Zaskakująca zapiekanka Pomysł na danie, gdy brak nam czasu. Delikatne mięso z kurczaka, przykryte pysznym sosem oraz warzywami. Składniki: · 1 filet z kurczaka · Sól · 4 ogórki konserwowe · Olej do smażenia
Kulinarna Chwilasosem czosnkowym oraz pomidorowym. Sprawdzi się także z guacamole, czyli pastą z awokado. Zachęcam do wypróbowania. Quesadilla z kurczakiem i warzywami 2 szt. tortilli pszennej 1 filet z kurczaka 1 cebula 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki żółtej 6 plasterków sera żółtego ((mierzwionego lub zwykłego)) 30 g startej mozzarelli 8 plasterków jalapeno ((lub więcej, jeśli ma być
Przepisy na widelcuwłaśnie części kurczaka powstaje wiele dań, ale także przystawek czy sałatek. Jednak chyba najczęściej praktykowanym sposobem przygotowania piersi z kurczaka jest po prostu kotlet. W poniższym […] Artykuł Filet z kurczaka w sosie śmietanowo-kurkowym pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.plpodrzuciła mi koleżanka, za co jej dziękuję bo bardzo lubię takie szybkie i smaczne dania :) Wam też polecam bo kurczak w takim sosie smakuje wybornie. 4 pojedyncze filety z kurczaka 1 duży lub 2 mniejsze pory 2 ząbki czosnku 300 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka rozmarynu sól, pieprz 3 łyżki oleju Mięso
Smakołyki Asisobotę znów wybieram się na grzyby. Mam nadzieję, że zrobię duże zapasy na zimę. A tymczasem polecam gulasz z kurczaka z dodatkiem kurek i borowików! Składniki: 2 filety z kurczaka 250 g świeżych lub 400 g mrożonych grzybów (użyłam borowiki i kurki) 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżki mąki 3-4 łyżki oleju 2/3 szklanki słodkiej śmietanki
Czerwień i błękitsałat:d Nie macie czasu na obiad? To świetna alternatywa. Zapraszam! Drukuj Klasyczna sałatka warstwowa z kurczakiem Składniki 150 g twardego sera żółtego 1 filet z kurczaka 5 liści kapusty pekińskiej 2 średnie pomidory 1 czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy Sos 2 ząbki czosnku 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 łyżki keczupu sól, pieprz, curry, papryka słodka
Mieszam w Garnkuwprost rozpływa się w ustach. Dodatkowo, zapiekane w sosie śmietankowo - pieczarkowym, który delikatnie dopełnia smaki, jest wyjątkowo smakowite! :) Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue Składniki: 2 filety z kurczaka świeży jarmuż (dwie garści) 100 g sera pleśniowego blue marynata: 1 łyżka miodu (użyłam miód rzepakowy), 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka kminku mielonego, sól himalajska, pieprz oraz
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!przepis z książki „Umiarkowana dieta paleo czyli jak jeść zdrowo i nie zwariować” – pyszny, soczysty kurczak z delikatnym „ryżem” z kalafiora. Składniki: - 2 filety z kurczaka (ok. 500 g) - 1/2 główki kalafiora - 3 łyżki mleczka kokosowego - 2 łyżki soku z limonki - 2 łyżeczki skórki startej z limonki - 2 łyżeczki soli morskiej - 2 łyżeczki świeżo
Kuchenne Wariacjeinnego jak zwyczajny szaszłyk. Ale kurczak ma specyficzny słodko - słony smak. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 mała cukinia 1 papryka kilka pomidorków koktajlowych 4 małe cebule 2 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego + dowolne zioła Możemy też dodać pieczarki. Kurczaka marynujemy w miodzie i sosie sojowym przez około pół godziny
Bon Appetit MałgorzatySerii z granatem ciąg dalszy - dziś propozycja na ciepło: Rozrywkowy kurczak - czyli pierś z kurczaka z mozzarellą i granatem Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 125 gram mozzarelli 1/2 granatu zioła prowansalskie przyprawy (sól, pieprz, curry) 4 łyżki ketchupu pikantnego 1/3 szklanki wody/bulionu Mięso natrzeć przyprawami, posypać ziołami prowansalskimi, odstawić na min. 1 godzinę do lodówki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaśredniej mocy palnika), pod przykryciem przez około 10 minut. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Przez kolejne 5 minut gotujemy bez przykrycia, aby sos lekko odparował. ROLADKI : Filety z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, odcinamy białe błonki i ewentualne kostki. Każdy filet kroimy na pół, a grubszy kawałek dodatkowo w poprzek. W ten sposób z każdego filetu powinniśmy(...)sokiem z cytryny. Mieszamy i powstałą pastą nacieramy przygotowane wcześniej filety. Na każdym filecie kładziemy kawałeczki sera i zwijamy w roladkę. Każdą roladkę ciasno owijamy w plaster szynki parmeńskiej. Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę masła i łyżkę oliwy, wkładamy roladki z kurczaka i smażymy na umiarkowanym ogniu przez około 5 minut, aż szynka się przyrumieni. Przewracamy
cool and mintywarzywami zieloną fasolką i kurczakiem z pastą # curry Idealne danie na obiad 🍝 🍝 🍝 Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ , śledzenia mnie na InstagramieInstagram : https://www.instagram.com/gotowaniepatki oraz odwiedzenia bloga : http://gotowaniepatki.blogspot.co.uk/ Będzie mi bardzo Miło 😍 😍 😍 Przepis na 2 porcje Składniki: 250 g makaronu chow mein 2 filety(...)kurczaka pojedyncze 10 dag fasolki zielonej można mrożonej lub ugotowanej 15 dag mieszanki chińskiej mrożonej 3 łyżki pasty curry 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej Sól i pieprz do smaku 2 łyżki sosu sojowego ciemnego Olej do smażenia Przygotowanie: 1. Makaron zalewam wrzątkiem solę. Pozostawiam pod przykryciem ok 4 minuty. Odcedzam. 2. Filety myję,osuszamy
Gotowanie Patkiktórej nikt się nie oprze ! Cukinia i śliwka tworzą fajny sosik, którym można polać ziemniaki. Składniki: kurczak 1.5 kg. cukinia 1 mała szt. ( do 400 gram ) śliwki suszone 1 garść vegeta lub kucharek 1 łyżeczka oliwa z oliwek 1 łyżka Farsz: filety(...)piersi kurczaka 2 szt. jajko kasza manna 2 łyżki natka pietruszki 1 garść curry 1 łyżeczka vegeta lub kucharek 1 łyżka czosnek granulowany 1 łyżeczka Marynata: papryka wędzona mielona 1 łyżka sól 1 łyżka pieprz 1/3 łyżeczki marynata pikantna np. firmy Prymat 1 łyżka olej 2 łyżki METODA: Kurczaka umyć, dokładnie osuszyć. FARSZ: Filety zmielić w maszynce
Kuchnia PaulettesSKŁADNIKI: pierś z kurczaka 1 szt podwójna masło -12,5 dag jajko -1 szt bułka tarta -3 łyżki mąka -2 łyżki sól i pieprz tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem. Następnie obsypać filety solą i pieprzem. Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki. Każdy słupek masła
Kuchnia Danusijest więc mój pomysł na kurczaka świątecznego. Pocięty w kratkę świetnie prezentuje się na talerzu. Takie filety robię dość często, szczególnie na świąteczny lub niedzielny obiad. Wyśmienicie smakuje podany z ryżem lub pieczonymi talarkami ziemniaczanymi. Składniki: ? 4 filety z kurczaka ? sól, pieprz biały ? 2 łyżki sosu sojowego ? 2 łyżki sosu chilli słodki Thai ? 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
To co kocham