smakowych nie wyczuliśmy Swoją drogą , piękne i bardzo łagodne kury . Szaszłyki robi się szybko i prosto , a warto bo są genialne . Polecam Składniki : 2 duże piersi – filety z kurczaka 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 4 łyżki wina Mirin 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka granulowanego czosnku kawałek startego korzenia imbiru ( taki 1,5 cm ) sól do smaku
Ogrodnik w podróżyjednej skwarkami . Po lekkich modyfikacjach dostosowałam na tyle że moje wnuczki zjadają ją do ostatniej łyżki. Skład 2-3 plasterki wędzonego chudego boczku 1 filet z kurczaka (mama używała karkówki lub kości ze schabu) 1/2 kapusty pekińskiej ( kiedyś była świeża) 1/4 kapusty wloskiej 3 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 duża cebula 1 ząbek czosnku(...)obojętnie jakich tu są nitki) 1 łyżka majeranku sól, pieprz przyprawy maly jogurt Wykonanie Warzywa umyć i pokroić w kostkę . Boczek i filet w paski . Na rozgrzaną patelnie wrzucam boczek ,mieszam , gdy jest zrumieniony dodaje kurczaka , chwilkę podsmażam . Przekładam do garnka z osoloną wodą . Na tłuszcz wytopiony z boczki wrzucam cebule i czosnek podsmazam na zloty kolor . Dodaje
Eli Gotowaniespod pieczeni, podany z garścią sałaty skąpanej w ulubionym dressingu.... Obłędny!!! Polecam! Składniki na kurczaka nadziewanego pieczarkami, suszonymi pomidorami, kaparami i cebulą na 2 porcje 2 pojedyncze filety z kurczaka 5 pieczarek 5 suszonych pomidorów 2 łyżki kaparów 1 mała cebula oliwa sól pieprz 1 płaska łyżeczka świeżego tymianku około 200 ml śmietanki 18% do gotowania kilka liści(...)tworząc wąską kieszeń (wbijamy nóż od tej grubszej strony, starając się zrobić długa dziurę, ale nie uszkadzając reszty mięsa). Farsz dzielimy na dwie części i każdą z nich nadziewamy filety, otwór spinamy wykałaczkami. Na patelni o grubym dnie rozgrzewamy trochę oliwy i na gorący tłuszcz wkładamy mięso, smażymy z każdej strony na złoto-brązowy kolor, dolewamy 1/3 szklanki wody
Rozpustne gotowanieSkładniki - 40 dag makaronu rurki - 3 pojedyncze filety z kurczaka - 2 różnokolorowe papryki - sól, pieprz - oregano, przyprawa do gyrosa - olej - 20 dag żółtego sera - 3 ząbki czosnku - 2 duże jogurty naturalne - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka octu Wykonanie Obrać czosnek, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jogurtem, cukrem, solą, pieprzem, oregano i z octem. Sos wstawić do lodówki
Świat SmakuKURCZAKIEM, RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM JEST: – Smaczna i sycąca – Idealna na obiad – Genialna również na kolację – Perfekcyjnie skomponowana – Łatwa w przygotowaniu ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT SKŁADNIKI: – Flet z kurczaka wcześniej zamarynowany* – Ziemniaki ugotowane 4 sztuki – Ogórek gruntowy – Rzodkiewki – 4 sztuki – Sałata rzymska mini – 1 sztuka – Cebula czerwona marynowana* – Szczypiorek posiekany 1 łyżka – Sól do smaku * DO MARYNOWANIA FILETA(...)składniki podane powyżej, zamieszaj i odstaw w chłodne miejsce. Na pewno tak jak przy filecie, optymalnie na noc, ale minimum na godzinę. 3. Fileta umieść na papierze do pieczenia, zawiń szczelnie i smaż na suchej patelni z obu stron w zależności od grubości fileta od 5 do 7 minut na stronę. Gotowe mięso pokrój w plasterki
globuskulinarnykurczakiem szybka i pyszna Phở to słynna wietnamska zupa z makaronem ryżowym, a jej nazwa znana jest na całym świecie. Ta bardzo różnorodna zupa, stała się kultowym daniem i to nie tylko w Wietnamie. Świetnie smakuje zarówno z wołowiną, jak i z kurczakiem, a także w wersji wegetariańskiej lub wegańskiej. W oryginalnym przepisie na phở gà gotuje się całego kurczaka(...)Kuchnie świata Składniki na porcja dla 4 osób 2 l bulionu drobiowego 2 szalotki 1 kawałek imbiru wielkości kciuka, około 15 g 1 – 2 filety z piersi kurczaka 200 g makaronu ryżowego rozmiar M 1 dymka kilka gałązek kolendry kawałek świeżej papryczki chili 1/2 limonki sos rybny do podania świeżo tłuczony lub mielony pieprz Wykonanie Doprowadzamy
Tajemnice Smakuadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filet z kurczaka to jedno z najpopularniejszych rodzajów mięs, które większość z nas wykorzystuje w swoim codziennym menu. To białe, delikatne mięso z kurczaka jest bardzo smaczne, uniwersalne i łatwe w przygotowaniu. Można je wykorzystać do wielu dań obiadowych, przekąsek, a także sałatek. To właśnie na sałatkach się skupimy w dzisiejszym wpisie. Sałatka z kurczakiem
Przepiski.plKurczak w mleku kokosowym z dynią to przepis od mojej koleżanki Kingi. Smakiem tego dania jestem zachwycona! To mieszanka prostych łatwo dostępnych przypraw, która sprawia, że
KuchniaWeDwoje.plPieczony, niezwykle aromatyczny, miękki i soczysty filet z kurczaka nadziewany ciągnącym, roztopionym włoskim serem oraz wyrazistymi w smaku suszonymi pomidorami, które wywodzą się z północnej Italii. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 125g mozzarelli 12 suszonych pomidorów z zalewy 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny przyprawa do kurczaka 3 łyżki łuskanego słonecznika Wykonanie: 1. Pierś
Szalona Kuchnia EwelinyCiekawy pomysł na kurczaka lub indyka w nieco innej formie. Przepis ten znam już od dawna, dostałam go od mojej mamy. Najfajniejsze
KuchniaWeDwoje.plSkładniki na 3 porcje: 1 średni filet z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 4-5 średnich pieczarek 2-3 łyżki oleju 1/3 szklanki wody łyżka siekanego koperku, najlepiej świeżego 2-3 łyżki śmietany 18% ok 50 g serka topionego dobrej jakości przyprawy: sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy, papryka ostra mielona. Przygotowanie: Mięso opłucz i pokrój w kostkę
Anioszek w kuchniSkładniki: 3 filety z kurczaka 3 papryki w różnych kolorach Marynata : przyprawa do grillowanych warzyw suszony czosnek słodka papryka w proszku sól, pieprz ziołowy do smaku olej Mięso z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Z podanych składników zrobić marynatę, włożyć do niej kurczaka i dobrze wymieszać. Wstawić na pół godziny do lodówki. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne
Czerwień i błękitKlasyczne połączenia smakowe zawsze robią dobre wrażenie:). Dlatego dziś zapraszam na makaron w sosie pieczarkowym, który uzupełnia świeży smak koperku. 200g makaronu penne 1 duży filet z kurczaka 250g pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanego koperku 300ml śmietany 12% sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety i cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, czosnek drobno siekamy. 2. N rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulę, czosnek i pieczarki. Dusimy do odparowania wody. Dodajemy śmietanę, koperek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką słodką. Kiedy sos się zagotuje, ściągamy z ognia, mieszamy z makaronem
Szefowa kuchnipomysłem na jesienny obiad. Słodkość dyni idealnie komponuje się z delikatnym kurczakiem, co daje zaskakujący efekt smakowy, który w pełni zadowoli fanów tego sezonowego warzywa. Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 500g dyni 1 cebula 2 ząbki czosnku 8 plastrów sera żółtego szczypta gałki muszkatołowej szczypta ostrej papryki 3 łyżki klarowanego masła tymianek sól pieprz Wykonanie: 1. Każdego fileta
Szalona Kuchnia Ewelinyoliwek. Do tego starta mozzarella. Wszystko zapieczone. Polecam i miłego Wam życzę :-) Składniki na 8 sztuk: Naleśniki robimy z tego przepisu ( klik ) nie dodajemy cukru! Farsz: 2 filety z kurczaka 1 mała cukinia 1/2 opakowania świeżego szpinaku kilkanaście pomidorów suszonych oliwki czarne 3 ząbki czosnku przyprawa włoska sól pieprz starta mozzarella olej do smażenia 1. Najpierw przygotowujemy naleśniki. Filety(...)patelnię, na której rozgrzewamy wcześniej olej. 2. Dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, pokrojoną w ćwiartki cukinię i podsmażamy. Pomidory kroimy w paseczki, oliwki w plasterki, dorzucamy do kurczaka. 3. Następnie dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy przyprawę do dań włoskich. Mieszamy i gotowe. 4. Mozzarellę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na połowie naleśnika rozkładamy porcję farszu
kruche babeczki