karp zatorski w migdałach z puree z fasoli korczyńskiej 182

fasoli korczyńskiejgałązka tymianku2 ząbki czosnkusól, pieprzoliwaPrzygotowanie:Karp: Bierzemy 2 płaty karpia, wycinamy ości z części brzusznej, odcinamy płetwy i część ogonową. Filety kroimy na mniejsze kawałka- każdy na 4. Resztki ryby możemy wykorzystać do przygotowania bulionu rybnego. Płaty karpia doprawiamy białym pieprzem i solą (tylko od strony mięsa). Na talerz wbijamy jajko, roztrzepujemy je. Na kolejny talerzyk

Smakowity Blog Kulinarny