faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:60/106)

Faszerowane bakłażany 170

ścieram ser żółty. Każdy może po swojemu :) Faszerowane bakłażany SKŁADNIKI: 2 duże bakłażany  0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku  1 puszka pomidorów 4 ziemniaki średnie ugotowane (al dente) 1 łyżka koncentratu pomidorowego Sól Pieprz  3/4 łyżeczki kminu rzymskiego Pół łyżeczki nasion kolendry 1 łyżeczka papryki słodkiej  1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka

Zainspiruj się kuchnią
Faszerowane roladki schabowe 134

Schab – mięso , które u mnie gości niestety ciągle za rzadko.Z resztą mięso ogólnie rzadko u mnie gości , bo jak wiecie ja z tych , co kluchami

Ostra na Słodko
Mięsa 205

grillowanymi ziemniakami Gulasz Karkówka z marchewką Klops z papryką Kotleciki mielone z pieczarkami i z sosem poziomkowym Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w migdałowej panierce Kotlety w orzechowej panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem Kuleczki z mięsa mielonego z ryżem i buraczkami Kurczak faszerowany mięsem mielonym Kurczak faszerowany pieczarkami  Kurczak w 5 smakach

Aga w kuchni
FASZEROWANE PIECZONE ZIEMNIAKI 142

Wszystko wymieszałam i odstawiłam na pół godziny żeby składniki przeszły   smakiem i kapusta zmiękła. W międzyczasie włożyłam do miseczki łyżkę masła, roztartych parę ząbków czosnku, słodką czerwoną paprykę,koperek i sól. Ziemniaki wyłożyłam na blachę i wstawiłam do piekarnika na około  pół godziny w temp.220 stopni. Muszą przybrać złotobrązowy kolor i mieć chrupiącą skórkę. Po upieczeniu nadkroiłam(...)zrobionym wcześniej masłem z czosnkiem i nałożyłam w środek farsz. Należy podawać od razu po upieczeniu. Pychota!   Polecam nafaszerować ziemniaki  SURÓWKĄ COLESLAW  Polecam również  FASZEROWANE ZIEMNIAKI ZE SZPINAKIEM FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ

potrawyregionalne
Węgierskie jesienne leczo 206

specjalne życzenie, dzisiaj węgierskie Leczo. Choć oryginalnie, według węgierskiego tradycyjnego przepisu do Leczo nie dodaje się absolutnie cukinii i przygotowuje się je tylko z 3 warzyw: pomidorów, papryki i cebuli, w proporcji 1:1:1 plus przyprawy, to dzisiejsze życzenie było wyraźne, by do Leczo dodać jednak extra cukinię (na marginesie zwaną też kabaczkiem i mylnie brane za dwa różne(...)żółtym i białym a nawet dwukolorowy. Może być gładki i pręgowany. Ba, wcale nie musi być podłużny jak ogórek, bo hoduje się również odmiany okrągłe jak kule, specjalnie do faszerowania. Zależy od odmiany. Poniżej kilka odmian kabaczka vel cukinii z wyróżnienia zdjęcia nr. 4. To jest patison, aczkolwiek należący do tej samej rodziny co kabaczek/cukinia. Jak zwał, tak zwał

Sztuka gotowania w/g Samiry
Papryka faszerowana 160

Składniki: * mięso mielone 500 g ( użyłam z szynki wieprzowej) * 100 g kaszy jaglanej * 250 g pieczarek * cebula * czosnek 2 ząbki * papryka czerwona 4 * sól 1/2 łyżeczki

Kulinarne przygody
FASZEROWANA CYKORIA Z KASZĄ JAGLANĄ 143

przez kilka minut. Środek cykorii szatkujemy, podobnie cebulę, paprykę, różyczki brokułów kroimy na drobniejsze kawałki. Wszystko podsmażamy na oliwie z pestek winogron, doprawiając do smaku - szczyptą cukru, soli, pieprzu kolorowego i cayenne, skrapiamy cytryną, dodajemy koperek, curry. Ugotowaną kaszę jaglaną łączymy z warzywami.  Wyciągamy z piekarnika nasze łódeczki cykorii i faszerujemy je warzywami z kaszą jaglaną. Wierzch posypujemy mozzarellą

wege i kropka
Kurczak faszerowany kuskusem, śliwakmi i rodzynkmi 233

się prezentuje i z pewnością wszystkim posmakuje. Kurczak faszerowany kuskusem ze śliwkami i rodzynkami. Składniki: 1 kurczak ok1,5 - 2 kg 3/4 szkl bulionu drobiowego 3 łyżki czerwonego wina 1/2 szklanki kuskusu 1/2 startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki rodzynek 6 suszonych śliwek kalifornijskich 1 jajko sól słodka papryka Kurczaka wytrybować z kości nie rozcinając go, zostawić skrzydełka

W kuchennej krainie
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 136

Bardzo syta kolacja lub smaczny obiad. Danie to jest idealnym połączeniem warzyw z mięsem! 2 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 czerwonej papryki

VioletoweKucharzenie
Aromatyczna karkówka 133

pieprzu ziołowego - 1/2 łyżeczki papryki ostrej - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej - 1/2 łyżeczki majeranku - 1/2 łyżeczki lubczyku - 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego - 1/2 łyżeczki przyprawy do karkówki - szczypta kminku - szczypta soli - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżeczki miodu - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 1/2 łyżeczki kurkumy Przygotowanie: Karkówkę nacinamy i faszerujemy czosnkiem. Wszystkie składniki marynaty łączymy i nacieramy karkówkę. Przekładamy

Zainspirowana w kuchni
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... 228

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... Potrzebne będą: średnie pieczarki mięso mielone ser cebula bułka tarta lub zwykła namoczona w mleku majeranek jajko sól, pieprz Mięso mielone przygotowujemy jak na zwykłe mielone smażone, ja dodaję jajko, cebulę, majeranek, bułkę tartą, sól, pieprz, można dodać czosnek, paprykę, zieloną pietruszkę, co się lubi. Z pieczarek urywamy nóżki i delikatnie wydrążamy, nie za mocno

Pelusiowa Kuchnia
Zapiekany bakłażan z pęczakiem 126

zapiekany bakłażan z pęczakiem. Do tej pory zawsze faszerowałam warzywa farszem mięsnym, dziś postanowiłam to odmienić, i muszę przyznać, że ta odmiana bardzo mi posmakowała. Zapiekany bakłażan z pęczakiem Czas przygotowania: Składniki: 2 średnie bakłażany 100 g suchego pęczaku 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki zielonych oliwek z papryką świeży tymianek świeże oregano oliwa z oliwek sól pieprz

Kulinarne przygody Gatity
Gołąbki z kalarepką w sosie borowikowym 179

mięsa dodać  odcedzoną kalarepkę paprykę i ogórki starte na tarce na dużych oczkach ora liście zmielone z  reszty kapusty Dodać kostki mięsne  przyprawy dusić do odparowania wody    4.  - Ugotowany ryż przełożyć do miski Dodać mięso z patelni razem wymieszać w razie  potrzeby doprawić pieprzem i solą faszerować liście kapusty układać na wysmarowanej olejem

W królestwie smaków Beaty
Jajka faszerowane 209

Właśnie się nimi zajadamy:) Składniki; 5 jajek, 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki łagodnej musztardy, cebula /drobno posiekana/, sól, pieprz, Wykonanie; Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na

Anioły w kuchni
Pierś indycza faszerowana morelami i śliwką 202

Mięso indycze pożądane jest w każdej zdrowej diecie. Liczba zwolenników ciągle rośnie, bo mięso i dietetyczne i lekkostrawne i super smaczne. Filet z indyka faszerowany suszonymi morelami i śliwkami to danie bardzo kolorowe i smakowite - idealne na świąteczny stół. Może uświetnić niejedno spotkanie rodzinne, bo prezentuje się bardzo elegancko. Filet upiekłam w rękawie foliowym, a mięso podlałam bulionem(...)pobytu w piekarniku. Składniki: około 800 g piersi z indyka 8-10 moreli suszonych 8-10 suszonych śliwek mała bułeczka + mleko do namaczania 1 żółtko sól, pieprz gałka muszkatałowa papryka słodka w proszku szklanka bulionu warzywnego Składniki na marynatę: 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka ostrej papryki dodatkowo: 1,5 łyżki powideł śliwkowych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania