makaronem, w zależności od Waszych upodobań . Drukuj Kurczak w sosie ze szparagami i suszonymi pomidorami Przygotowanie: 30 min. Wielkość: 4 porcje Kalorie (porcja/sztuka): 308 kcal Składniki 400 g filetów z kurczaka (2 pojedyncze sztuki) 120 g suszonych pomidorów (w oleju lub bez) 8 sztuk szparagów (około 1/2 pęczka) 200 ml śmietanki 18 % 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego 10 g tartego(...)pół lub więcej cienkich kawałków. Następnie posyp je przyprawami i włóż na rozgrzaną patelnię, posmarowaną olejem (użyłam oleju z suszonych pomidorów). Smaż filety z każdej strony. Pomidory pokrój na cienkie plastry i włóż je do kurczaka. Przesmaż chwilę całość, a następnie zalej wszystko 125 ml wody (1/2 szklanki). Następnie dodaj łyżeczkę ciemnego sosu sojowego i wymieszaj. Po około
Przepisy na widelcuutrzeć w moździerzu lub rozdrobnić w malakserze). Potem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Filet z halibuta opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Następnie wierzch obłożyć przygotowaną orzechową kruszonką i docisnąć. Dno naczynia do zapiekania delikatnie wysmarować oliwą i ostrożnie przełożyć filety z halibuta. Obok położyć przepołowione na pół pomidorki koktajlowe i delikatnie skropić(...)piec przez około 15 – 20 minut. Smacznego To też może Cię zainteresować: Piersi z kurczaka z orzechowo – pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi Filety z kurczaka w orzechowej panierce Morszczuk w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i bobem Pstrąg pieczony z rozmarynem, czosnkiem niedźwiedzim i frytkami z batata Ryba po grecku Łosoś z jagodami goji i szafranowym
Oryginalny smakszaszłyki można upiec w piekarniku, na patelni grillowej lub na grillu. Doskonale smakuje z lekką sałatką jaglaną. Polecam na obiad lub grillowe spotkanie ze znajomymi. Szaszłyki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 1 szkl jogurtu naturalnego 2 łyżki ziół prowansalskich łyżeczka czosnku granulowanego sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Filety dzień wcześniej myjemy, osuszamy i kroimy w dużą(...)kostkę. W miseczce mieszamy jogurt z przyprawami, zalewamy kurczaka i mieszamy dokładnie z marynatą. Kurczaka przykryć folią i odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień nadziewamy na wcześniej namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków. Pieczemy ok 30 minut w 190 stopniach. Grecka sałatka jaglana: 200 g kaszy jaglanej 1 szkl ciemnych oliwek ogórek szklarniowy kilka liści sałaty kilkanaście pomidorków
Smakołyki Asiładnie wyglądająca rolada ... francuska. Możecie swoje rolady urozmaicać różnym farszem z różnymi dodatkami. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g podwójnego fileta z kurczaka 300 g pieczarek 200 g żółtego cera ½ małej puszki kukurydzy (odsączonej) 1 średnia cebula po pół czerwonej i żółtej papryki 1 jajko 1 ząbek czosnku(...)łyżeczce bazylii i ziół prowansalskich 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka sól i pieprz do smaku 2 łyżki masła sklarowanego Wykonanie: Filety umyłam, osuszyłam i pokroiłam na cienkie płaty. Pieczarki po obraniu pokroiłam w plasterki. Obie papryki pokroiłam w kosteczkę. Ser starłam na tarce jarzynowej. Cebulę i czosnek drobno posiekałam. Na patelni roztopiłam 1 łyżkę masła
Kuchnia u Krysiwieku . Oryginalnie robiono go z cielęciny , aczkolwiek obecnie częściej spotyka się wersję drobiową . Zachęcam do wykonania gdyż , przepis prosty i smaczny Składniki dla 4 osób : 4 filety z piersi kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry sera żółtego 2 jajka bułka tarta do obtoczenia sól , pieprz do smaku olej do smażenia Filety z piersi z kurczaka rozbijamy na dość
Ogrodnik w podróżySkładniki: 2 filety z kurczaka 1 jajko bułka tarta mąka sól pieprz 5 dkg smalcu 3 dkg masła Sposób przygotowania: Filety umyć, osączyć, wyjąc kości i z mięsa przygotować 4 kotlety. Mięso lekko pobić młotkiem, aby rozpłaszczyć kawałki mięsa, uformować okrągłe kotlety. Osolić je i popieprzyć, opanierować najpierw w mące, a następnie w jajku i tartej
Przepisy kulinarne babci AntoninyFarsz z kurczaka, sera zółtego i białej części pora po prostu bajeczny, zatem polecam zrobienie takich trójkątów. Idealne z barszczem lub domowym sosem pomidorowym. Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 20 cm grubej białej części pora 100 g ostrego żółtego sera sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka masła 2 łyżki oleju(...)opakowanie ciasta francuskiego 350 g 1 jajko 2 łyżki mleka Sposób przygotowania: Filety umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić masło i kurczaka. Smażyć 10 minut, po czym dorzucić pokrojonego w cienkie półplasterki pora, sól, pieprz i oregano. Dusić jeszcze 5 minut. Zdjać z ognia i ostudzić. Ser zetrzeć na tarce i dodać
Gosia gotujeMasz w domu fileta, ale nie wiesz co z nim zrobić, bo tradycyjne pomysły ci się znudziły ? To spróbuj mojej wersji - filet z kurczaka a'la gyros, z pieczonymi ziemniakami zawijanymi w boczku (przepis na ziemniaki TUTAJ ). Mniam ! Na samą myśl robię się głodna :). Składniki ( na 4 porcje): 600 g piersi z kurczaka 4 łyżki oliwy lub oleju(...)misce wsypujemy opakowanie przyprawy gyros, dodajemy 4 łyżki oliwy i mieszamy. W międzyczasie rozgrzewamy patelnię, ale bez dodatku tłuszczu. Fileta obtaczamy w marynacie z oliwy i przyprawy gyros i układamy na patelnię i smażymy. Gotowe kawałki kurczaka układamy na talerzu. Dodajemy ulubione dodatki i gotowe
Gotuj z Mąkąniesamowicie pyszny posiłek dla całej rodzinki… Może i trzeba chwilkę poświęcić na przygotowanie tych zrazików ale uwierz naprawdę warto składniki dla 4 osób: 2 duże, pojedyncze filety z kurczaka 4 plastry sera topionego ( np. Hohland, Lactima itp. ) mały pęczek szczypiorku czosnek granulowany, sól i pieprz do smaku dodatkowo: 2 jajka i bułka tarta do obtoczenia zrazików Filety
Ogrodnik w podróżySmaczne ,proste i szybkie w przygotowaniu danie można przygotować na grillu (nie możemy się już doczekać) ,jak i na patelni do grillowania. Składniki 4 filety z kurczaka (każdy po około 200 g) 200 g świeżego szpinaku łyżeczka masła 4 kawałki żółtego sera (5x2 cm) 2 ząbki czosnku odrobina gęstej śmietany (do zabielenia) oliwa z oliwek sól ,pieprz Przygotowanie(...)szklimy cebulę ,wrzucamy szpinak i chwilę podsmażamy. Zabielamy śmietaną ,dodajemy czosnek ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem ,nadziewamy sakiewki z kurczaka ,wkładamy żółty ser. Grillujemy na rumiano z obu stron (tak aby filet nie był surowy w środku-można lekko naciąć). Podajemy z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. U nas dodatkiem była młoda kapusta zasmażana. /* Style
R'n'G KitchenCzosnkowo-jogurtowe kotleciki z udek kurczaka Mięso z udek jest bardziej soczyste i kruche niż filet z kurczaka, dlatego często to właśnie z niego robię kotlety. Wychodzą naprawdę pyszne, a marynata czosnkowo-jogurtowa nadaje im aromatu i niepowtarzalnego smaku. Polecam wypróbować! Składniki: 4 udka kurczaka 1 jajko 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól(...)pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia *** Udka oddzielamy od kości i obieramy ze skóry (ja kupiłam już gotowe filety z udek) *** *** Mięso rozbijamy tłuczkiem przez folię *** *** Do miski wbijamy jajko, dokładamy jogurt, przeciśnięty czosnek oraz przyprawy: 1 łyżeczkę soli i słodkiej papryki, pół łyżeczki majeranku i po dużej szczypcie ostrej
Blog z Apetytemznalazłam w lodówce, a że staram się mieć suszone pomidory, bo lubimy, słoneczniku też nie brakuje, rukolę kupiłam do sałatki, to wyszło tak właśnie :-) Miłego piątku :-) Składniki: 2 filety z kurczaka kilka suszonych pomidorów rukola suszone oregano 2 garście słonecznika mini kulki mozzarelli 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej 1/3 szklanki śmietany 30% szczypta kurkumy sól pieprz 2 ząbki(...)czosnku 1 łyżka masła klarowanego makaron spaghetti razowe Lubella 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Filety myjemy, kroimy w paski.Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy na niego kurczaka, podsmażamy, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, słodką paprykę, kurkumę i słonecznik. Smażymy do momentu, aż kurczak będzie usmażony. 2. Dodajemy pokrojone pomidory, umytą rukolę i suszone oregano, mieszamy, dodajemy przekrojone
kruche babeczkijedzeniem. Dziś pierś kurczaka w pikantnym cieście. Przepis banalnie prosty, a zawsze to jakaś odmiana. Uprzedzam, że to pyszne, jednak najlepsze na świeżo, kiedy panierka chrupiąca. 2 filety z piersi kurczaka Ciasto: jajko szklanka wody gazowanej 3/4 szklanki mąki 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki łyżeczka granulowanego czosnku 1/4 łyżeczki sody Oraz: szklanka mąki olej do smażenia papierowe(...)cieście. Smażmy w rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Po wyjęciu osączamy na papierowych ręcznikach i możemy podawać. Pikantne, chrupiące i aromatyczna panierka, a w środku delikatny i soczysty filet. Mąka doskonale zasklepia mięso, dzięki niej nie wysycha, a także cisto się lepiej trzyma podłoża. Dzieciaki na pewno będą zachwycone. Ilość papryki należy dopasować według własnych upodobań
Dieta moja pasjaTradycyjnie przygotowywane filety z kurczaka stały się nudne? Wypróbuj przepis na soczyste piersi kurczaka w boczku! Jest to świetne urozmaicenie, które nie tylko fantastycznie wygląda, ale i doskonale smakuje. Na pewno rodzinka będzie zachwycona. Danie jest bardzo aromatyczne i pełne smaku – soczysty kurczak doskonale komponuje się z chrupiącym boczkiem i serem. Jeśli szukacie pomysłu na pyszne danie obiadowe
Alle Dobre!Składniki: Makaron 500 g Filet z kurczaka 500 g Szpinak świeży lub mrożony opakowanie 200 g Mozzarella 2 kulki po 125 g Śmietana 30 % 200 ml ( można zastąpić śmietaną 18%) Cebula średnia Czosnek 2 ząbki pomidory suszone ok 6 sztuk sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Makaron ugotować all dente. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju
Kulinarne przygody