faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:46/106)

Papryka nadziewana kaszą orkiszową, warzywami i mozzarellą 256

Cukinia faszerowana zdrową kaszą i warzywami. Danie powstało w akcji "opróżnianie lodówki przed wyjazdem na urlop". Składniki: 2 duże papryki 2/3 szklanki ugotowanej kaszy orkiszowej 1 mała marchew, ugotowana i obrana 1/2 małej cukinii 1/2 szklanki odsączonej kukurydzy 2 ząbki czosnku przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, sól, pieprz, zioła do pizzy 2 łyżki oleju posiekana natka pietruszki (wg upodobań

Czerwień i błękit
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 247

minut  w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia wierzch farszu można posypać żółtym serem. Gotowe! ;) Rozliczenie: cukinie- 7zł kasza- 1zł papryka-4zł szczypiorek- 1,50zł jajko- 0,50zł przyprawy- 1zł wędlina- 3zł Z podanych składników otrzymamy 4 połówki faszerowanych cukinii (4 porcje)- koszt to 4,50zł za porcję

Czerwona Porzeczka
Podudzia z kurczaka z farszem borowikowo-orzechowym w porach z sałatką z jarmużu z paprykami. 226

zrobiłem przegląd zamrażalnika i po dwóch dniach jedzenia ryby , przyszedł czas na wyciągnięcie kurczaka, a konkretnie podudzi. Dawno nie robiłem faszerowanego mięska, więc przyszedł czas i na to. Czego nam potrzeba? -podudzia z kurczaka 6 sztuk, -1/2 papryki zielonej, czerwonej i żółtej posiekanej w paski. -masło klarowane -łyżeczka masła do farszu -por część biała -sól, pieprz -tymianek -gruba kromka

BaRepas
Jajka faszerowane 209

Istnieje wiele rodzajów farszy do jajek. Wszystko zależy w zasadzie od naszych upodobań i pomysłowości. Faszerowane jajka są przekąską dziecinnie prostą, za to szybko znikają z talerzy. Składniki: jajka, 4 plasterki szynki, ćwiartka papryki, majonez, sól, pieprz 1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skorupek. 2. Szynkę oraz paprykę kroimy drobniutko. Dodajemy dużą łyżkę majonezu, doprawiamy do smaku solą, pieprzem

Kuchnia Pełna Pasji
Kęski drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej 121

powstały właśnie na niedzielny obiad, ponieważ nie miałam ochoty na zwykłe kotlety, a także nie miałam czasu na zabawę w faszerowane i zapiekane filety.  Składniki: 1 pierś z kurczaka opakowanie szynki szwarcwaldzkiej w plastrach 1 cebula 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz zioła prowansalskie chili Wykonanie: Pierś z kurczaka oczyścić, podzielić na 8 części. Każdą z nich doprawić solą, pieprzem

Pasja Smaku
Pomidorowo-paprykowa na gęsto 155

Czasem przy przygotowywaniu faszerowanych warzyw lub gołąbków zostaje mi trochę farszu  który się nie dał upchnąć w warzywa. Mrożę też kawałki papryk i pomidorów które  mi zostają by nie zepsuły się .Robię potem leczo , zupę pomidorowa lub klopsiki z farszu .A że miałyśmy ochotę na zupę pomidorową postanowiłam zrobić taką pomidorową -śmieciuszkę wykorzystując wszystko co mam. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pieczarki zapiekane z warzywami 165

dodatek do obiadu. Do tego dania polecam wykorzystać bardzo duże pieczarki, ponieważ będą dobre do faszerowania. Taka przekąska jest lekka, szybka i bardzo prosta do przygotowania. Składniki na porcję dla 2 osób: 250 g dużych pieczarek 1/2 średniej wielkości pomidora 1 mała czerwona papryka  sól, pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek kilka gałązek szczypiorku i pietruszki ewentualnie kilka plasterków

Ugotować
Bataty faszerowane kurczakiem fajitas 229

Bataty faszerowane kurczakiem fajitas 2016-09-29 10:52:10 Porcje 3 Fajitas to sztandarowe danie kuchni tex-mex, popularne w restauracjach meksykańskich. W restauracji tex-mex zaczęły pojawiać się w USA w latach 70 - tych, a dzisiaj spotkać je można wszędzie. Prócz klasycznych fajitas z wołowiny, w menu znajdziemy fajitas z wieprzowiny oraz z kurczaka. Ja postawiłam dziś(...)Następnie dodajemy cebulę oraz drobno posiekany czosnek i papryczkę chili razem z pestkami. Mieszamy, doprawiamy do smaku kuminem, słodką papryką i przyprawą do fajity. Na końcu dodajemy fasolę i sok z limonki. Mieszamy, aby składniki się połączyły. Tak przygotowanym nadzieniem faszerujemy każdą połówkę batata. Wierzch posypujemy startym cheddarem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i zapiekamy przez 15 minut

Wędrówki po kuchni
Cukinia faszerowana kurczakiem i kurkami z sosem majonezowym z pesto 201

Cukinia faszerowana kurczakiem i kurkami z sosem majonezowym z pesto   Składniki:   2 duże cukinie 200 g piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej 100 g kurek 3 ząbki czosnku 2 pomidory ½ pęczka szczypioru 60 g żółtego sera sól, pieprz   Sos:   4 łyżki majonezu kieleckiego lekkiego(...)ręcznikiem papierowym.   Pierś, pomidory, czerwoną i żółtą paprykę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż kurczaka aż nabierze złotego koloru. Następnie wsyp paprykę, smaż 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj oczyszczone kurki, smaż aż odparuje cały nadmiar płynu. Następnie dodaj pomidory z nich także wytworzy się sos, trzeba go odparować

kuron.com.pl
Udka faszerowane 227

akcji. Szukałam, szukałam i… znalazłam u Doroty, przepis na udka faszerowane. To było danie, o które mi chodziło – drób, ale inaczej. Przepis podaję za autorką.    Składniki:  - 4 udka- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki- 4 łyżki startego żółtego sera (u mnie Gouda)- 2-3 ząbki czosnku- sól, pieprz, papryka słodka- olej (dałam arachidowy)    Umyte udka dokładnie(...)zawijając skórę do środka. Z wierzchu posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej. Wkładamy udka zawinięciem do dołu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160°C przez. ok. 60 minut. (na 10 minut przed końcem pieczenia odkrywamy pokrywkę naczynia, aby skórka się zrumieniła).Udka faszerowane są daniem bardzo smacznym i prostym.  Do farszu możemy dodać swoje ulubione

mojewypiekiinietylko
Roladki serowo-ziołowe z ciasta francuskiego 173

albo szpinakiem i łososiem. Spróbujcie! Ciasto francuskie można dosłownie wszystkim faszerować, co oznacza że za każdym razem możecie przygotować inną przekąskę i zaskoczyć smakiem siebie i innych:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżek koncentratu pomidorowego kilka plastrów wędliny tarty żółty ser 1 małe jajko mielona ostra papryka bazylia, zioła prowansalskie, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Ciasto francuskie rozłożyć na blacie

Zasmakuj Kuchni
Pierś faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami. Przepis krok po kroku. 121

Pierś faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami to totalna obiadowa klasyka, łatwa, szybka i przyjemna.   Pisałem ostatnio o tym, że brakuje na naszej stronie przepisów z piersią z kurczaka. Nadal w tym temacie jest dużo do zrobienia ale z Bogusią popełniliśmy wpis(...)którym krok po kroku pokazujemy jak przygotować kolorową pierś z papryką i szpinakiem . Post cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem , dlatego idziemy za ciosem i przedstawiamy kolejny wpis krok po kroku. Tym razem na tapetę bierzemy totalną klasykę, czyli Pierś faszerowaną mozzarellą i suszonymi pomidorami. Danie do którego nie potrzeba miliona

kuron.com.pl
Pieczarki faszerowane 151

walorów smakowych pieczarek nie trzeba nikogo przekonywać. A pieczarki faszerowane – smakują wybornie.       Składniki:     - 8 sztuk dużych pieczarek                   - 250g zwykłych pieczarek (do farszu) - 6 jaj ugotowanych na twardo- pęczek szczypiorku- 2 cebule- mała główka czosnku- 25 dag sera (dałam mozarellę)- 2 papryki czerwone- masło   - czerwona cebula- sól, pieprz- olej  Pieczarki (do pieczenia i do farszu) bardzo dokładnie oczyściłam (używam(...)przestygnięciu ułożyłam na każdym po krążku czerwonej papryki. Łyżką do lodów (wygodniej) wypełniłam przygotowanym farszem, posypałam pozostałym serem, ozdobiłam krążkami czerwonej cebuli. Pozostało mi farszu jeszcze na 2 pieczarki, więc nałożyłam go do muszli po przegrzebkach i przygotowałam, jak wyżej. Piekłam w piekarniku nagrzanym do temp 180°C przez ok. 15 minut.Pieczarki faszerowane, to danie  tak bajecznie kolorowe

mojewypiekiinietylko
Sprośnie faszerowane cukinie 175

Niech nazwa Cię nie zgorszy. Wszystko przez ten kształt. Uwielbiam wszystkie cukinie, jednak te apetyczne okrągłe cudeńka prezentują się zdecydowanie bardziej efektownie niż ich podłużne kuzynki

Roślinna - blog wegański
Bakłażany faszerowane mięsem 224

bakłażana nazywanego również kawiorem biedaków. Można go smażyć, dusić, gotować, piec, zapiekać, grillować… Bakłażany faszerowane mięsem i zapiekane z mozarellą.   Składniki: - 2 średnie bakłażany- 600g mięsa mielonego z drobiu  (zmieliłam 2 piersi z kurczaka)- 1 cebula- kilka szt. dymki- 4 ząbki czosnku- kawałek czerwonej papryki- 2 pomidory- kilka pomidorków koktajlowych- 150 g startej mozarelli- sól, pieprz- oregano- olej rzepakowyUmyte(...)kawałkami odsączonego bakłażana, pokrojoną papryką i smażymy 15-20 minut. Połówki bakłażanów skrapiamy olejem i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10-15 minut. Podsmażone mięso solimy, oprószamy pieprzem, posypujemy oregano, dodajemy obrane, pokrojone pomidory i dymkę. Smażymy jeszcze przez 5 minut. Podpieczone połówki bakłażanów faszerujemy mięsem i posypujemy startą mozarellą

mojewypiekiinietylko