faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:66/106)

Zapiekanka węgierska z ryżem i kiełbasą 139

Połączenie ryżu i kapusty kiszonej, zapieczone w śmietanie wydaje się dosyć ryzykownym połączeniem. Zapewniam, że smakuje wybornie! Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 3 cebule 15 dag

Tradycyjna Kuchnia
Jajka faszerowane wędzonym łososiem 220

Proste, szybkie, smaczne i  ładne  - w sam raz na małą przekąskę dla gości. Polecam!składniki6 jajek ugotowanych na twardo100 g wędzonego łososia100 g serka

Stare Gary
Filet z piersi indyka faszerowany brązowymi pieczarkami 158

przygotowania tego dania użyłem brązowych pieczarek, ale spokojnie możecie wykorzystać też zwykłe, białe. Faszerowaną pierś z indyka możecie podać np. z fenkułem i selerem naciowym zapiekanymi w pomidorach . Składniki farszu (na ok. 1 - 1,2 kg mięsa): Dodaj napis 2 łyżki masła 2 duże cebule brązowe pieczarki (250 g) 3 ząbki czosnku 2 jaja 1 duży pęczek natki pietruszki(...)olej roślinny (do pieczenia używam tego z pestek winogron) Polewa potrzebna na koniec pieczenia: 2 łyżki miodu 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżki czerwonej papryki wędzonej (mielonej) Sposób przygotowania: Filet z indyka umyć, oczyścić z błon, natrzeć sokiem z połowy cytryny oraz solą pieprzem. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. W tym czasie przygotować

W SMAK
Jajka faszerowane serkiem ziołowym 1188

Faszerowane jajka cieszą się u nas dużym powodzeniem i szybko znikają z talerza. Ostatnio robiłam z serkiem do smarowania z ziołami ale można użyć także serka czosnkowego, ze szczypiorkiem czy też naturalnego i samemu dodać sobie dowolne dodatki smakowe. składniki: 5 jajek 1 serek do smarowania z ziołami, u mnie Jogo (150 g) 1-2 łyżki jogurtu ewentualnie sól(...)smaku słodka papryka czarny sezam Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Każde jajko przekroić wzdłuż na pół. Wydrażyć żołtka i przełożyć do miski. Następnie żółtka rozgnieść łyżką. Dodać serek i ewentualnie jogurt jak masa będzie zbyt sucha i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku jeśli potrzeba. Masą wypełnić połówki jajek. Jajka ułożyć na talerzu, ja ułożyłam na roszponce

Monia miesza i gotuje
Surówka z pora i marchwi 1095

Bardzo często zastanawiamy się na różnymi dodatkami do obiady. Brakuje nam pomysłu na jakaś zdrową i przede wszystkim smaczną surówkę. Surówka z pora i marchwi to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki z kurczakiem i marchewką, zapiekane z sosem pomidorowym i żółtym serem 249

Dawno już na blogu nie było naleśników. Postanowiłam to nadrobić, bo naleśniki w mojej kuchni goszczą często. Dzisiaj zapraszam Was na naleśniki faszerowane marchewką i mięsem z kurczaka, a potem zapieczone z sosem pomidorowym i serem. Żeby łatwiej było mi zawinąć naleśniki, warzywa pocięłam na kształt makaronu. Pomogła mi w tym zgrabna maszynka firmy Unold . Składniki: naleśniki: 3/4 litra zimnej(...)wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1/5 szklanki mąki pszennej 2 jajka tłuszcz do smażenia farsz: 2 średnie piersi z kurczaka sól, słodka papryka, ostra papryka - do smaku 300 g marchwi 1 średni por - 10 cm odkroić do sosu 3 większe ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki oliwy sos: 10 cm pora 1 puszka pomidorów 1 łyżka oliwy

Codzienna kuchnia niecodzienna
KALAFIOR FASZEROWANY MIĘSEM MIELONYM I BOCZKIEM (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 380

Kalafior jest bardzo popularny w kuchni LCHF, ponieważ zawiera małą ilość węglowodanów. Na ogół jest tylko dodatkiem ale tym razem w roli głównej faszerowany mięsem mielonym i pokryty plastrami wędzonego boczku. Danie nie tylko pyszne, ale i bardzo efektownie prezentujące się na talerzu dlatego idealne gdy planujecie przyjąć gości Składniki: 1 kg kalafiora (po usunięciu niejadalnych części czyli liści(...)głąba) 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 1 kg mięsa mielonego wieprzowego (u mnie łopatka + karkówka + podgardle) 130 g cebuli 1 jajko 10 g słodkiej papryki sól, pieprz 15 dużych plastrów boczku – ok 300 g   Kalafiora oczyścić z niejadalnych części a następnie umyć. W głębokim garnku ugotować wodę z dodatkiem soli i cukru. Kalafiora włożyć do wrzącej wody

Ola la LCHF
DROBIOWE PULPETY Z UDEK KURCZAKA 358

ulubiona część kurczaka to ... udka :))  Mają zdecydowanie bardziej wyrazisty smak niż piersi, a z wyluzowanych można przyrządzać tysiące pysznych potraw.  Pyszne są sporządzone z udek  roladki , faszerowane czym tylko dusza zapragnie, bardzo lubimy także gulasz czy tradycyjne kotlety panierowane w bułce tartej.  Dziś zapraszam na kolejne danie z tego smacznego kawałka drobiu: klasyczne pulpety w sosie(...)jajko sól pieprz majeranek ziele angielskie 1 łyżka kaszy manny 2 marchewki bulion puszka pomidorów w sosie własnym słodka papryka śmietana 18% koperek Wykonanie:  Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę, aż do zezłocenia. W misce mieszamy zmielone mięso z udek kurczaka, jajko, bułkę tartą, podsmażoną cebulę oraz przyprawy: sól, pieprz, majeranek. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników

Walijskie Pichcenie
Faszerowane naleśniki ryżowe na parze 291

Plan był na zrobienie sajgonek, efekt końcowy był zupełnie inny lecz okazał się strzałem w dziesiątkę. Wyszedł całkiem pokaźny i sycący obiad :) Składniki: 18 sztuk papieru

Niezły Młynek
Bakłażany faszerowane kurczakiem i pieczarkami 200

bakłażany 1 mniejsza podwójna pierś z kurczaka puszka krojonych pomidorów 6 pieczarek 1 cebula 2 suszone pomidory ząbek czosnku 2 łyżki serka naturalnego puszystego Piątnica Twój Smak sól, pieprz, papryka słodka, łyżeczka cukru, oregano, majeranek, przyprawa do kurczaka – wedle uznania do smaku oliwa z oliwek do smażenia tarty twardy ser, użyłam sera Szafir (możecie użyć parmezanu lub żółtego tartego(...)pomidory, serek i ze 2-3 łyżki tartego sera, wymieszaj. W razie czego dopraw do smaku. Chwilę jeszcze podsmaż, by składniki i smaki się połączyły ze sobą. 3. Bakłażany faszeruj nadzieniem mięsno – warzywnym. Możesz tak jak ja jeszcze przyozdobić je żółtym serem. 4. Zapiekaj około 30-35 minut w temp. 190C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Ja podaję

Zasmakuj Kuchni
Bryndza 235

miękkiej do twardej. Dość pikantna i kwaskowata, ze słonym posmakiem. Występuje w kilku odmianach: bryndza pochodzenia z mieszanek mleka owczego i krowiego, a także z dodatkami smakowymi np. papryką lub cebulką, kminkiem. Ser ten jest delikatnie przyprawiany, a następnie krojony w kostki, później dochodzi do przechowywania go w solance . Zawiera ok. 45% tłuszczu, 2-3% soli i 50% wody(...)Bryndzę można dodawać do sałatek, posmarować nią chleb. Idealnie nadaje się także jako farsz do klusek lub pierogów. Pomysłów na bryndzę jest wiele, możemy pokusić się o zrobienie ziemniaków faszerowanych bryndzą, zupy z bryndzy czy grillowanych, faszerowanych pieczarek z bryndzą. Sprawdźcie więcej przepisów na dania z bryndzą. Polecamy! POCHODZENIE I PRODUKCJA BRYNDZY Bryndza podhalańska produkowana jest mniej więcej

Gotuję Testuję
jajka z farszem chrzanowo-serowym 164

Jajka faszerowane choć kojarzone są głównie z Wielkanocą, są doskonałą przystawką imprezową lub po prostu daniem na śniadanie czy kolację. W tych jajkach farsz jest kremowy, lekko ostry dzięki dodatkowi chrzanu. Jajka i chrzan to jedno z moich ulubionych połączeń.  Składniki: 6 jajek kilka plasterków szynki 2 łyżki żółtego sera startego drobno  łyżeczka ostrego chrzanu duża łyżka majonezu(...)pieprz czarne oliwki zielone oliwki nadziewane papryką listki kolendry do dekoracji Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać, przepołowić. Białka ułożyć na talerzu, żółtka zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z serem, majonezem i chrzanem. Trzy plasterki szynki pokroić w bardzo drobną kostkę, resztę ułożyć dekoracyjnie na talerzu z białkami. Pokrojoną szynkę wymieszać z farszem, doprawić pieprzem. Farsz wyciskać do połówek białek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Filet z indyka w warzywach 210

którym będziemy "dusić" mięso. Podlewamy 1 szklanką wody. Nakrywamy i dusimy na małym ogniu ok 30 min. Obieramy marchewkę, seler i kroimy w kostkę. Pora kroimy w talarki. Paprykę kroimy w kostkę lub paski. Warzywa wrzucamy do naczynia i podlewamy szklanką wody. nakrywamy i również "dusimy". Czas przygotowania warzyw ok 20 min. Warzywa wrzucamy na wierzch mięsa i jeszcze podgrzewamy(...)ogniu ok 15 min. Danie gotowe. Możemy podawać z ziemniakami, kaszą. Zapraszam na inne przepisy z indyka: Pierś z indyka duszona w piwie Filet z indyka w sosie grzybowym Faszerowany filet z indyka Pierś z indyka z suszonymi grzybami Sałatka z indyka SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Faszerowane pomidory 276

Aromatyczne pomidory nadziane warzywami z ryżem i soczystym kurczakiem. Smaku dodaje kolendra. 6 pomidorów 500 g kurczaka Przyprawa do mięsa 1 cebula 200 g pieczarek 250

VioletoweKucharzenie
Faszerowany udziec z indyka 193

 Dzisiaj zapraszam na, według mnie, bardzo świąteczny obiad ;) Jeżeli ktoś lubi efektowne dania, udziec z indyka to doskonały pomysł. Wykonanie nie jest skomplikowane, w końcu

Czerwona Porzeczka
Przekąski z twarożku 348

przygotować tuż przed przyjściem gości. Krakersy lubią troszkę zwilgotnieć po dłuższym czasie i łamać się, nie utrudnia to jednak konsumpcji. Wówczas należy delikatniej chwytać krakersa. Drugą propozycją jest ogórek faszerowany twarożkiem. Ogórek należy obrać ze skórki, pokroić na 4-5 cm kawałki i usunąć z nich środek za pomocą małego nożyka, po czym napełnić ogórek twarogiem za pomocą łyżeczki(...)twarożek z białego sera oraz śietany 18% lub jogurtu naturalnego. Najważniejsze, by konsystencja była zwięzła i niezbyt rzadka. Do tego oczywiście obowiązkowo świeży szczypiorek i rzodkiewka lub pokrojona drobno papryka, sól, pierz. Mmmm ... pycha! Smacznego

Mojewlasne.pl
Wielkanocne bułeczki zające z kremowym farszem i kiełbaskami 202

więc łatwo go opakować elastycznym ciastem, a długość uszu i wielkość ogonków zależy już tylko od Waszej wyobraźni ;) Czas zatem zagnieść drożdżowe i upichcić ten prosty, pachnący wiosną farsz! Faszerowane bułeczki zające na 6 sztuk Potrzebujesz: Bułki: 300g mąki 15g świeżych drożdży ( lub 1 płaska łyżeczka suchych) 1/2 łyżeczki cukru 100ml mleka 1 duże jajko 40g zimnego masła 1 łyżeczka(...)cienkich białych kiełbasek 1/2 średniej cebuli 2 ząbki czosnku 1 opakowanie serka Apetina Miód i Musztarda 1/2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka czubata posiekanego szczypiorku sól, pieprz, mielona słodka papryka Dodatkowo: rozbełtane jajko ziarna czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Bułki: 1. Z mleka, świeżych drożdży i cukru przygotuj zaczyn- podgrzewaj wszystko lekko w rondelku do rozpuszczenia się drożdży i cukru. Mleko

Kuchnia w Słońcu Skąpana
„Frutakosy” 153

było plastyczne, nie przypieczone. 2 Przygotowanie mięsa: Pierś z kurczaka dokładnie umyć i oczyścić. Pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miseczki. Przyprawić ulubionymi przyprawami (u mnie: bazylia, oregano, papryka mielona słodka, sól, pieprz, czosnek granulowany), dodać odrobinę oliwy i dokładnie wymieszać. Usmażyć. 3 Przygotowanie pieczarek: Pieczarki umyć i pokroić. Na patelni roztopić trochę masła, wrzucić pieczarki i smażyć(...)się z grzybów. Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulkę i smażyć jeszcze przez chwilę. Doprawić solą i pieprzem. 4 Na dużych oczkach zetrzeć ser. Tak przygotowanymi składnikami będziemy faszerować nasze naleśniki. Na połowie usmażonego wcześniej naleśnika kładziemy ser, pieczarki, mięso i jeszcze raz ser. Składamy na pół. Tak przygotowane takosy smażymy na rozgrzanym oleju jeszcze z obu stron

PysiaGotuje.pl
Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym 246

kurczaka 100 g pieczonej karkówki lub innego mięsa 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka masła ok. 1 łyżka oleju rydzowego ok. 1 łyżka śmietany 18 % sól pieprz gałka muszkatołowa papryka słodka i ostra w proszku natka pietruszki 1. Z udek usuwamy skórę i kości, karkówkę kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy mięso do malaksera. 2. Dodajemy natkę pietruszki, masło oraz siemię(...)rydzowy i śmietanę. Składniki miksujemy. 4. Jeżeli pasta jest mało puszysta dolewamy olej lub śmietanę. 5. Na koniec doprawiamy pozostałymi przyprawami według uznania. 6. Pasta doskonale nadaje się do faszerowania jajek, wytrawnych babeczek lub innych przekąsek. Smacznego! Kategoria: Przekąski , Przepisy , śniadania i kolacje Tagged: dla dzieci , dla niejadka , kurczak , na szybko , olej rydzowy , pasta , siemię lniane , wieprzowina

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty