Proste, szybkie, smaczne i ładne - w sam raz na małą przekąskę dla gości. Polecam!składniki6 jajek ugotowanych na twardo100 g wędzonego łososia100 g serka jogurtowego Almette2 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki posiekanego koperku1 łyżeczka mielonej papryki1 łyżka posiekanego koperku do dekoracjiprzygotowanieJajka ugotować na twardo, przestudzić , obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Łososia posiekać nożem, odłożyć trochę do dekoracji. Do miski włożyć, żółtka, łososia, dodać serek, jogurt, koperek, p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...