filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:104/172)

Szpinakowe tagliatelle z kurczakiem i tuńczykiem w brokułowym beszamelu 246

brokuła 1 szklanka mleka 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej Szczypta gałki muszkatołowej Sól Pieprz 1 łyżka soku z cytryną Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy na patelni. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i blendujemy. Ser ścieramy(...)cytryny i gałką muszkatołową. W naczyniu żaroodpornym układamy makaron, następnie wymieszanego kurczaka z tuńczykiem. Wszystko zalewamy beszamelowym sosem brokułowym, posypujemy startym serem. Zapiekamy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 20 minut

VioletoweKucharzenie
Roladki z kurczaka po włosku 309

Grana Padano  świeże oregano (można zastąpić suszonym) czosnek granulowany sól, pieprz do smaku 1 jajko mąka, bułka tarta do panierowania olej rzepakowy lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Filety z kurczaka dokładnie umyj, osusz i rozbij dość cienko. Przypraw solą, pieprzem, czosnkiem i posiekanym świeżym (ew. suszonym) oregano. Na każdy kawałek przyprawionego mięsa nasyp łyżkę startego sera(...)niewielkim ogniu na dobrze rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.  Zamiast panierować i smażyć, możesz przygotować te roladki na parze, w piekarniku lub na grillu

Ze smakiem i z pasją
Kotlety rybne 97

filetów rybnych, 2 cebule, 1 sucha kajzerka, 3 – 4 łyżki bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, imbir suszony, cukier, olej do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem(...)łyżeczki). Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formowa niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć na rumiano z obu stron. Kotleciki przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Jeżeli zostanie nam kilka kotlecików można włożyć je w zalewę octową. zastawa

królestwo garów
Drobiowe kotlety ze szparagami i serem 141

Sezon szparagowy dopiero przed nami, postanowiliśmy więc, wykorzystać te ze słoika. W sezonie przed smażeniem, koniecznie ugotujcie w osolonym wrzątku. Składniki 4 filety z piersi kurczaka (po 200g) 4 plastry sera królewskiego 1 słoiczek szparagów zielonych mąka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy(...)bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju (płomień nie może być za duży, inaczej bułka się przypali, a mięso będzie surowe). Możemy również lekko podsmażyć kotlety i przełożyć do piekarnika na 20 min, temperatura 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
DORSZ ZAPIEKANY W SOSIE PIECZARKOWYM ZE SZPINAKIEM I PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI 207

estetycznie i z dbałością, co jeszcze bardziej zachęca do ich kosztowania. Kto powiedział że ryba musi być nudna? :) Przepis zainspirowany odcinkiem Doradca Smaku.  SKŁADNIKI: dorsz bez skóry 2 filety szpinak baby świeży 300 g.  olej kokosowy 2 łyżki przyprawa do ryb 2 łyżki  sok z połowy cytryny Sos pieczarkowy: pieczarki 300 g.  cebula(...)szczypty olej 3-4 łyżki METODA: Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć. Pokroić w łódeczki, przyprawić, polać olejem i wymieszać. Na blaszce wyłożyć podwójnie folię aluminiową. Ułożyć ziemniaki i wstawić do piekarnika. Piec ok. 30-40 minut, aż będą złote.  Dorsza umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze części i skropić cytryną. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie obsypać przyprawą

Kuchnia Paulettes
Morszczuk zapiekany pod pieczarkowo – serową pierzynką 144

było sporo rybek: rybki w galarecie, po grecku, śledzie kaszubskie, sałatki z rybkami. Było smacznie. Czas zaproponować coś nowego. I tak na dzisiaj proponuję zapiekanego morszczuka. Składniki: 6 płatów ( filetów mrożonych ) morszczuka 250 gram pieczarek 1 cebula Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 30% Olej Mąka do panierowania Ser mozzarella lub inny ser Wykonanie: Morszczuka rozmrażamy na sicie. Dalej przyprawiamy solą(...)kroimy w plasterki a cebulę w kostkę. Przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Podczas smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na ryby. Na górę ścieramy ser i zapiekamy w piekarniku w temp. 160 o C przez około 10 – 15 minut. Podajemy ciepłe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Wiosenne taco 171

Składniki (obiad dla 2,3 osób): - 12 gotowych taco - 1 filet z kurczaka - 1 cebula - kilka pieczarek - opakowanie pomidorków koktajlowych - kilkanaście oliwek czarnych i zielonych - pół główki sałaty masłowej - kilkanaście rzodkiewek - szczypiorek - przyprawy Sos jogurtowo-czosnkowy - jogurt naturalny - łyżeczka majonezu - łyżeczka rozdrobnionego czosnku - sól, pieprz, bazylia Cebulę pokroić na półplasterki, pieczarki na drobne kawałki, kurczaka pokroić na kawałki(...)kurczak będzie gotowy. Rzodkiewki i oliwki pokroić na plasterki, pomidorki koktajlowe na pół, szczypiorek na drobne kawałki. Sałatę porwać na kawałki. Taco wstawić na 4 minuty do rozgrzanego piekarnika. Wymieszać dokładnie składniki na sos. Taco wypełnić 2 łyżkami podgrzanego farszu, oliwkami, sałatą, pomidorkami, rzodkiewką. Polać sosem i posypać szczypiorkiem. Przepis brał udział w akcji Pomidorowe inspiracje

Corner With Recipes
Zapiekanka makaronowa z brokułem i kurczakiem w sosie serowym 1579

Zapiekanka makaronowa z brokułem i kurczakiem w sosie serowym...Warstwa sprężystego makaronu.Zielone różyczki brokuła.Kawałki soczystego kurczka.Oblane sosem śmietanowo-serowym.Oprószone startym, żółtym serem.Pycha!Składniki:500

Gospodyni Miejska
Pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 226

Bardzo szybkie, smaczne i nisko kaloryczne danie, idealnie smakuje z ryżem i warzywami. Składniki:2-3 osoby podwójny filet z piersi kurczaka                               1-1,5 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy  1,5 łyżki keczupu 1 duży ząbek czosku (posiekany) 2 łyżki oliwy(...)dajemy mięso i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso smażymy na patelni grillowej z obu stron do uzyskania złotego koloru. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na 10-15 minut

Gorący kąsek
Rolada z indyka z nadzieniem z suszonych moreli i żurawiny 228

zestawiamy garnek z ognia. W tym czasie płatki migdałów mielimy na proszek np. przy pomocy blendera. Po około 10 minutach do powstałej masy dorzucamy migdały i jajko. Całość mieszamy. Filet z indyka rokładamy na blacie i rozbijamy w kształt mniej więcej prostokąta. Pamiętamy by nie rozbijać zbyt cienko, gdyż przy zwijaniu rolady mięso będzie się "drzeć". Indyka solimy(...)Jeśli nam wygodniej możemy spiąć w kilku miejscach wykałaczką. Następnie obkładamy mięso szynką parmeńską i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy sokiem z pomarańczy, bulionem i miodem. Całość umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na około 45 minut. Po tym czasie wyjmujemy roladę z piekarnika i obkładamy folią aluminiową zostawiając na kwadrans. Mięso podajemy np. z ryżem na ciepło polane

Kolizje Smaków
Babka ziemniaczana - Start Akcji: TANIE GOTOWANIE 234

wydaje się najbardziej klasyczna a przede wszystkim wielokrotnie testowana - zapraszam:   KUGIEL - Babka ziemniaczana   Składniki: 2,5 kg ziemniaków ok. 1 kg mięsa (może być do wyboru filet kurczaka, żeberka, boczek, szynka czy łopatka) 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 liście laurowe sól, pieprz 3 łyżki oleju Ziemniaki obrać, zetrzeć(...)doprawiając do smaku solą i pieprzem (doprawić  w tym przypadku należy od serca;).Wyłożyć na blachę podlaną olejem i piec w nagrzanycm do 200 stopni piekarniku około 1,5 godziny do mocno zrumienionej skórki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Burrito z kurczakiem i ryżem 132

łyżki śmietany 12% 1 pęczek świeżej kolendry Przyprawy: pieprz, sól, chili, do mięs, do kurczaka Ryż wsyp do garnka, posól i zalej wodą. Gotuj do momentu odparowania wody. Fileta z kurczaka umyj i pokrój w drobne kawałki. Smaż na patelni posmarowanej oliwą, dopraw do smaku przyprawami. Cebulę obierz i pokrój na drobne kawałki. W momencie, kiedy kurczak będzie podsmażony(...)miseczki, rozgnieć wszystko widelcem. Dodaj do tego posiekaną kolendrę oraz pieprz, sól i odrobinę chili. Gotowa salsa posłuży do polania całości. Wyjmij wrapy z opakowania i podgrzej je w piekarniku lub grillu elektrycznym (ok 4-5 min.). Po wyjęciu na każdym z nich ułóż połowę kurczaka z cebulą i mozzarellą. Następnie ułóż połowę ryżu i polej całość częścią pomidorowej salsy

Przepisy na widelcu
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem, bukietem warzyw i nutą czosnku 238

łyżeczka kurkumy garść posiekanego tymianku olej sól pieprz Sos: 200g śmietany 30% 2 jajka 4 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. 2. Fileta pokroić w małą kostkę, oprószyć solą, pieprzem, kurkumą, przyprawą curry i świeżym tymiankiem. Odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć na niewielkiej ilości oleju. 3. Brokuł podzielić(...)solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. 6. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno warstwami: makaron, kurczak, warzywa, brokuł i polać sosem czosnkowym. Na końcu całość posypać startym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Zapiekanka z indykiem i batatami 138

łyżki jogurtu naturalnego 0,4 kg sera mozzarella Batata obieramy, kroimy na cienkie plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę filet z indyka. Wrzucamy go na rozgrzany olej, doprawiamy przyprawą do drobiu. Smażymy, aż będzie gotowy. Wyjmujemy, możemy odsączyć olej kładąc indyka na ręcznik papierowy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Paprykę kroimy na drobną(...)drobne różyczki, gotujemy al dente. Gdy będzie gotowy przekładamy na naszą zapiekankę.  Całość pokrywamy sosem zrobionym z jajek, jogurtu oraz sera mozzarella. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku ok. 1 h 30 min w temperaturze 170 stopni

Kuchnia moimi oczami
pieczony łosoś 270

świeża bazylia świeży rozmaryn anyż gwiaździsty sól pieprz oliwa z oliwek Rybę – jeżeli w całości – po oskrobaniu ponacinać ukośnie, żeby aromaty mogły dostać się do środka. Przy filetach nie ma co robić – są juz gotowe. Cytryny pokroić w plastry, posolić, popieprzyć i usmażyć na oliwie, aż skórka lekko zbrązowieje na brzegach. Przygotować folię aluminiową odpowiednio dużą(...)oliwą. Jeżeli ryba jest w całości, plastry cytryny i gwiazdki anyżu włożyć również do środka. Szczelnie zawinąć folię, żeby para podczas pieczenia nie wydostawała się na zewnątrz. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 20 minut. Podawać z sosem holenderskim

stajnia gołębie od kuchni