faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:60/106)

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 175

muszę przyznać, że choć pieczarki faszerowane są bardzo popularne,  dla mnie są  nowością i  zrobiłam je  po raz pierwszy. Składniki: 10-12  pieczarek  średniej wielkości 300 g mięsa mielonego /wieprzowe/ 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 -4 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki słodkiej papryk 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki posiekanej zielonej

Zakamarki mojej kuchni
Jajka faszerowane pastą pomidorową 151

Jajka faszerowane  pachnącą wędzonką pastą pomidorową to ciekawy pomysł na przekąskę jajeczną imprezowego stołu. Fajnie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy. Składniki: 6 jajek 250g wędzonej szynki 140g serka śmietankowego 1 łyżka majonezu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki ostrej szczypta słodkiej papryki sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić

Szalona Kuchnia Eweliny
Patisony faszerowane mięsem i soczewicą 144

prezentują się na talerzu. Polecam!     Patisony faszerowane mięsem i soczewicą   Składniki na 4 sztuki:   4 średniej wielkości patisony 300g mięsa mielonego (dowolnego) pół szklanki czerwonej soczewicy, ugotowanej wg instrukcji na opakowaniu i wystudzonej 1 cebula, drobno posiekana ząbek czosnku, drobno posiekany 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka po łyżce posiekanej natki pietruszki

Smak mojej kuchni
Faszerowne bataty 164

Bataty, Uwielbiam w każdej postaci. Dziś faszerowane serem feta, żółtym, czosnkiem i zielonymi oliwkami. Szybkie i przepyszne! Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 3 słodkie ziemniaki ser- jeden i drugi wg uznania oliwki u mnie 3 na każdą połówkę, ale również wg uznania 2-3 ząbki czosnku zioła prowansalskie, papryka ostra sól, pieprz oliwa do pieczenia Przygotowanie: 1. Bataty dokładnie umyć, przekroić

FITBUuK
Ryba z warzywami sezonowymi według Pascala 159

kostkę 1 mała cukinia - pokrojona w talarki 1 papryka pokrojona w paski 3 ząbki czosnku drobno posiekane 2 marchewki pokrojone w cienkie plasterki 3/4 szklanki kuskus mały pęczek natki pietruszki papryczka chili woda Do dzieła!!! W moździerzu ucieramy ze sobą czosnek, chili i pół pęczka pietruszki i tą mieszanką faszerujemy nasze rybki. W rondlu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią

sierotka maRysia w kuchni
faszerowany kurczak 158

kurczak faszerowany kaszą z warzywami Jest to propozycja dla miłośników drobiu, którzy z pewnością chętnie wypróbują potrawę z luzowanego kurczaka,  nadzianego  gryczaną kaszą i warzywami. składniki dla czterech osób kurczak 100 g kaszy gryczanej (ugotowanej) 1 cukinia 1 bakłażan 1 cebula 2 papryki pół pęczka dymki sól, pieprz 1 łyżeczka papryka słodkiej 1 łyżeczka lubczyku 3 łyżki oleju

Miód i pieprz
Faszerowane bakłażany 164

ścieram ser żółty. Każdy może po swojemu :) Faszerowane bakłażany SKŁADNIKI: 2 duże bakłażany  0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku  1 puszka pomidorów 4 ziemniaki średnie ugotowane (al dente) 1 łyżka koncentratu pomidorowego Sól Pieprz  3/4 łyżeczki kminu rzymskiego Pół łyżeczki nasion kolendry 1 łyżeczka papryki słodkiej  1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka

Zainspiruj się kuchnią
Faszerowane roladki schabowe 130

Schab – mięso , które u mnie gości niestety ciągle za rzadko.Z resztą mięso ogólnie rzadko u mnie gości , bo jak wiecie ja z tych , co kluchami

Ostra na Słodko
Mięsa 201

grillowanymi ziemniakami Gulasz Karkówka z marchewką Klops z papryką Kotleciki mielone z pieczarkami i z sosem poziomkowym Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w migdałowej panierce Kotlety w orzechowej panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem Kuleczki z mięsa mielonego z ryżem i buraczkami Kurczak faszerowany mięsem mielonym Kurczak faszerowany pieczarkami  Kurczak w 5 smakach

Aga w kuchni
FASZEROWANE PIECZONE ZIEMNIAKI 135

Wszystko wymieszałam i odstawiłam na pół godziny żeby składniki przeszły   smakiem i kapusta zmiękła. W międzyczasie włożyłam do miseczki łyżkę masła, roztartych parę ząbków czosnku, słodką czerwoną paprykę,koperek i sól. Ziemniaki wyłożyłam na blachę i wstawiłam do piekarnika na około  pół godziny w temp.220 stopni. Muszą przybrać złotobrązowy kolor i mieć chrupiącą skórkę. Po upieczeniu nadkroiłam(...)zrobionym wcześniej masłem z czosnkiem i nałożyłam w środek farsz. Należy podawać od razu po upieczeniu. Pychota!   Polecam nafaszerować ziemniaki  SURÓWKĄ COLESLAW  Polecam również  FASZEROWANE ZIEMNIAKI ZE SZPINAKIEM FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ

potrawyregionalne
Węgierskie jesienne leczo 195

specjalne życzenie, dzisiaj węgierskie Leczo. Choć oryginalnie, według węgierskiego tradycyjnego przepisu do Leczo nie dodaje się absolutnie cukinii i przygotowuje się je tylko z 3 warzyw: pomidorów, papryki i cebuli, w proporcji 1:1:1 plus przyprawy, to dzisiejsze życzenie było wyraźne, by do Leczo dodać jednak extra cukinię (na marginesie zwaną też kabaczkiem i mylnie brane za dwa różne(...)żółtym i białym a nawet dwukolorowy. Może być gładki i pręgowany. Ba, wcale nie musi być podłużny jak ogórek, bo hoduje się również odmiany okrągłe jak kule, specjalnie do faszerowania. Zależy od odmiany. Poniżej kilka odmian kabaczka vel cukinii z wyróżnienia zdjęcia nr. 4. To jest patison, aczkolwiek należący do tej samej rodziny co kabaczek/cukinia. Jak zwał, tak zwał

Sztuka gotowania w/g Samiry
Papryka faszerowana 152

Składniki: * mięso mielone 500 g ( użyłam z szynki wieprzowej) * 100 g kaszy jaglanej * 250 g pieczarek * cebula * czosnek 2 ząbki * papryka czerwona 4 * sól 1/2 łyżeczki

Kulinarne przygody
FASZEROWANA CYKORIA Z KASZĄ JAGLANĄ 137

przez kilka minut. Środek cykorii szatkujemy, podobnie cebulę, paprykę, różyczki brokułów kroimy na drobniejsze kawałki. Wszystko podsmażamy na oliwie z pestek winogron, doprawiając do smaku - szczyptą cukru, soli, pieprzu kolorowego i cayenne, skrapiamy cytryną, dodajemy koperek, curry. Ugotowaną kaszę jaglaną łączymy z warzywami.  Wyciągamy z piekarnika nasze łódeczki cykorii i faszerujemy je warzywami z kaszą jaglaną. Wierzch posypujemy mozzarellą

wege i kropka
Kurczak faszerowany kuskusem, śliwakmi i rodzynkmi 228

się prezentuje i z pewnością wszystkim posmakuje. Kurczak faszerowany kuskusem ze śliwkami i rodzynkami. Składniki: 1 kurczak ok1,5 - 2 kg 3/4 szkl bulionu drobiowego 3 łyżki czerwonego wina 1/2 szklanki kuskusu 1/2 startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki rodzynek 6 suszonych śliwek kalifornijskich 1 jajko sól słodka papryka Kurczaka wytrybować z kości nie rozcinając go, zostawić skrzydełka

W kuchennej krainie
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 129

Bardzo syta kolacja lub smaczny obiad. Danie to jest idealnym połączeniem warzyw z mięsem! 2 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 czerwonej papryki

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania