Filety z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej

Filety z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej

Filety z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej

Przepis na : obiad

Szynka szwarcwaldzka to mocno wędzona, surowa szynka, pokrojona w długie, cienkie plastry. Owinięte nią filety zyskały nowy smak:). A przepis jest banalny. 2 filety z kurczaka 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej  sól, pieprz, papryka słodka  1. Filety kroimy na nieduże, podłużne kawałki. Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Każdy kawałek owijamy szynką szwarcwaldzką.  2. Kawałki kurczaka w szynce układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 min... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.