takie klimaty bierzcie ołówki w dłoń i róbcie listę potrzebnych produktów… Składniki: 300-400g mięsa z udek z kurczaka bez skóry i kości ( oryginalnie w przepisie podwójny filet z kurczaka) Mały jogurt naturalny Kilka pomidorków koktajlowych Papryka czerwona Czerwona lub żółta cebulka U mnie dodatkowo kilka pieczarek 70g pasty Tikka Masala – medium Dodatkowo - Patak's Słodkie Mango
W garach u GosiNiebywale smaczne danie na obiad. Połączenie kurczaka z dynią komponuje się idealnie. Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 1 kg dyni 1 biała cebula 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek oleju 2 szklanki bulionu warzywnego(może być z kostki) tymianek do smaku sok z cytryny do smaku sól i pieprz do smaku Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić
Tradycyjna KuchniaKurczak w mleku kokosowym z dynią to przepis od mojej koleżanki Kingi. Smakiem tego dania jestem zachwycona! To mieszanka prostych łatwo
KuchniaWeDwoje.plSałatka z kurczakiem przygotowana bez dodatku solu. Sos oraz marynatę do kurczaka przygotowałam na bazie musztardy i miodu, co sprawia że
KuchniaWeDwoje.plszybki w przygotowaniu obiad – kaszę gryczaną z kurczakiem, dynią i jarmużem :) Składniki na kaszę gryczaną z kurczakiem: – 100 g białej kaszy gryczanej (nieprażonej) – 350 g fileta z kurczaka – 400 g obranej dyni – 50 g jarmużu – 1 por – 1 duża łyżka masła
Kuchenne Wariacjecukru 1/2 l mleka Farsz: 1 duży por 2 cebule papryka 80 dag pieczarek 1 kg filetu z kurczaka przyprawa do gyrosa 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju z przyprawą do gyrosa. Pora kroimy w paski, cebulę w kostkę - przesmażamy na oleju, żeby były złociste. Dodajemy paprykę pokrojoną
Lawendowe NieboFilety z kurczaka na różyczkach kalafiora upieczonych w piekarniku z sosem tahini to propozycja na wyjątkowy obiad na co dzień. Przyjemny i łatwy do przygotowania, bo gotowy do podania w pół godziny. Kalafior upieczony z kuminem rzymskim i pieprzem cayenne smakuje doskonale, do tego soczysta pierś z kurczaka polana sosem z tahini. Kurczaka najpierw krótko obsmażamy na patelni, następnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!fajnie prezentuje się na stole. Kiedy przygotowałam ją pierwszy raz cała rodzina była zachwycona jej smakiem. Ryż z kurczakiem w sosie sojowym i roszponką SKŁADNIKI: 130 g fileta z kurczaka 50 g ryżu garść sałaty roszponka 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżka przyprawy do kurczaka PRZYGOTOWANIE: Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Kurczaka kroimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiobyło się bez dokładek. :-) Porcja jest spora i na pewno naje się nią cała rodzina. Polecam solidnie doprawić kurczaka, będzie świetnie pasował do delikatnej w smaku kaszy. 2 filety z kurczaka + ulubione przyprawy, u mnie przyprawa barbecue od Przyprawy Świata Gdynia 1 szklanka kaszy jaglanej 2 kostki bulionowe (warzywne) 500g pieczarek 2 cebule sos sojowy 1 łyżeczka skórki otartej(...)Podsmażamy do zeszklenia, po czym dorzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Skrapiamy sosem sojowym, wrzucamy skórkę otartą z cytryny i szczypiorek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do odparowania wody. 3. Filety kroimy w kostkę, obtaczamy w ulubionych przyprawach. Podsmażamy. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy w nim kolejno: 1/2 kaszy, pieczarki z cebulą, filety, 1/2 kaszy, pokruszony drobno
Szefowa kuchniskładniki : 1 podwójny filet z kurczaka 1 zielona papryczka szklanka zielonego groszku - mrożonego lub konserwowego, jeśli konserwowy to dodać go w ostatniej chwili 1 duża cebula 1 duża marchew 25 dag pieczarek 3-4 łyżki gęstego koncentratu pomidorowego 4-5 łyżek keczupu pomidorowego o ostrym smaku sól, pieprz, cukier do smaku, papryka mielona słodka i ostra Przygotowanie: Umyte
Proste PotrawyBardzo pożywna zapiekanka na bazie soczystej dyni, delikatnego, wyraziście przyprawionego mięsa z kurczaka, pachnącego boczku, oraz rozmaitych ziół to świetna propozycja na błyskawiczny i sycący obiad. Składniki: 400g fileta z kurczaka 300g obranej dyni 1 cebula 1 ząbek czosnku 180g boczku w plastrach 3 łyżeczki curry 2 łyżeczki tymianku 2 łyżeczki ziół prowansalskich 125ml śmietany 30% 2 jajka 170g(...)łyżki olej sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i curry. Odstawić na około 30 minut. 2. Boczek w plastrach pokroić w paseczki, a dynię w kostkę. 3. Śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić solą i pieprzem. 4. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso z kurczaka i chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojony
Szalona Kuchnia EwelinySkładniki: ok 300g kiszonej kapusty kilka pieczarek ok pół kilograma ugotowanych ziemniaków (mogą być z obiadu z dnia poprzedniego) 200g boczku wędzonego 500g mięsa z udek z kurczaka lub filetów Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra olej do smażenia 1 łyżka posiekanego szczypiorku *** Kapustę kroimy na kawałki, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy
Blog z Apetytemjutrzejszy obiad polecam pyszny filet z piersi kurczaka zapiekany z serem i pieczarkami. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Filety można podać z frytkami(...)pieczonymi ziemniaczkami i surówką. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 200g pieczarek, 1 cebula, 100g sera żółtego, 1 jajko, 1 szklanka bułki tartej, sól, pieprz, oregano, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Piersi kurczaka rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Filety smażę na oliwie na rumiano z każdej strony
Tradycyjna kuchnia Kasiporcje ) pół opakowania roszpunki 2 pomarańcze 1/3 owocu granatu 40 g orzechów włoskich 150 g filetu z kurczaka łyżeczka oleju rzepakowego Winegret pomarańczowy: sok z połowy pomarańczy łyżeczka otartej skórki z pomarańczy łyżka miodu pół łyżeczki musztardy łyżeczka octu balsamicznego 2 łyżki oleju z pestek(...)film instruktażowy ) 3. Orzechy obrać i uprażyć na suchej patelni. Posiekać na mniejsze kawałki. 4. Pomarańcz wyfiletować. ( filmik instruktażowy jak wyfiletować pomarańcze ) 5. Filet z kurczaka przeciąć w najgrubszej części w dwóch miejscach - dla równomiernego smażenia mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z łyżeczką oleju, położyć filet i smażyć na średnim ogniu przez
Atlas Smaków