faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:52/106)

Pizza, najlepsze przepisy 394

listkami szpinaku. Pizza ze szparagami – maj i czerwiec to okres, w którym ona króluje na naszym stole, gdyż jest to okres zbiorów szparagów. Prosta wiosenna pizza ze szparagami, papryką i żółtym serem lazur. Pizza z patelni – ekspresowa pizza dla tych co nie mają piekarnika. Pizza pieczona na kamieniu – Pizza smakiem i wyglądem przypomina taką jak z pizzerii, okrągła(...)dość grubym spodzie. Mini bułeczki faszerowane jak pizza z gotową mieszanką meksykańską, bardzo poręczne, są doskonałą przekąską, którą można zjeść na śniadanie, zabrać do pracy, czy na piknik. Na alkoholowej imprezie również sprawdzą się jako zagryzka. Pizza z szynką, pieczarkami i serem w postaci 4 mniejszych blatów, wtedy nie trzeba jej kroić Focaccia z papryką, pomidorkami koktajlowymi i rozmarynem Focaccia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
POMIDOR FASZEROWANY MAKARONEM 126

dość często. Czasami zamieniamy pomidor na cukinię albo bakłażana, żeby urozmaicić obiady. Faszerujemy warzywa wszystkim: kaszą, ryżem, makaronem... mięsem albo warzywami. Staram się tak dobierać składniki aby każdy zjadł obiad. Nie wiem jak u Was ale u mnie jeden nie lubi papryki, a drugi nie zje niczego co ma w sobie ogórek lub marchewkę. Mąż zje marchewkę w zupie

Kuchnia w oparach
Zielone ogórki faszerowane tuńczykiem i kaszą bulgur 105

bieżąco, ponieważ gdy trochę postoją tracą swoją jędrność i puszczają wodę. Zielone ogórki faszerowane tuńczykiem i kaszą bulgur Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 2 podłużne ogórki 1/2 szklanki suchego bulguru 1/2 czerwonej cebuli 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oliwie 1 czerwona papryka 1 łyżka posiekanych listków świeżej mięty 1 łyżka posiekanych listków świeżej bazylii sok z cytryny sól pieprz

Kulinarne przygody Gatity
Pieczarki Portobello ze szparagami 147

źródłem witamin z grupy B, witaminy D i fosforu. Możemy je przygotowywać na wiele sposobów: faszerować, smażyć, dusić, grillować lub piec. ------------------------------------------------------------- Pieczarki Portobello ze szparagami Czas przygotowania : 40 minut Składniki: 5 dużych kapeluszy Portobello 5 szparagów 5 plasterków mozzarelli 1 szalotka 1/2 małej czerwonej papryki oliwa do smażenia sól pieprz posiekana natka Wykonanie: Ze szparagów odłamujemy stwardniałe końcówki. Szparagi kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue 152

Dodatkowo, zapiekane w sosie śmietankowo - pieczarkowym, który delikatnie dopełnia smaki, jest wyjątkowo smakowite! :)   Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue Składniki: 2 filety z kurczaka świeży jarmuż (dwie garści) 100 g sera pleśniowego blue marynata: 1 łyżka miodu (użyłam miód rzepakowy), 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka kminku mielonego, sól himalajska, pieprz oraz 6 dużych pieczarek 250 ml śmietanki

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Pieczona faszerowana papryka 97

Faszerowane warzywa są nie tylko daniem smacznym ale również bardzo efektownym. Świetnie się sprawdzą gdy chcemy mile zaskoczyć naszych gości i jednocześnie się nie przepracować ;) Dziś pora na czerwoną paprykę, która przez swój kształt aż się prosi o nafaszerowanie czymś apetycznym :) Ja skusiłam się na mielone mięso z indyka, cebulę, jajko i zioła. Całość upiekłam w piekarniku. Efekt był naprawdę

Milion Smaków
Por nadziewany łososiem (cannelloni ) 127

pieprz białe wino bulion warzywny Umytego łososia podgotować na parze. Rozdrobnić w misce dodać ser, paprykę pokrojoną w kosteczkę oraz zielony groszek. Doprawić i dobrze wymieszać. Białą część pora podzielić na odpowiednią długość (jak cannelloni). Zblanszować. Pełne rurki pora, wydrążyć tak była możliwość ich faszerowania, o minimalnej podwójnej warstwie ścianek. Nafaszerować dość szczelnie.  Wypełnione pory umieścić w naczyniu żaroodpornym

MarciochaKucharzy
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus 157

jedną z moich ulubionych szczególnie zrobiona na ostro z pikantnym kremem paprykowym i musztardą. Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus SKŁADNIKI: 2 cukinie 1 kulka mozarelli 100 g kaszy kuskus 250 g mięsa mielonego 1 łyżeczka pikantnego kremu paprykowego lub gulaszowego kawałek pora 1/2 papryki czerwonej sól 1/4 łyżeczki przyprawy uniwersalnej pieprz natka pietruszki 1/2 łyżeczki musztardy PRZYGOTOWANIE: Kaszę wsypujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ziołowe ziemniaki faszerowane boczkiem 155

Ziemniaki wcale nie muszą być dodatkiem do obiadu - mogą wystąpić w "roli głównej"- choćby w postaci faszerowanych pyszności. Dziś przepis na aromatyczne ziemniaki faszerowane boczkiem z żółtym serem SKŁADNIKI(...)dość dużych ziemniaków40 dag sera żółtego30 dag boczku kanapkowego lub wędzonego2 żółtkatymianek, oregano, bazylia- najlepiej świeżesól, pieprz, papryka czerwonamasło, bułka tartaPRZYGOTOWANIEBoczek kroimy w kostkę, ser ucieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy razem i dodajemy 2 żółtka. Doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką oraz dużą ilością świeżych (najlepiej)  ziół.Ziemniaki obieramy. Przekrajamy wzdłuż i  wydrążamy środki. Wrzucamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 164

pysznie. Czekają mnie jeszcze faszerowane cukinie, które mi polecaliście, ale jeszcze mi się nie udało... Muszę się za nie zabrać :)  Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 bakłażany 2 mniejsze ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 cebula połowa papryczki chilli 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 1 mniejsza czerwona papryka 200 g śmietany(...)obraną i startą na tarce marchewką i pietruszką, doprawiamy kebab-gyrosem, słodką papryką, majerankiem, pieprzem, solą. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy łyżeczkę pasty curry i 2 łyżki tartej mozzarelli. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy dwoma łyżkami oliwy z oliwek, posypujemy vegetą i niewielką ilością pieprzu czarnego, mieszamy, pieczemy przez około

Zasmakuj Kuchni
,Makaron faszerowany pastą z prażonego słonecznika z suszonymi pomidorami’’ 134

Przedstawiam dziś przepis na faszerowany makaron ze smaczną pastą z suszonymi pomidorami z dodatkiem chrupiącego słonecznika. To pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Ole ! Składniki: 200 g uprażonego na patelni słonecznika 15 suszonych pomidorów w zalewie ząbek czosnku ostra papryka, pieprz, sól, oliwa 5 łyżek pasty z suszonymi pomidorami z czosnkiem makaron(...)Farszem nadziewamy rurki makaronu. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju. Dodajemy mięso mielone, puszkę pomidorów i przyprawy. Smażymy aż mięso będzie gotowe. Gotowy sos mięsny wykładamy na faszerowany makaron. Smacznego

Podróż w kulinaria
CUKINIA FASZEROWANA WARZYWAMI I KASZĄ 129

Cukinia faszerowana świeżymi warzywami z kaszą jęczmienną to propozycja na bezmięsny obiad lub kolację.  Składniki: 2 duże cukinie 1/2 szklanki łamanej kaszy jęczmiennej 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka opcjonalnie 1 papryczka chili 3 niewielkie pomidory 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki oregano 1/3 łyżeczki ostrej papryki świeże liście szpinaku oliwa

Słodki Zakątek
Faszerowana cukinia wegetariańska 114

lodówki, do farszu możemy wykorzystać resztki warzyw, które proszą o litość w lodówce :P FASZEROWANA CUKINIA WEGETARIAŃSKA Czas przygotowania 10 minut + 25-30 minut pieczenia Z podanych składników wyszły dwie porcje Duża cukinia Pół kostki wędzonego tofu Pół pomidora Kilka zielonych oliwek Pół czerwonej papryki Mały kawałek kalafiora Mały kawałek bakłażana Łyżeczka koncentratu pomidorowego Parmezan, oregano, wędzona papryka, słodka papryka

HealthyCreations
Cukinia faszerowana mięsem mielonym, warzywami i mozzarellą. 183

zainteresuje każdego. Lubię podawać je w towarzystwie pieczonych ziemniaków, a nawet samotnie.  Cukinia faszerowana mięsem mielonym, warzywami i mozzarellą. Składniki na 6 sztuk: 3 nieduże cukinie (mogą być różnokolorowe) 30 dag mięsa zmielonego z łopatki wieprzowej 10 dag mięsa mielonego wołowego pół czerwonej papryki ząbek czosnku 1 nieduży pomidor 1 marchew 1 biała cebula pęczek natki pietruszki lub szczypiorku

Poezja Smaków - blog kulinarny
Bakłażan faszerowany ciecierzycą 200

Bakłażan faszerowany ciecierzycą to pyszny kompletny obiad lub super kolacja, tym razem bez dodatku mięsa, prawdiwa uczta dla wegetarian. Łódeczki bakłażana wypełnia ciecierzyca z marchewką połączona ajwarem. Dodatek marchewki możesz podmienić papryką. Bakłażana podałam z dipem miętowym (przepis na dip znajdziesz  tutaj ). Jeśli użyjesz ciecierzycy z puszki danie szybkie do przygotowania. Osobiście nie lubię smaku ciecierzycy z puszki, nawet

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania