przygotowania potrzebujemy: Filet z kurczaka- 250g Ser camembert- 120g Cebula- 120g Masło- 90g Śmietana 30%- 88ml Śmietana 18%- 60ml Czosnek- 52g Bulion- 900ml Pieprz, sól Filety oczyszczamy i gotujemy do miękkości, szarpiemy na mniejsze kawałki. Z kostkowaną cebulę dusimy na maśle do miękkości. Dodajemy czosnek w kawałkach i dusimy 5 minut. Zalewamy bulionem, przyprawiamy do smaku i dodajemy(...)pokrojony ser. Całość blendujemy z śmietaną, dodajemy kurczaka i gotujemy 5 minut. Dekorujemy pietruszką. Smacznego Makro w 100g 244kcl B- 11g T-20g W-1,7g Makro w porcji 250g 610 kcl B- 27g T-51g W-4,4g nor_vivi __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-26942-60294361bed33', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Reklamy', }, creative: { reportAd: { text: 'Report
serzmiesemKurczak w kukurydzianych płatkach corn flakes to alternatywna dla panierki z tradycyjnej bułki tartej lub mąki. Soczyste mięso i chrupiąca panierka, do tego świeża sałata, pomidor, ogórek, czerwona cebula i jajko, a wszystko to w towarzystwie przepysznej pomidorowej(...)salsy i sosu czosnkowego! Sałatka ta podana na ciepło smakuje naprawdę wspaniale, a pikantna salsa nadaje jej wyrazu. Koniecznie wypróbujcie, bardzo polecam! SKŁADNIKI na 4 osoby: 2 filety z piersi kurczaka 2 jajka 1,5 szklanki płatków kukurydzianych corn flakes sól świeżo zmielony pieprz słodka papryka mielona olej lub oliwa z oliwek do smażenia mieszanka sałat (użyłam roszponki, endywii
Słodko-Słony Świat Ilonyczosnku 1/2 łyżeczki imbiru w proszku Kamis szczypta ostrej papryki Chili Kamis 1 łyżka listków świeżego tymianku 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki oleju rzepakowego Biooil Wykonanie: Fileta z kurczaka opłukać, osuszyć. Przeciąć wzdłuż na dwa cienkie filety o grubości około 1/2 cm. W miseczce wymieszać pozostałe składniki i natrzeć powstałą marynatą mięso. Odstawić na około
Blondynka GotujeKurczak pieczony na ryżu to bardzo popularne danie. Ja zrobiłam go w swojej wersji, zamiast cząstek kurczaka proponuję drobiowe szaszłyki, które zasmakują każdemu:). Szaszłyki: 2 filety z kurczaka sól, pieprz, papryka slodka 1 łyżka oleju Zalewa: 750ml wody 80g keczupu 3 łyżki masla 2 łyżki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryi 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: 2 cebule(...)pokrojoną w plastry cebulę. 2. Filety kroimy w kostkę, obsypujemy papryką, solą i pieprzem. Dodajemy łyżkę oleju, mieszamy w misce. Mięso nadziewamy na drewniane patyczki. Układamy na ryżu i cebuli. 3. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy keczup, masło i przyprawy. Gotujemy do momentu rozpuszczenia masła. 4. Gorącą zalewę wylewamy na kurczaka, do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze
Szefowa kuchniznudzenia. Tylko, że kurczak w sosie słodko-kwaśnym nigdy się nie nudzi. Czas: 20 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Jedzenie to przyjemność, ale kurczak w sosie słodko-kwaśnym to po prostu rozkosz. Przy tym osiągnięta małym kosztem i w krótkim czasie. Chrupiący, delikatny, słodki z kwaskową nutą – taki jest kurczak w sosie słodko-kwaśnym. Idealne danie o każdej(...)niej szpinak. Wykładaj na wierzch usmażone filety i papryczki. Wlej na patelnię, na której smażyło się mięso pół szklanki wody, wstaw na kuchenkę na mocny ogień. Zeskrob szpatułką przypalone fragmenty z dna patelni. Kiedy woda odparuje i zmieni się w sos, polej nim filety i kaszę. Posyp siekanym szczypiorkiem. Smacznego! Artykuł Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z kaszą
Niedzielny kucharzSzynka szwarcwaldzka to mocno wędzona, surowa szynka, pokrojona w długie, cienkie plastry. Owinięte nią filety zyskały nowy smak:). A przepis jest banalny. 2 filety z kurczaka 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej sól, pieprz, papryka słodka 1. Filety kroimy na nieduże, podłużne kawałki. Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Każdy kawałek owijamy szynką szwarcwaldzką. 2. Kawałki(...)kurczaka w szynce układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut
Szefowa kuchniKurczak w tym sosie smakuje wyśmienicie! Składniki: 4 filety z kurczaka, 4 serki topione, 4 plastry szynki, ½ szklanki bulionu drobiowego, ½ szklanki białego wina, 2 ząbki czosnku, ½ słoiczka suszonych pomidorów w oleju, 3 łyżki oleju, 3 łyżki mleka, ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, bazylia, papryka w proszku, sól, pieprz. Wykonanie: Filety lekko utłuc, oprószyć solą, pieprzem, papryką i posmarować serkiem topionym
Tradycyjna Kuchniakurczakiem, zapiekane w piekarniku. Rewelacja! Składniki: 6 pojedynczych filetów z kurczaka, 2 jaja, 6 łyżek maki, 10 dag żółtego sera, 3 łyżki masła, 3 łyżki oleju, 10-15 szparagów, sól do smaku, pieprz. Wykonanie: Szparagi ugotować przez 25 minut w osolonej wodzie, twarde końce odciąć i odstawić. Filety lekko rozbić, posolić posypać pieprzem i obtoczyć w mące. Jaja
Tradycyjna Kuchniaz kurczaka najlepiej podać z ryżem, tłuczonymi ziemniakami, kaszą jaglaną lub kaszą bulgur. Składniki: 40 dkg filetu z kurczaka 1 marchewka 1/2 szkl. mrożonego groszku 3 szkl. bulionu warzywnego lub drobiowego (ew. można użyć bulionu z kostki warzywnej bio) 1-2 płaskie łyżki mąki pszennej sól lub sos sojowy do smaku pieprz ziołowy do smaku Przygotowanie: Filet pokroić
Codziennik Kuchennyosobie. Smacznego :) Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie mi bardzo miło. SKŁADNIKI NA 4 Kotlety: 👉 1 filet z kurczaka 👉 4 pieczarki ja dałam brązowe 👉 4 łyżki sera żółtego tartego np. cheedar 👉 4 łyżeczki ketchupu 👉 sól ,pieprz , mielona papryka słodka i ostra PRZYGOTOWANIE: 1. Fileta
Gotowanie Patkiświetnie sprawdzi się po prostu do świeżego chleba. Składniki : * 500g fileta z kurczaka * 200g sera gorgonzola * 200ml śmietanki kremówki * 3 łyżki oliwy z oliwek * łyżeczka przyprawy do kurczaka, sól, pieprz świeżo mielony * natka pietruszki Przygotowanie : Fileta pokroić w plastry około 2cm. Przyprawić, odstawić na pół godziny do lodówki. Usmażyć, dodać pokruszony ser i śmietankę
Magiczne Życie MartySkładniki 50 dkg fileta z piersi kurczaka 50 dkg pieczarek 30 dkg żółtego sera 1 puszka zielonego groszku 1 duża ecebula 2 opakowania ciasta francuskiego przyprawy: 1,5 łyżeczki curry pieprz, … Czytaj dalej Zapiekanka z kurczakiem w cieście francuskim
czarrna od kuchniSkładniki: dla jednej osoby: mały filet z kurczaka papryka żółta cebula czosnek 4 ząbki sól, pieprz, olej imbir świeży, carry Przygotowanie: Umyty filet pokroić na kawałki, zamarynować w oleju i carry (płaska łyżeczka na 3- 4 łyżki oleju) Na rozgrzanym oleju przesmażyć czosnek, cebulę, dołożyć mięso -smażyć Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać
Proste PotrawyBardzo ciekawa propozycja na rozpoczynający się sezon grilowy. Szaszłyki są bardzo aromatyczne dzięki prostej mieszance ziół. Można je zrobić z filetów z polędwiczki wieprzowej, filetów z kurczaka lub, jak w tym przepisie, z filetów z indyka. Czas przygotowania : 10 minut Czas marynowania: Co najmniej 2 godziny Czas pieczenia: 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Bardzo prosty przepis(...)Ślady panowania islamskich władców można znaleźć w wielu hiszpańskich przepisach. Pinchos morunos robione są co prawda z wieprzowiny, której muzułmanie nie jedzą, ale szaszłyki równie dobrze można przyrządzić z kurczaka, czy, jak my, z indyka. Przepis pochodzi z bloga Tienda.com Składniki: 3 polędwiczki z indyka 1 łyżeczka tymianku 1 pokruszony liść laurowy ½ łyżeczki kuminu 1 łyżka drobno posiekanej pietruszki
Niedzielny kucharz