filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:106/172)

pieczony łosoś 265

świeża bazylia świeży rozmaryn anyż gwiaździsty sól pieprz oliwa z oliwek Rybę – jeżeli w całości – po oskrobaniu ponacinać ukośnie, żeby aromaty mogły dostać się do środka. Przy filetach nie ma co robić – są juz gotowe. Cytryny pokroić w plastry, posolić, popieprzyć i usmażyć na oliwie, aż skórka lekko zbrązowieje na brzegach. Przygotować folię aluminiową odpowiednio dużą(...)oliwą. Jeżeli ryba jest w całości, plastry cytryny i gwiazdki anyżu włożyć również do środka. Szczelnie zawinąć folię, żeby para podczas pieczenia nie wydostawała się na zewnątrz. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 20 minut. Podawać z sosem holenderskim

stajnia gołębie od kuchni
Confit z kaczki 158

włożyć do piekarnika nagrzanego d0 140 stopni. Piec przez około 2 godziny, do miękkości. Mięso musi być całkowicie zanurzone w tłuszczu. Gotowe mięso wystawić z piekarnika. Temperaturę w piekarniku zwiększyć do 200 stopni. Nogi kaczki wyjąć z tłuszczu, zlać tłuszcz. Nogi ułożyć z powrotem w naczyniu, skórką do dołu i piec jeszcze przez około 10 minut, przewrócić na drugą stronę(...)trochę odlanego wcześniej tłuszczu po pieczeniu kaczki. Na gorący tłuszcz wrzucić ziemniaki, dodać poszatkowane liście rozmarynu, doprawić solą i pieprzem, ziemniaki zrumienić. Confit z kaczki, zarówno nóżki, jak i filety świetnie smakują z tak przygotowanymi ziemniakami. Post Confit z kaczki pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Pstrąg łososiowy zapiekany z ziemniakami i brokułem pod beszamelem 181

Posypujemy niewielką ilością tartego sera żółtego (1-2 łyżki). Kolejną warstwę stanowi pstrąg łososiowy (jeśli jest ze skórą należy ją ściąć ostrym nożem i sprawdzić czy nie pozostały w filecie jakieś ości, jeśli są powyjmować). Rybę wcześniej oprószamy z obu stron solą i pieprzem cytrynowym. Posypujemy 1 łyżką tartego sera. Brokuł dzielimy na małe różyczki, układamy w naczyniu(...)mleko i nadal mieszamy aż do zgęstnienia sosu - robimy to na małym ogniu, aby nie zagotować. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sosem polewamy zapiekankę i wstawiamy całość do piekarnika na około 35 minut (180 stopni

Kolorowy Przepisownik
Zapiekanka z bułki paryskiej z kurczakiem 325

czarny świeżo mielony do smaku Sos: 4 jajka 1 szklanka mleka 2% 15 dag sera mozzarella w bloku sól do smaku pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie dania: Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, tak samo umytego pora. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy mięso, oprószamy suszoną natką pietruszki, przesmażamy 3 minuty, po czym dodajemy pora(...)pomidorem. Sos: Jajka miksujemy z mlekiem doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, wrzucamy starty na tarce ser mozzarella, sosem zalewamy zapiekankę. Wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, zapiekamy 20 minut, podajemy gorącą po wyjęciu z pieca. Życzę smacznego

Wanilia i Kardamon
Paluszki rybne 136

papier do pieczenia, kilka minut i obiad gotowy. Uwierzcie - dzieci za nimi szaleją, nigdy nie zjedzą z większym apetytem ryby przygotowanej w inny sposób. Co prawda paluszki rybne z piekarnika przygotowuje się łatwiej, ale ja lubię smażone ryby i sobie tego nie odmówię, dlatego swoje przygotowałam na patelni.  Ile smażyć paluszki rybne? Paluszki smażymy do momentu aż się(...)samo jak bułki tartej, ale w rezultacie daje ona o wiele lepszy efekt, danie wykonane przy użyciu panko jest bardziej chrupiące. Paluszki rybne przepis Potrzebujemy: 400 g filetów rybnych w kostce 2 jajka panko sól, pieprz Każdą kostkę dzielimy na 4 części. Kostki muszą się lekko rozmrozić, żeby można było je pokroić. Takich prosto z zamrażarki nie uda się

MamaOskarka
RYBA PIECZONA POD POMIDOROWO-KOPERKOWĄ PIERZYNKĄ 174

kopru * 2-3 łyżki ketchupu pikantnego * 4-5 łyżek przecieru pomidorowego * olej do smażenia ryby * mąka do panierki * sól * pieprz * przyprawa do ryby  (użyłam Skworcu) * odrobina wody Wykonanie: Filety z ryby rozmrozić, dobrze osuszyć. Posypać je solą, pieprzem i przyprawą do ryby, panierować w mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju(...)chwilę wszystko poddusić. Na końcu dodać posiekany koperek i wymieszać.  Przesmażoną rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch wyłożyć sos pomidorowo-koperkowy. Zakryć naczynie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C, piec około 15-20 minut.  Ryba najlepiej smakuje na ciepło i najlepsze jest kolejnego dnia

Zrób to smacznie
Aromatyczny dorsz. 137

Dobra ryba na obiad nigdy nie jest zła! Proponuję dorsza w wersji fit- aromatyczny, soczysty i kruchy! SKŁADNIKI: 500 g. fileta z dorsza 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła klarowanego mały ząbek czosnku koper sól, pieprz z moździerza sok z 1/2 limonki lub cytryny WYKONANIE: dorsza rozmrażamy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na kawałki, na dno kładziemy folię(...)masłem(będzie bardziej fit, gdy pokropicie oliwą z oliwek), rybę zawijamy folią i tak przygotowaną wstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godz.- ja zostawiam na noc, rybę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 min. z termoobiegiem i gotowe, podać ze surówką z kiszonej kapusty

Kuchnia Beaty
,,Zapiekanka z kurczakiem, serem mozzarelą i brokułami” 149

dzień szukamy łatwych i szybkich pomysłów na ciepłe danie obiadowe. Dziś pragnę Wam zaprezentować niezwykle prostą w przyrządzeniu i efektowną zapiekankę uzupełnioną w bogate wita miny i minerały. Składniki: filet z kurczaka przyprawa do złotego kurczaka Knorr świeżo mielony pieprz olej – 15 mililitrów 2 pomidory 1 brokuł 2 kulki sera mozzarela makaron Garofalo – rurki Sos: śmietana(...)plasterki. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na makaron układamy w odpowiedniej kolejności pomidor, kurczak, mozzarela, brokuł. Całość możemy zalać sosem czosnkowym. Wkładamy do piekarnika w temperaturze 200 stopni

Podróż w kulinaria
Filet drobiowy w śliwkach 196

          Delikatne mięso drobiowe w kwaśnej śliwkowej glazurze. Może być dodatkiem do obiadu lub zimną przystawką. Polecam raczej

Praktyczna pl
Pstrąg łososiowy z mozzarellą i pomidorami 128

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pstrąga łososiowego zapiekanego z serem mozzarella i pomidorami. Do przygotowania porcji dla 2-3 osób potrzebujemy: - filet pstrąga łososiowego ok. 300 g - 1 kulkę mozzarelli - 1 pomidora  - sok z połowy cytryny - 2 łyki oleju z suszonych pomidorów - szczyptę suszonej bazylii - sól i pieprz 1. Najpierw odcinamy skórę pstrąga, a następnie płuczemy i osuszmy(...)pieprzem. 4. Na wierzch pstrąga układamy plasterki mozzarelli i pomidora. Całość ponownie oprószamy solą i pieprzem oraz bazylią. 5. Tak przygotowaną rybę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 20-25 minut. SMACZNEGO

Bez Cebuli
Spaghetti z dorszem 163

makaronu spaghetti 1 duży brokuł 3 średnie pomidory 15 dag żółtego sera  30 dag mielonego twarogu 4 jajka 1/2 szkl. mleka sól mielony czarny pieprz Sposób wykonania: Filety z dorsza czyścimy, moczymy , osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Po czym odstawiamy na ok. 30 minut. Makaron gotujemy na pół twardo. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Brokuły czyścimy(...)pieprzem. Łączymy z makaronem. Wykładamy na spód formy posmarowanej lekko tłuszczem. Rybę siekamy, mieszamy z pozostałymi jajkami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy makaron z twarogiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. i pieczemy ok. 40 minut. Tuż przed końcem na wierzchu układamy pomidory z brokułami i posypujemy żółtym serem

Różne smaki w kuchni
Łosoś Teriyaki 208

Pieczony filet z łososia marynowany w japońskim sosie teriyaki, podawany z ryżem lub makaronem. Dzięki wcześniejszemu marynowaniu ryba nabiera intensywnego aromatu i wspaniałego smaku.  Składniki na 2 porcje: 2 kawałki łososia ze skórą na marynatę: 1/2 szkl. sosu sojowego 2 łyżki mirin 2 łyżki wody 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru brązowego ząbek czosnku 1 cm imbiru dodatkowo(...)marynaty wymieszać w rondelku, zagotować. Gotować na małym ogniu przez około 10 minut, aż sos się zredukuje, wystudzić. W tak przygotowanym sosie zamarynować kawałki łososia przez co najmniej godzinę. Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą. Umieścić w nim rybę i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. W międzyczasie kilkakrotnie polewać łososia marynatą. Pare minut

wyzwania kuchenne
Muffiny makaronowe z rybą 155

Składniki : 20 dag - makaronu spaghetti  ser gouda - 80 g papryka kolorowa marynowana - 140 g natka pietruszki lub szczypiorek - 0,5 pęczka ryba biała filet - 200 g tłuszcz przyprawa do ryb sól i pieprz sok z cytryny Masa jajeczna jajka - 3 szt śmietana 18 % - 2 łyżki sól i pieprz Przygotowanie : Rybę rozmrozić , skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą(...)wszystkie składniki. Masa jajeczna : Jajka wybij do miski, dodaj śmietanę, sól i pieprz, zmiksuj. Foremki wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron do foremek i zalać  masą jajeczną. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop, przez ok. 30 minut. Podawać polane keczupem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src

Kuchnia Danusi
Cukinia faszerowana indykiem z papryką 137

byliśmy w sklepie to wpadły nam w oko te śliczne cukinie i od razu postanowiliśmy z nich coś przygotować. Do cukini można podać pieczone ziemniaczki Składniki: - 400 g fileta z indyka - 1 żółta papryka - 1 cebula - 1 łyżka masła - 4 małe okrągłe cukinie - przyprawy: pieprz kolorowy, sól, oregano, bazylia, czerwona papryka Prymat Porcja na 4 osoby. Najpierw przygotowujemy sobie(...)wszystko dusimy. Teraz przygotowujemy cukinie. Cukinie myjemy, odcinamy czubki i wydrążamy środki. Tak przygotowane cukinie napełniamy naszym farszem, zamykamy i układamy na blachę wysmarowaną masłem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 20 min. Cukinia będzie dobra gdy po dotknięciu będzie miękka. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Spaghetti z dorszem 156

makaronu spaghetti 1 duży brokuł 3 średnie pomidory 15 dag żółtego sera  30 dag mielonego twarogu 4 jajka 1/2 szkl. mleka sól mielony czarny pieprz Sposób wykonania: Filety z dorsza czyścimy, moczymy , osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Po czym odstawiamy na ok. 30 minut. Makaron gotujemy na pół twardo. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Brokuły czyścimy(...)pieprzem. Łączymy z makaronem. Wykładamy na spód formy posmarowanej lekko tłuszczem. Rybę siekamy, mieszamy z pozostałymi jajkami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy makaron z twarogiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. i pieczemy ok. 40 minut. Tuż przed końcem na wierzchu układamy pomidory z brokułami i posypujemy żółtym serem.  Smacznego

Słodkości i nie tylko