filet z kurczaka - 9985 przepisów (strona:248/666)

Tajska zupa cytrynowa z kurczakiem i krewetkami 249

lemonki • 1/2 puszki mleka kokosowego • 1 łyżka sosu Chili z czosnkiem • szczypta cukru brązowego • 1 szklanka bulionu z kurczaka • 4 duże krewetki • 1/2 filetakurczaka • garść świeżej kolendry • 2 łyżki masła • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Rozgrzać masło, dodać pokrojone w paski grzyby i w drobną kosteczkę imbir, czosnek

To co kocham
Filety z indyka zapiekane z pesto, mozarellą i pomidorkami 192

jest naprawdę ekspresowe, polecam zwłaszcza dla zapracowanych. Zamiast indyka można również użyć filetów z kurczaka. Składniki: 300-400 g filetów z indyka, cienko pokrojonych sól, oregano, pieprz, bazylia, czosnek, papryka słodka 2-3 łyżki zielonego pesto kilka pomidorków, najlepiej śliwkowych (podłużnych) kulka mozzarelli Filety posypać przyprawami z jednej strony i ułożyć przyprawioną stroną w dół w naczyniu do zapiekania

Czerwień i błękit
Potrawka drobiowa z burakiem 170

Danie szybkie, smaczne i ciekawe. Burak i por idealnie sprawdzają się w tej potrawce. Nadają daniu interesujący smak. Zapraszam! Potrawka z kurczaka z burakiem Składniki: 2 filety z kurczaka pokrojone w dużą kostkę 1 duży burak lekko obgotowany, pokrojony w paseczki 1 średni por pokrojony w półplasterki 2 łyżki estragonu 1/3 szklanki śmietany oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Kurczaka przyprawić

Tagebuch po polsku
Kurczak KFC 241

Kurczak  KFC Składniki : 80  dag fileta z kurczaka szczypta słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne  1/2 łyżeczki soli Gęste ciasto naleśnikowe: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/3 - 1/4 szklanki mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne  1/4 łyżeczki soli 2 szczypty słodkiej papryki Panierka: mąka pszenna do panierowania Dodatkowo: olej do smażenia   Przygotowanie : Mięso umyć

Kuchnia Danusi
Chrupiący Kurczak w Panierce 165

Pytanie - Jak zrobić pysznego, chrupiącego kurczaka? Bardzo Łatwe.  Wystarczy:  1 Filet z Kurczaka bez skórki  1 Przyprawa z Kurczaka Chrupiący Kurczak do Wrapów 1 łyżka Oliwy z Oliwek  Sposób Przygotowania:  2.  3. SMAŻYMY  4. OTRZYMUJEMY: SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Ogłoszenie wyników pierwszego konkursu KW :) 179

kurczakiem kokosowym Gratulujemy i skontaktujemy się mailowo w celu przekazania vouchera A dla wszystkich tych, którzy chcieliby wypróbować zwycięskiego dania przedstawiamy przepis KARAIBSKI KURCZAK KOKOSOWY (2 porcje) 2 filety z kurczaka, ½ czerwonej papryki, ½ zielonej papryki, ½ cebuli, 1 mała puszka (165ml) mleka kokosowego, 1 łyżka oleju, szczypta płatków chili, sól i pieprz Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Cebulę posiekać, papryki

Kuchenne Wariacje
Sałatka z kurczakiem i pieprzem ziołowym 550

domu rodzinnym. Jak zwykle czekały tam na mnie same pyszności. Mama pokazała mi jedną genialną sałatkę. Wstawiam specjalnie dla Was! Pozdrawiam! Sałatka z kurczakiem i pieprzem ziołowym podwójny filet z kurczaka słoik selera marynowanego świeża czerwona papryka puszka kukurydzy 3 średnie ogórki kiszone 3 jajka  3-4 łyżki majonezu jogurt naturalny sól pieprz ziołowy Prosta sprawa!  Kurczaka

Kuchnia moimi oczami
Ciasto imbirowe z cytrynowym lukrem 178

zapewne każdy zna!), ale również dodaje charakteru potrawom, zaostrza ich smak, dodaje lekkiej pikanterii i świeżości (polecam spróbować  udka z kurczaka po chińsku  czy  orientalne filety z kurczaka ). Z powodzeniem imbir można również zastosować do wypieków, a ciasta czy ciasteczka z jego dodatkiem są niezwykle aromatyczne. Dziś polecam Wam ciasto imbirowe, pięknie pachnące, wilgotne i mięciutkie

Kraina Miodem Płynąca
Kurczak w kremowym sosie z mlekiem kokosowym 310

sycący , a zarazem lekki obiad! Gorąco polecam – nie tylko fanom kuchni tajskiej! Ps. Jeśli wolicie coś jeszcze bardziej ostrego zerknijcie na Kurczaka po Kreolsku – mniam! SKŁADNIKI: * filet z kurczaka – 2 szt * oliwa z oliwek – 4 łyżki * cebula – 1 szt * papryczka chili – 1 szt * mieszanka przypraw cajun – 1 łyżeczka * sos chili

Ostra na Słodko
Kurczak w cieście francuskim 333

białko jaja, do smarowania 1. Pierś kurczaka przecinamy na dwa równe filety. Doprawiamy ulubionymi przyprawami. 2. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na dwie równe części. 3. Kładziemy filet z kurczaka na środku ciasta. Ciasto kroimy na paseczki, prostopadle do mięsa , pomijając oczywiście środek, na którym leży nasz kurczak :) Zawijamy naprzemiennie, a następnie wkładamy na 15 minut do lodówki

My Culinary Art
Sałatka z makaronem idealna na imprezę 262

wybrałam makaron którego mam całe mnóstwo z wygranego konkursu. Padło na kolorowe rurki. Sałatka jest pyszna, delikatnie pikantna od przypraw, bo dodałam pieczonego kurczaka. Polecam spróbować! Składniki : * duży filet z kurczaka pieczony czy gotowany - może być wędlina która została nam ze świąt bądź 40g szynki drobiowej * biała część pora * papryka czerwona * pół zielonego ogórka * 4 korniszony * garść startego sera

Magiczne Życie Marty
Sałatka Cezara wymieszana 92

sałatę trzeba wymieszać z dressingiem, a nie podawać dressing w osobnym naczyniu. Tak też i ja uczyniłam. Sałatka Cezara 4 porcje Składniki: 1 rzymska sałata 400 g fileta z piersi kurczaka 140 g wędzonego boczku 2 kromki chleba 2 łyżki oliwy sól, pieprz, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oliwy i 1 łyżka tymianku(...)marynowania mięsa 1 czerwona cebula, mała 20 pomidorów koktajlowych Dressing Cezara 1 jajko 7 filetów anchois 1 ząbek czosnku 1 łyżka winnego octu 2 łyżki wody szczypta soli do smaku 80 – 100 ml neutralnego oleju, np. słonecznikowego 30 g parmezanu Filety z piersi kurczaka rozkroić na cienkie plastry. W misce połączyć składniki do marynaty, włożyć mięso i dokładnie

codojedzenia
Roladki z gruszką i gorgonzolą w sosie orzechowym 141

orzechowy gdzie orzechy maja formę pudru. Sos ma piękny karmelowy kolor. Mięso ma delikatny posmak słodkości dzięki gruszce, ale przewagę ma wyrazisty ser gorgonzola. Roladki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka Sól Pieprz 1 gruszka 50 g łagodnego sera gorgonzola (z niebieską pleśnią) Oliwa z oliwek Sos orzechowy: ¾ szklanki bulionu drobiowego 100 g serka topionego (kremowego) 30 g sera(...)gorgonzola Sól Pieprz ¼ szklanki orzechów włoskich 250 g pełnoziarnistego tagliatelle Pełnoziarnisty makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy tłuczkiem, bardzo cienko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gruszkę obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Ser gorgonzola kroimy w plastry. Na każdym płacie mięsa układamy startą gruszkę

VioletoweKucharzenie
Roladki z kurczaka na brązowym ryżu w ostrym sosie 137

zalewy robi się praktycznie sam. Wystarczy dodać jakąś surówkę lub ulubione ogórki i mamy gotowy obiad! 150 g brązowego ryżu 2 cebule 100 g pieczarek 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Słodka czerwona papryka 100 g ostrego sera radamer Sos: 100 g masła 6 łyżek pikantnego keczupu 1 ¾ szklanki wody Sól Pieprz 4 ząbki(...)papryka Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki. Przesmażamy na patelni. Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie masłem. Na dnie wysypujemy suchy ryż. Następnie rozkładamy przesmażoną cebulę z pieczarkami. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na kotlety). Przyprawiamy przyprawą do mięsa, solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Na każdym płacie układamy plasterki żółtego sera. Mięso zwijamy w ciasny rulon

VioletoweKucharzenie
Kurczak na prażonym ryżu z pietruszkowym pesto 221

Składniki: 2 filety z kurczaka, 1 czerwona cebula, olej rzepakowy, świeży tymianek, świeży rozmaryn, starta skórka z cytryny, 200 ml bulionu, 100 g ryżu okrągłego brązowego, pęczek natki pietruszki, 1 łyżka ziaren słonecznika, 1 łyżka ziaren dyni, 1 łyżka kapary, 50 g startego parmezanu, młody groszek zielony, szczypiorek, sól himalajska, pieprz kolorowy świeżo zmielony.   Przygotowanie: Filety myjemy(...)cytryny i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz.  W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim kurczaka. Zalewamy niewielką ilością wody, dodajemy cebulę pokrojoną w ćwiartki, przykrywamy i dusimy ok. 30 min. (w zależności od wielkości filetów).  Raz na jakiś czas odwracamy mięso. W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy olej i prażymy na nim ryż. Zalewamy bulionem

Moniki Smakołyki