faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:48/106)

Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 168

się nie udało… Muszę się za nie zabrać tymczasem zapraszam na pyszne faszerowane bakłażany. Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 bakłażany 2 mniejsze ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 cebula połowa papryczki chilli 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 1 mniejsza czerwona papryka 200 g śmietany 12% vegeta, sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny, majeranek, papryka słodka, mieszanka(...)obraną i startą na tarce marchewką i pietruszką, doprawiamy kebab-gyrosem, słodką papryką, majerankiem, pieprzem, solą. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy łyżeczkę pasty curry i 2 łyżki tartej mozzarelli. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy dwoma łyżkami oliwy z oliwek, posypujemy vegetą i niewielką ilością pieprzu czarnego, mieszamy, pieczemy przez około

Zasmakuj Kuchni
Kalafior faszerowany mięsem 236

maśle bułką tartą. Inną formą jego podania jest kalafior faszerowany mięsem. Składniki: - 1 średni kalafior - 600 g zmielonego mięsa (wieprzowe lub wołowo wieprzowe) - 1 czerstwa kajzerka - mleko do namoczenia kajzerki - 1 jajko - 1 cebula - olej (do usmażenia cebuli) - 3 ząbki czosnku - różowa sól himalajska - pieprz czarny - słodka papryka - ok. 200 g szynki szwarcwaldzkiej w plasterkach Pozbawiony liści, opłukany kalafior wkładamy(...)kostkę i przesmażamy na niedużej ilości oleju. Kajzerkę moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Kolejno (kolejność dowolna) dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i paprykę. Masę dokładnie wyrabiamy. Kalafior kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie rozchylamy różyczki i wypełniamy masą mięsną. Następnie masą pokrywamy cały kalafior. Na wierzchu układamy plastry szynki szwarcwaldzkiej. Przykrywamy

mojewypiekiinietylko
Kurczak Zagrodowy faszerowany pieczarkami 202

godziny składniki: 1 cały Kurczak Zagrodowy 1/2 cytryny 7-8 ziemniaków 1 jajko 1 duża marchewka 1 zielona papryka 1 żółta papryka sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, słodka papryka, ostra papryka masło oliwa z oliwek farsz: 500 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko wykonanie: Obieramy ziemniaki i marchewkę. Pyry przekrawamy na pół, a marchewkę kroimy w półksiężyce. Zalewamy(...)Myjemy kurczaka, nacieramy czosnkiem, oprószamy świeżo zmieloną solą morską, pieprzem i posypujemy tymiankiem. Faszerujemy kurczaka cebulowo-pieczarkowym farszem. Nóżki wiążemy dratwą lub zwykłą nitką. Odcedzamy warzywa. Do miski, która pomieści ziemniaki i marchewkę, wlewamy ok. 3 łyżek oliwy i wsypujemy wszystkie przyprawy (obie papryki, sól, pieprz, tymianek, rozmaryn), mieszamy, wrzucamy do niej warzywa i raz jeszcze mieszamy. Do brytfanki wlewamy

Ania i Marcin gotują
Cebula faszerowana z grilla 136

rozgnieść. Wypełnić cebule kiełbasą. Skropić olejem. Grilować na tacce.  Pozostałe kawałki cebuli poddusić na tłuszczu z papryką, doparwiając do smaku solą i pieprzem. Do przygotowania cebuli z grila zainspirowało mnie spotkanie zorganizowane przez Tesco . Dania z grilla, między innymi cebulę faszerowaną (moja cebula jest w zupełnie innym stylu),  przygotowali Jakub Steuermark i Jakub Nogal. Napoje, szczególnie

królestwo garów
INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO MENU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 400

idealne dania wielkanocne Przystawki, mięsa i sałatki: Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szynką Sałatka warstwowa z rzodkiewką Tatar z wędzonego łososia Tatar wołowy Galareta bez żelatyny Warstwowa sałatka z tuńczyka Keto sushi Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Pasztet LCHF Karczek pieczony Boczek pieczony   Dania główne: Kaczka pieczona

Ola la LCHF
Jajka faszerowane musem z pieczarek z dodatkiem granatu 165

jajek 250 g pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżka majonezu / jogurtu naturalnego sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka połowa łyżki masła pestki granatu do smacznej ozdoby Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. wystudź, przekrój wzdłuż, wydrąż żółtko, tak by powstała łódeczka do faszerowania. Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę, przesmaż na połowie łyżki masła, gdy zmiękną zmiksuj w blenderze

Zasmakuj Kuchni
Bakłażany faszerowane mięsem w stylu arabskim 151

kapelusiki" i pysznie nafaszerować!Na blogu mieliśmy ostatnio warzywa z farszem wegetariańskim (grecką gemistę oraz prowansalskie pomidory), dlatego bakłażany zdecydowałam się napełnić wołowiną doprawioną mieszanką aromatycznych przypraw - kminem, kolendrą, papryką oraz miętą. Powstało w ten sposób danie nawiązujące do kuchni krajów Bliskiego Wschodu. Moje śliczności przed pieczeniem Niestety w czasie pieczenia moje klejnoty utraciły swój blask i zmieniły kolor(...)którym podaję gotowe danie? Bakłażany faszerowane mięsem w stylu arabskim przepis własny na 4 porcje czas przygotowania: 40 min.  Składniki: 4 małe bakłażany lub 2 duże przekrojone wzdłuż na pół 500 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 ząbek czosnku oliwa 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżeczka suszonej lub świeżej mięty

Chilli Czosnek i Oliwa
Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim 164

cieście francuskim Wyśmienity pomysł na soczystą i aromatyczną pierś z kurczaka faszerowaną szpinakiem i serem feta oraz zapiekaną w cieście francuskim     Składniki: 1 opakowania ciasta francuskiego 2 pojedyncze filety z kurczaka 20dkg szpinaku 1 niewielka cebula 10dkg sera feta 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa 1 jajko – do posmarowania(...)części ciast nacinamy tak by powstały paski, środek pozostawiamy nienacięty *** *** Filety dokładnie myjemy, osuszamy i delikatnie rozcinamy w poprzek tworząc kieszonki. Przyprawiamy z zewnątrz oraz w środku solą, pieprzem, papryką i ziołami *** *** Do kieszonek wkładamy porcje szpinaku oraz sera fety *** *** Nafaszerowane piersi kładziemy na ponacinanych płatach ciasta francuskiego *** *** Paseczki ciasta zawijamy (naprzemiennie po skosie- prawy,lewy, prawy, lewy) do środka

Blog z Apetytem
Faszerowane cukinie z piekarnika. 162

postawiłam na klasykę w wersji wegetariańskiej, czyli cukinię faszerowaną kaszą gryczaną. Sprawdźcie sami jak wyszło.  CUKINIE FASZEROWANE KASZĄ GRYCZANĄ Składniki (3 porcje): 3 małe cukinie - użyłam żółtych 100 g (surowej) kaszy gryczanej niepalonej + ok. 1,5 szklanki wody do ugotowania 1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, pokrojone w kostkę 1 duża cebula, posiekana 2 ząbki czosnku

Powiedz dietom nie
Canelloni z dynią i szpinakiem 200

dynię należy przysmażyć na masełku. Dynię dusimy tak długo, aż będzie miękka. Przyprawiamy solą, pieprzem, i obiema paprykami. Delikatnie ostygniętą blenderujemy do uzyskania gładkiej masy. Szpinak również dusimy na masełku z czosnkiem. Po ostygnięciu dodajemy biały ser i uprażony słonecznik. Dokładnie mieszamy. Faszerujemy rury makaronu pół na pół dynią i szpinakiem. Układamy w naczyniu i oblewamy sosem beszamelowym. Makaron pieczemy

MarciochaKucharzy
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami 390

dzisiejszy obiad polecam pyszne faszerowane udka z kurczaka. Można je podawać z ziemniakami lub ryżem.  SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 15 dag pieczarek, ½ cebuli, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki papryki ostrej mielonej, pieprz czarny mielony, sól, olej. PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na odrobinie oleju podsmażam pieczarki oraz cebulę. Doprawiam do smaku

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bakłażan faszerowany 164

zapiekane. Bakłażany, kalarepy, cebulę czy cukinię. Wszystkie przepisy na te faszerowane warzywka znajdziecie tutaj . Może skusicie się na takie danie? Polecam! Składniki: 2 średnie bakłażany 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 150 g pieczarek 1 szklanka kuskusa 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz natka pietruszki Wykonanie: Na patelni(...)usmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Wszystko razem wymieszać z pieczarkami i mięsem. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Bakłażana przeciąć wzdłuż i  ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10 minut. Wyjąć i ostudzić. Z każdej połówki łyżeczką wydrążyć miąższ , tworząc łódeczki

O kuchni z uczuciem
Patisony, faszerowane kiełbasą meksykańską 177

żeby mieć pod ręką , przecież są niesamowicie smaczne . Oczywiście do faszerowania wybieramy młode patisonki , którym skórka jeszcze nie stwardniała , takie wielkości pięści . Do farszu, użyłam kupnej, kiełbasy grillowej -surowej, meksykańskiej . Taka kiełbasa ,dostępna jest raczej we wszystkich marketach , ale oczywiście można ją zastąpić np. zwykłą białą z dodatkiem mielonej papryki i efekt będzie podobny Składniki : 4 patisony wielkości pięści(...)wybieramy komorę nasienną , tworząc miejsce dla farszu . Miąższ , wyjęty ze środka patisona siekamy , przekładamy do miski , dodajemy do niego posiekaną drobniutko lub startą na tarce o grubych oczkach , cebulę , paprykę mieloną , chilli ,sól , ugotowaną na bulionie , wystudzoną kaszę i na koniec wyciśniętą z flaka kiełbasę . No tak , zapomniałam o wyciśniętym praską , ząbku czosnku , który też dokładamy " class="wp-smiley" style

Ogrodnik w podróży
Kotlety à la pizza 2120

kurczak faszerowany, czy też kotlety à la pizza. Kotletów do tego dania nie panierujemy w bułce tartej, jak w tradycyjnych kotletach schabowych, tylko w mące, jajku i ponownie w mące, potem je smażymy na głębokim tłuszczu. Jak w przypadku pizzy możemy zrobić na usmażonych kotletach obkład  z tego co mamy pod ręką, tym razem Piotrek wykorzystał  pieczarki, cebulę, paprykę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
JAJKA FASZEROWANE SAŁATKĄ 149

podajemy na różne sposoby,ale chyba najpopularniejsze są właśnie faszerowane.    Dziś propozycja na jajka faszerowane sałatką z wędzonym kurczakiem. Wyszło naprawdę pysznie. Składniki: 6 jajek ok 170 g wędzonego kurczaka ( u mnie 1 nóżka) 1 mała cebulka 3-4 kawałki papryki konserwowej 4 mniejsze ogórki korniszony  sól,pieprz 2 łyżki majonezu 2-3 pomidorki koktajlowe

Niespełnione zdolności kulinarne
CUKINIA FASZEROWANA 186

faszerowana cukinia to doskonały pomysł na obiad SKŁADNIKI 1 średniej wielkości cukinia, 1 pierś z kurczaka, 1 mała cebula, 5 pieczarek, 1 kiełbaska śląska, 4 kawałki papryki konserwowej, 4 plastry sera żółtego z kolorowym pieprzem, 1 woreczek ugotowanego ryżu, 2 łyżki ketchupu pikantnego, słodka i ostra papryka, przyprawa do kurczaka sól, pieprz, majeranek, oliwa z oliwek, olej WYKONANIE Kurczaka kroimy

słodki bratek
Schab faszerowany pieczarkami 237

Oprócz kotletów schabowych najczęściej ze schabu przyrządzam roladę faszerowaną pieczarkami. To bardzo prosty przepis, wręcz banalnie prosty, mięso zaś naprawdę pyszne :)   Składniki:    1,5 kg schabu bez kości,  300g pieczarek,  cebula,  1/2 łyżeczki ostrej papryki,  sól, pieprz,  1/2 łyżeczki majeranku,  1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,  łyżka octu jabłkowego,  szczypta mielonego

Z miłości do słodkości